Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 13:15 8 116 7

Новата супер кола на Toyota ще е с ДВГ, но ще работи с въглеродно неутрално гориво

  • toyota-
  • supra-
  • въглеродно неутрално гориво

Става дума за новото поколение на хибридната Supra

Новата супер кола на Toyota ще е с ДВГ, но ще работи с въглеродно неутрално гориво - 1

Японският автомобилен производител работи върху ново поколение на спортния автомобил Toyota Supra. Според съобщенията, новостта може да се появи за първи път през следващите няколко години. Очевидно купето ще получи хибриден силов тракт, състоящ се от ДВГ електромотор и тягова батерия.

Според източници на Japan's Best Car , предстоящата силова установка за следващото поколение Supra ще бъде съвместна с BMW. Новият двигател ще бъде с обем 3.0 литра и турбокомпресор. Забележителната разлика е, че новият задвижващ агрегат ще може да работи с въглеродно неутрално гориво и също ще използва мека хибридна технология.

Намирането на въглеродно неутрално гориво ще бъде предизвикателство за собствениците, така че следващото поколение Supra вероятно ще може да работи и с обикновен безоловен бензин. Новият двигател трябва да е с мощност около 400 к.с.

Любителите на активното шофиране ще се зарадват да разберат, че новият автомобил трябва да има и шестстепенна механична скоростна кутия. Като опция за Toyota ще се предлага и осемстепенна автоматична трансмисия.

Но е твърде рано да отписваме сегашното поколение Supra. Японският автомобилен производител подготвя наточена версия на купето, наречена GRMN. Вероятно този вариант ще се задвижва от трилитров туин-турбо шестцилиндров двигател и се очаква да произвежда около 542 к.с.

Новата супер кола на Toyota ще е с ДВГ, но ще работи с въглеродно неутрално гориво


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ааа сетих са

    1 5 Отговор
    на вода ама кладенчова, такава пия и летя
  • 2 Ех да му се не знае

    0 6 Отговор
    Е хубаво ама що й липсват фаровете ?? Щото и на бмв-тата почнаха да ги правят тънки чертички ли ?

    Коментиран от #7

  • 3 Селянина с колелото

    13 1 Отговор
    Мечтая си за нова Супра с атмосферен 6-так или 8-мак на етанол, пак екологична, пак с възобновяем източник на енергия, но истинска кола ... ееееееххх мечтиииии ...

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Батко

    2 1 Отговор
    И пак БМВ редови . Защо ли така ?
  • 6 авто фен

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Селянина с колелото":

    Тя кошара е обикновено бмв,а не Супра. С тоя модел Тойота вървят назад, страхотно нововъведение 6-степенна механична ск.кутия. Това е направо смешно.
  • 7 Смешно

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ех да му се не знае":

    Друго си е да сложат два аквариума отпред като на 124-ката Мерцедес или като Лада Самара или Шкода Фаворит, та да си доволен,че си свикнал фаровете да са големи, а може да сложат кръгли от Жигула или Голф 2-ка та да ти пасне колата.Кви са тия тънки ленти, няма ли големи фарове с крушки не я броиш за кола.