Last news in Fakti

9 Януари, 2024 18:47 2 255 4

Asus представи върхов геймърски смартфон

  • rog phone-
  • asus-
  • rog-
  • гейминг

Дебют за ROG Phone 8

Asus представи върхов геймърски смартфон  - 1

Asus представи новия ROG Phone 8, който се отличава с по-тънък дизайн и по-ниско тегло. 6,78-инчовият дисплей остава непроменен спрямо предишния модел, но новият панел се отличава с по-тънки рамки, макар и с камера в дисплея, която замества предишната селфи камера, вградена в горната рамка. Общият размер е намалял значително до 163,8 мм височина и 76,8 мм широчина.

Дисплеят поддържа честота на опресняване до 165 Hz, като използва LTPO панел за променлива честота на опресняване между 1 Hz и 120 Hz. Пиковата яркост е увеличена до 2500 нита. ROG Phone 8 се рекламира с рейтинг IP68, което е подобрение спрямо рейтинга IP54 на неговия предшественик. Телефонът е оборудван с чипсет Snapdragon 8 Gen 3, който може да се конфигурира с до 24 GB LPDDR5X RAM и до 1 TB UFS 4.0. Поддържа 15W Qi зареждане и 65W HyperCharge за кабелно зареждане.

За охлаждане телефонът използва меден блок, който минава през дънната платка, като прехвърля топлината към задния панел. Новият охладител AeroActive Cooler X, който е с 29% по-малък и с 10% по-лек, подобрява ефективността на охлаждането с по-голяма контактна площ, по-бърза скорост на вентилатора и по-висока топлинна ефективност. Камерата включва 50МР основен сензор с 6-осов хибриден стабилизатор Gimbal 3.0, 13МР ултраширока камера и нов 3х телефото обектив с 32МР камера. Предната камера е с 32МР сензор.

Функциите на изкуствения интелект помагат в игрите, като предлагат функционалности като автоматично вдигане, бързо преместване напред, заключване на движението и автоматично натискане за бягство в избрани игри. Устройството поддържа Microsoft Phone Link за стрийминг на приложения, прехвърляне на файлове и др. В Европа предварителните поръчки са отворени, като цените започват от 1 099 евро за ROG Phone 8, 1 199 евро за Pro (16GB/512) и 1 499 евро за Pro Edition (24GB/1TB), като доставките се очакват до края на януари.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 само отговарям:

    2 5 Отговор
    Не купувайте нищо АСУС. Търсете друго...
  • 2 Салама свършва

    1 2 Отговор
    Кви са тия цени е ,пак върнахте хоратата през ония години дето не мой да си купят телефон без да влязат в дългова яма.Как ще даваш по 2000-3000 лв за телефон ,който с тия параметри може намериш за 399-499 лв или комп за 5000лв дето интел каза че няма никаква разлика в техните нови процове със старите и може да си бичите със старата техника за по 900лв.

    Коментиран от #4

  • 3 телефункен

    1 0 Отговор
    имам още по върховен метод за оценяване които ще разбие скъпото ви телефонче на пух и прах и това е МИРАКАСТ
  • 4 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Салама свършва":

    Че са нереални цените им съм съгласен с вас.
    Но пишете глупости че за 400 до 500 лв ще може да си купите телефон с същите параметри.