Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 17:46 2 702 4

Apple ще се откаже от Touch ID

  • apple-
  • touch id-
  • face id

Остарялата технология не е приоритет за компанията

Apple ще се откаже от Touch ID - 1

При премиерата на iPhone 5S, технологията за пръстов отпечатък беше нещо наистина интересно, което всички искаха да имат на своя смартфон. Едно десетилетие по-късно технологията вече не е толкова интересна и изглежда от Apple са на път да се откажат от нея.

Данни за това получаваме от китайски медии, които се позовават на свои източници, според които производството на компоненти за Touch ID при смартфоните ще спре. Според данните, третото поколение на iPhone SE ще бъде последното което ще използва тази технология, а скоро неговото производство вероятно ще приключи.

Това донякъде потвърждава по-рано появилите се данни, че Apple ще заложи на Face ID за следващото поколение евтин iPhone, който по план трябва да се появи през следващата или по-следващата година. Това също така подсказва, че Apple няма да заложи на сензор за пръстови отпечатъци под дисплея, както правят някои производители на Android устройства.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Конфуций

    16 8 Отговор
    От Apple като не знаят какво ново да измислят, почват да махат и викат, че е по-добре да го няма

    Коментиран от #2

  • 2 Джон

    4 9 Отговор

    До коментар #1 от "Конфуций":

    С Айфон 12 съм и не съм забелязал да ми липсва Touch ID

    Коментиран от #3

  • 3 Тод

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Джон":

    Аз пък съм със S7 и не съм забелязал face id да ми липсва.

    Коментиран от #4

  • 4 Джонджон

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "Тод":

    Имал съм и Touch ID, и Face ID. И двете работят безгрешно, но Face ID е някак си невидимо, не се замисляш, че го има, докато Touch ID изисква да натиснеш определен бутон, което не е толкова съвършено.

    Тод, мислиш ли, че някой знае какво е S7?