Last news in Fakti

6 Декември, 2023 12:08 2 187 2

Great Wall призна за проблем в електромобилите Ora

  • great wall-
  • gwm-
  • ora-
  • сервизна акция-
  • токов удар

В Австралия е започнала сервизна акция поради риск от токов удар

Great Wall призна за проблем в електромобилите Ora - 1

Great Wall Motors изтегля 1 659 бройки от своя електрически автомобил Ora от 2023 г. в Австралия, след като бе открит дефект в зарядното устройство. Поради повреда в софтуера има заплаха от токов удар за водача, ако не се изпълни правилно алгоритъма за завършване на зареждането.

Проблем в софтуера на GWM Ora може да доведе до токов удар за всеки, който се опита да изключи електромобила, докато се зарежда.

В известието за изтегляне се посочва, че е има инциденти, при които шофьори са изключвали кабела за зареждане, без да спрат зареждането, което може да причини електрическа дъга между щепсела за зареждане и електрическото превозно средство. Ако тази електрическа дъга влезе в контакт с водача или минувачите, има голяма вероятност от сериозно нараняване или дори смърт.

GWM каза, че ще се свърже писмено със засегнатите собственици, за да поиска среща с предпочитания от тях дилър на GWM, който ще актуализира софтуера на автомобила безплатно.

Ora Good Cat е електрически автомобил от под-марката Ora на китайската автомобилна компания Great Wall Motors. Автомобилът разполага с двигател с мощност 182 к.с., литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет 47.8 kWh и пробег над 400 км. Автомобилът се продава в Китай от средата на 2020 г. Хечбекът с пет врати е с обща дължина 4 235 мм, широчина 1 825 мм и височина 1 569 мм. Размерът на междуосието е 2650 мм.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проблем?

    4 0 Отговор
    Това не се вписва точно в смисъла на думата "проблем". Това си е епохална инженерна грешка.

    Но, така е като всичко вече е софтуер, а за капак куцо, кьораво и сакато е "ИТ специалист" в днешно време.
  • 2 ...

    1 4 Отговор
    Всичко китайско е такова. За телефон няма проблем, ма за кола или самолет - не благодаря.