Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 16:28 4 770 4

Странната трансформация на един Mercedes 190

  • mercedes-benz-
  • 190-
  • c111-
  • арткар

Автомобилът е превърнат в необичайно купе с нестандартни врати

Странната трансформация на един Mercedes 190 - 1

Седанът Mercedes-Benz 190E (W201) беше превърнат в необичаен арткар. Колата получи изцяло нова каросерия в стила на концептуалния автомобил C 111. Този странен проест се нарича Artcar Mercedes-Benz C 111 и беше представен по време на 38-ия фестивал в Херес във Франция. Колата е модифицирана от берлинския скулптор Михаел Зайлсторфер.

Както се вижда и от снимките, каросерията на седана е значително променена. Той не само е направен в стила на експерименталния спортен автомобил C 111, но също така е получил нитовани панели.

Отпред има скрити фарове и необичайна решетка на радиатора. Друга особеност на дизайна са вратите тип "крило на чайка", подобно на оригиналния концептуален автомобил.

Интериорът на автомобила остава непроменен и включма дървен фурнир и черна кожена тапицерия. Характеристиките на арткара остават неизвестни. Най-вероятно оригиналният двигател на Mercedes-Benz 190E също е запазен под капака.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо така

    1 1 Отговор
    не намирам нищо общо между двете коли
  • 2 да бе да

    0 5 Отговор
    не вярвам че някой ще направи подобна глупост от 190-ка да се изходи така по-скоро някой си е играл с въображението си и после е решил да си измисли че го е направил от 190-ка но уви няма и една черта от 190-ката по това недоразумение от 60-те…

    Коментиран от #3

  • 3 Не е от

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "да бе да":

    60-те, от 70-те е…и колкото и да не ти харесва, вземи и прочети каква е идеята, какви рекорди поставя, с какви ДВГ-та е още тогава и дали не е имало наплив за поръчки, но са отказани, тъй като е бил прекалено скъп за производство…не всичко е трябва да е красота, като за масовата безвкусица….

    Коментиран от #4

  • 4 Съдията Дред

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Не е от":

    190 може и да не върха на дизайна, но беше прекрасен автомобил, така и не успях да отделя пари , докато беше актуален, после реших, че не си струва да вземам таралясник. Но много пъти съм карал , един колега обичаше да си попийва на работа, и редовно го прибирах с такава, наистина прекрасен автомобил.