Last news in Fakti

7 Декември, 2023 11:19 2 043 5

Електромобилите Tesla ще показват камери за скорост

  • tesla-
  • навигационна система-
  • камери за скорост-
  • софтуерна актуализация

Актуализацията с новата опция трябва да се появи в електрическите автомобили на компанията още на 27 декември

Електромобилите Tesla ще показват камери за скорост - 1

Tesla подготвя скорошна софтуерна актуализация, според която навигационната система на електромобилите ще започне да показва камери за скорост. Предстои да видим как точно тази функция ще бъде внедрена в автомобилите на Tesla. Актуализацията с новата опция трябва да се появи в електрическите автомобили на компанията още на 27 декември.

Освен това Tesla планира да въведе нови функции за следене на състоянието на водача. Говорим например за проследяване на сънливостта и нивото на умора. Сега автомобилният производител очевидно се обръща към състоянието на водача по време на шофиране.

Отбелязва се, че камерата в кабината вече е в състояние да оцени "жизнеността на водача" поради скоростта на промяна на емоциите и времето на мигане на очите на човека, управляващ електрическата кола.

Заслужава да се отбележи още, че описаните функции не са включени в официалните съобщения за предстоящата актуализация, но можете да сте сигурни, че те ще бъдат активирани във фонов режим и ще се появят в електрическите автомобили на Tesla през следващите седмици.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дуньо простия

    4 1 Отговор
    Тя и моята навигация ги казва, и ги показва камерите, ама докато ги видя, и съм ги минал с 200-та.
  • 2 сащисан кравар

    5 0 Отговор
    "Отбелязва се, че камерата в кабината вече е в състояние да оцени "жизнеността на водача""
    Бай Дън няма никакъв шанс да кара тесла тогава😅
  • 3 ...

    1 1 Отговор
    Австрийските полицаи харесаха това - 5000 евро на глоба.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.