Last news in Fakti

19 Септември, 2023 15:26 1 902 7

Новият iPhone е по-евтин за поправка от своя предшественик

  • apple-
  • iphone-
  • iphone 15

Смяна на стъкло струва 3 пъти по-малко

Новият iPhone е по-евтин за поправка от своя предшественик  - 1

Новият iPhone може да не представи огромни промени по повод на своя дизайн или функции, но пък за сметка на това представя една огромна промяна когато става въпрос за възможност за поправка. В сравнение със своя предшественик – iPhone 14 Pro и Pro Max, новият модел е 3 пъти по-евтин за поправка, когато става дума за подмяната на задно стъкло.

Така например, стъклото на гърба на iPhone 14 Pro струва около 500 долара, докато това при новия модел смартфон струва скромните 170 долара. Същото е положението и при върховия Pro Max, чиято поправка струва само 30 долара повече в сравнение с 550 долара при предходния модел.

От години компонентите на iPhone не са най-евтините за подмяна, независимо дали става въпрос за смартфон или друго устройство. Именно поради това много хора се насочват към неоригинални алтернативи, които Apple упорито се опитваха да преборят и изглежда сега ще успеят да го направят.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така така

    19 2 Отговор
    Никога ай фоне, за мене тези не съществуват въпреки, че също са китайски но не ги искам. Да си ги купуват ония кифли ли са тунинговани ли каквито и да са златотърсачки

    Коментиран от #3

  • 2 Човече

    12 1 Отговор
    Това са глупости! Айфоня няма да бьде евтин за поправка нито ще бьде. Дьвката е за наивници
  • 3 Асен

    0 9 Отговор

    До коментар #1 от "Така така":

    Какво мислиш за НРБ?
  • 4 34242323

    9 1 Отговор
    Цирк- apple започна и сега ще гледам номера и каваци от участниците в него -как си прилагат евтините номера за пред зяпналата публика или така наречените нищонеподозиращи и наивни купувачи.
  • 5 Никола

    1 10 Отговор
    Българските комунисти пазаруваме само Андроид.

    Коментиран от #6

  • 6 хахаха

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Никола":

    мозъчето ти миш-маш еее

    Коментиран от #7

  • 7 Приятел на Никола

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "хахаха":

    Ми не, то там няма нищо!