Last news in Fakti

19 Декември, 2023 17:21 2 194 2

Електрически Mercedes C-Klasse, който се прицелва в Model 3 на Tesla

  • mercedes-benz-
  • c-class

Моделът няма да се основава на платформата EVA, като EQS или EQE

Електрически Mercedes C-Klasse, който се прицелва в Model 3 на Tesla - 1

Както знаем, Mercedes работи усилено върху своята изцяло електрическа гама. Въпреки че първоначално започна с EQS от висок клас, изцяло електрически аналог на S-класата, компанията сега се подготвя за пускането на своите по-бюджетни електромобили. Това е първият случай, в който виждаме електрически еквивалент на C-Klasse да се подлага на тестове по обществени пътища.

Позициониран да съперничи на Tesla Model 3, BMW i4 и Polestar 2, Mercedes все още не е разкрил името на автомобила. Въз основа на съществуващата моделна гама на марката, електрическата версия на C-Class обикновено се нарича EQC. Въпреки това, информация от немско бизнес издание по-рано тази година посочи, че Mercedes може напълно да премахне индекса EQ до края на 2024 г., без да уточнява новото обозначение за техните електрически модели.

Независимо от името, тези шпионски снимки на електрическия модел с размер C-Klasse са различни от снимките на електрическия CLA, който беше забелязан през май и имаше по-различна линия на покрива, което го правеше да изглежда като купе с четири врати. Междувременно C-Klasse EV има по-висок покрив, което го прави да изглежда по-малко стилен, но по-практичен.

По все още непотвърдена информация моделът няма да се основава на платформата EVA, като EQS или EQE. Нито пък ще бъде базиран на платформата MRA II, като C-Class, задвижван от двигател с вътрешно горене, или тази на EQC SUV.

Електрически Mercedes C-Klasse, който се прицелва в Model 3 на Tesla

Вместо това, тази кола ще бъде базирана на нова платформа MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture), която трябва да бъде представена през 2024 г. Тази платформа ще служи за основа на “Entry Luxury” семейство от компактни превозни средства. От марката са на мнение, че тя е достатъчно добре проектирана, за да поддържа и по-големи модели. Въпреки че ще бъде съвместима с двигатели с вътрешно горене, това е електрическа платформа.

Новата платформа, заедно с всички превозни средства, изградени върху нея, ще включва технология, въведена първоначално в EQXX. Въпреки че EQXX не е проектиран като серийно превозно средство, прототипът послужи като тестова площадка за EV технология за дълги разстояния.

Очакваме, че тази усъвършенствана технология ще позволи на предстоящата електрическа C-класа да постигне пробег, който надхвърля границата от 600 км.

Очаква се иновацията да бъде разкрита в края на 2024 година. Седанът C-Klasse EV или EQC вероятно ще бъде пуснат в продажба към края на същата година или началото на 2025-а, като Северна Америка потенциално ще го получи през 2025 г. като модел за 2026-а, а преди това колата ще се появи в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    11 6 Отговор
    Пробег 450 км, но ако си пуснал фарове, чистачки, радио или климатик ще падне на 250 км.
  • 2 БайБоцимир

    4 3 Отговор
    Да видим каква ще е цената. Имам съмнения, че ще бъде конкурентна на Тесла 3. Освен това, Тесла направиха доста подобрения в новата 3. Май само се опитват да ги догонят и все остават назад всички немци.