Last news in Fakti

20 Януари, 2024 11:30 2 356 0

Stellantis разкри подробности около новата си платформа

  • stellantis-
  • jeep-
  • ram

Очакват се осем нови модела до две години

Stellantis разкри подробности около новата си платформа - 1

Stellantis представи своята амбициозна стратегия за електрически превозни средства, която предвижда пускането на осем електрически модела до края на 2026 г. Тази амбициозна карта е изградена върху основата на наскоро представената платформа STLA Large - универсална архитектура, предназначена за редица превозни средства, включително леки автомобили, кросоувъри и пикапи. Първоначално платформата е предвидена за внедряване на северноамериканския пазар, като водещи са известни марки като Dodge и Jeep, следвани от Alfa Romeo, Chrysler, Maserati и други марки.

STLA Large, оборудвана за архитектури на електрически автомобили с 400-волтова и 800-волтова батерия , има за цел да осигури впечатляващ пробег от 800 км. Stellantis подчертава значението на пълноразмерните автомобили за задоволяване на глобалното търсене на клиентите, като позиционира STLA Large като крайъгълен камък за своята гама електрически автомобили на ключови пазари. Гъвкавостта на платформата се разпростира върху приемането на различни задвижвания, включително хибридни варианти и такива с вътрешно горене, предлагайки на потребителите разнообразни възможности за избор, съобразени с техните предпочитания и регионални разпоредби.

Като част от по-широката си стратегия за електрификация Stellantis се ангажира да инвестира над 50 млрд. евро през следващото десетилетие. Целта на компанията е до 2030 г. да постигне 100 % продажби на електрически леки автомобили в Европа и 50 % електрически микс за леки и лекотоварни автомобили в САЩ. Тази значителна инвестиция включва и осигуряването на приблизително 400 GWh капацитет на батериите, като се планира създаването на шест завода за производство на батерии в Северна Америка и Европа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА