Last news in Fakti

25 Септември, 2023 13:15 3 545 7

Важно откритие за хората с диабет

  • диабет-
  • устройство-
  • джаджа-
  • кръвна захар-
  • инсулин

Учени създадоха устройство, което може да направи инсулиновите инжекции ненужни в близко бъдеще

Важно откритие за хората с диабет - 1

Учени от MIT разкриха медицинско устройство, което може да произвежда инсулин в тялото. При експерименти с мишки устройството успешно поддържа нормални нива на кръвната захар в продължение на месец.

Това откритие може да бъде революционно за хората с диабет, които трябва редовно да си инжектират инсулин. Новият продукт използва клетки, които могат да произвеждат инсулин и ги поставя в специален контейнер, който се имплантира под кожата.

Този контейнер предпазва клетките от имунната система, като им позволява да функционират ефективно. Едно от ключовите предимства е способността на устройството да създава кислорода, необходим за оцеляването на клетките, като разгражда водните молекули.

Въпреки че изследването е в ранен етап, учените са оптимисти и планират да тестват устройството върху големи животни, преди да преминат към клинични изпитвания върху хора. Те също така обмислят възможността за използване на тази технология за лечение на други заболявания, които изискват редовно приложение на протеини.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръч

    4 8 Отговор
    Не е далеч времето, когато направо ще измислят хора, които да ви заместят и живеят вместо вас! Вместо да се занимават на парче с ето такива машинки, които заместват дезертирали органи от вашето тяло! Клонират /клинират/ десетина точно като вас и вие можете само да се радвате!
  • 2 Азззззззз

    4 1 Отговор
    Доста медикаменти изпитани върху мишки, след това са неприложими за хората. За съжаление. Имам дете с диабет...
  • 3 инсулинозависим

    5 3 Отговор
    А какъв е чипът?
    Сега сериозно: големите фарма компании печелят луди пари от инсулин.
    Очаквайте след време новина да гласи: оказа се, че не работи добре....

    Коментиран от #5

  • 4 учен

    4 1 Отговор
    Редовно попадам на какви ли не бомбастични глупости в областа на науката.
    Авторите обикновено са хорица търсещи бързо финансиране за да си поживеят охолно няколко години след което става ясно, че не било точно както обещавали....

    Коментиран от #6

  • 5 Разгащен малоумник

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "инсулинозависим":

    Мисля си, че играта е друга. Монтират ти го в теб устройството и после от разстояние или ти спират дозата или умишлено ти я подават много висока. Тута ла финито.
  • 6 Рашид Зимбелис

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "учен":

    Усвояване му е майката

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.