Last news in Fakti

17 Януари, 2024 16:10 2 295 0

Mazda също постигна договорка с Tesla

  • mazda-
  • nacs-
  • tesla

Японците ще използват NACS

Mazda също постигна договорка с Tesla - 1

Mazda официално потвърди сътрудничеството си с Tesla, като прие разработения от Tesla Северноамерикански стандарт за зареждане (NACS) за предстоящите си изцяло електрически автомобили в Северна Америка от 2025 г. Това стратегическо споразумение се простира до предоставяне на достъп на електрическите автомобили на Mazda до обширната мрежа Supercharger на Tesla, която обхваща над 15 000 зарядни станции в Северна Америка, с възможност за увеличаване на броя им до момента, в който електрическите автомобили на Mazda се появят на пазара.

Въпреки че понастоящем Mazda не предлага изцяло електрически автомобил в Северна Америка, спекулациите сочат, че компанията планира да пусне нов електрически модел през 2025 г. Очаква се този предстоящ модел да бъде първият електрически автомобил на Mazda с батерия (BEV), който ще разполага с новия стандарт за зареждане NACS. Все още не е сигурно дали плъг-ин хибридните модели на Mazda също ще преминат към стандарта NACS, заменяйки използвания в момента вход SAE J1772. Въпреки това plug-in хибридите са по-малко зависими от публично достъпната инфраструктура за зареждане.

Съобщението повдига въпроси дали ще бъде осигурен адаптер за съществуващите собственици на Mazda MX-30 в САЩ (общо около 605 броя ). Някои Superchargers са оборудвани с вградени адаптери CCS1, което потенциално позволява на собствениците на MX-30 да зареждат на тези места дори без отделен адаптер.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА