Last news in Fakti

21 Септември, 2023 21:34 1 761 6

Jaguar също се обръща към Tesla

  • jaguar-
  • tesla.nacs

Компанията ще използва NACS стандарта

Jaguar също се обръща към Tesla  - 1

Jaguar се превърна в поредната марка от увеличаващото се мнозинство, която ще премине към NACS стандарта, който Tesla отвори за всички компании по-рано тази година. По този начин компанията се превръща в 11-ия автомобилен производител, който взима това решение за своите автомобили.

Jaguar потвърждава, че на останалите собственици на I-PACE ще бъдат предоставени адаптери CCS към NACS, доставени директно от Tesla, но не уточнява дали ще ги предостави безплатно, или собствениците ще трябва да платят за тях.

Бъдещите клиенти на Jaguar от Канада, САЩ и Мексико също ще имат достъп до мрежата Supercharger от 2025 г. нататък. Британската марка също така посочва, че мощните зарядни станции на Tesla са "надеждни и лесни за използване" и потвърждава, че предстоящите ѝ модели ще бъдат пригодени за бъдещето - те ще работят добре както с V3, така и с V4 на Supercharger.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 2 Отговор
    Тесла може още да не е завладяла напълно пазара за автомобили , макар че уверено върви натам , но пазара на зарядни станции вече е НАПЪЛНО завладян от нея с над 70 % дял !! И тоя дял само се УВЕЛИЧАВА , всяка следваща година !! Докато стогодишните се наумуват , ще им остане само да гледат отстрани и да подсмърчат !! Мрежата на Тесла още преди 2-3 години мина точката , в която почна да се самоиздържа и да печели и то толкова , че вече САМА ФИНАНСИРА разширението си , нещо което никоя друга мрежа не е дори доближила и няма скоро да доближи !! Ама то е ясно като другите мрежи говорят за десетки и най-много стотици бройки , а Тесла вече се готви за 50-100 000 и то в близките 2-3 години ! Очаквания оборот и печалба вече гони тези от производството и продажбата на автомобили и само ще се увеличават и то бързо ! Скоро ще дойде момента ,в който зарядните , а и всички автомобили Тесла ще започнат да ПРОДАВАТ ток и то в най-натоварените часове , а не само да го консумират !! И за който не е наясно , 10 милиона електромобила със средна батерия 75 квт правят 750 Гигавата "инсталирана" мощност , колкото 750 ядрени реактора , работещи нон стоп !! А Тесла ще ги има до 3 години максимум !

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Само да уточня , че в момента в ЦЕЛИЯ свят работят около 440-450 ядрени реактора и всяка година намаляват , защото затворените стари са повече от отворените нови , общо са били построени над 700 през годините ! Тоест Тесла скоро ще продава ПОВЕЧЕ ток , ама в пъти повече от цялата световна ядрена енергетика !!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Койчо

    1 0 Отговор
    Дойдоха и Ягуар при краля на аудиенция , подвиха коляно, целунаха ръка и помолиха за достъп до красивото на електромобилността . Добре че краля е благосклонен и приема всички.
  • 6 Тъпчо

    1 0 Отговор
    Абе хора, давате ли си сметка че Тесла се превръща в най-голямата в света верига "бензиностанции" на новото време.