Last news in Fakti

21 Септември, 2023 13:20 2 161 3

Nio представи първия си смартфон

  • nio-
  • смартфон-
  • nio phone

Той е насочен към собствениците на автомобили

Nio представи първия си смартфон - 1

Nio е компания, която е известна със своите автомобили, но в последно време бранда рекламира и нов продукт, който късно снощи видяхме. Става въпрос за смартфон, който носи името Nio Phone и е насочен към собствениците на коли от марката.

Собственикът на Nio може също да използва телефона, за да уведоми автомобила си да се придвижи сам до местоположението му, макар това да е разрешено само в Китай и то в ограничени пространства и при ниска скорост, и да отключи автомобила, дори когато телефонът е изключен. Главният изпълнителен директор Уилям Ли заяви, че телефонът Nio Phone има повече от 30 специфични за автомобила функции и е открил нови възможности в технологиите за свързване.

"Вярвам, че много от нашите конкуренти ще се поучат от нашите иновации в смартфоните и ги приветствам да го направят", каза той.

Предлагат се три модела на цени между 6 499 и 7 499 юана (890-1 030 долара). Засега телефонът ще се продава само в Китай, а доставките ще започнат от 28 септември. Смартфонът се предлага с процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 с честота от 3.2Ghz, както и RAM памет от 12 или 16GB в комбинация с 512GB или 1TB място за съхранение. Дисплеят е с диагонал от 6.81 инча и е дело на Samsung. На гърба на смартфона са разположени три 50MP сензора, а захранването се осигурява от 5200мАч батерия с 66W жично зареждане.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ганьо

    1 13 Отговор
    Менте айфон...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 явертъ

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    Дообре че не е айфон мен ако питаш
  • 3 Ганьо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ганьо":

    И ний праим смърдфонове
    С вграден чушкопек