Last news in Fakti

14 Ноември, 2023 15:41 1 529 4

Производителите, а не шофьорите ще бъдат виновни при инциденти с автономни коли

  • автомобили-
  • автономни автомобили-
  • великобритания

Мярката е предвидена от британското правителство

Производителите, а не шофьорите ще бъдат виновни при инциденти с автономни коли - 1

Производителите на автомобили, а не собствениците на самоуправляващи се автомобили, ще носят юридическа отговорност за всякакви катастрофи в Обединеното кралство съгласно планираната от британското правителство рамка за разработване на автономни превозни средства.

Крал Чарлз заяви, че правителството ще представи законопроект за автоматизираните превозни средства, като изложи законодателната програма на правителството за предстоящата парламентарна сесия.

Законодателството ще създаде правомощия за налагане на глоби на компаниите и ще даде на хората имунитет срещу съдебно преследване, ако се намират в самоуправляващо се превозно средство. Компаниите, произвеждащи самоуправляващи се автомобили, могат да бъдат подложени на наказателно преследване във Великобритания, ако техните превозни средства не отговарят на стандартите за безопасност в най-сериозните случаи.

Законопроектът също така ще забрани заблуждаващия маркетинг, което означава, че само превозни средства, които отговарят на прага за безопасност, могат да бъдат продавани като самоуправляващи се.

Не е ясно дали това ще има някакви последици за Tesla, която продава "пълни възможности за самоуправление" като добавка за 6800 британски лири) във Великобритания, която, както самата тя признава, "не прави автомобила автономен".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Налудник

    2 1 Отговор
    Хитро. Трябва с всички оръжия същото.
  • 2 Интересно

    3 0 Отговор
    Май вече няма да се произвеждат автономни коли!
  • 3 Не разбрах

    1 0 Отговор
    Автономната кола няма шофьор. Как изобщо може да се цитира тук шофьора като виновен или невинен?
  • 4 ТоХубаво

    0 0 Отговор
    То хубаво, но правителствата се поддържат от "производителите на коли". Правиш масова катастрофа - ще ги накажат да засадят 10 дръвчета в парка, за да са още по-зелени: големи промоции ще има в "отговорността" - плащат и всички доволни.