Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 11:16 3 737 7

Проблем с трансмисията в електромобилите на Kia

  • kia-
  • сервизна акция-
  • ev6-
  • niro ev

ъм момента акцията е само за колите продадени Зад Океана

Проблем с трансмисията в електромобилите на Kia - 1

Марката Kia е изправена пред необходимостта да изтегли повече от хиляда електрически автомобила от моделите EV6 и Niro EV, тъй като трансмисиите на тези автомобили не могат да издържат на мощността на електрическите двигатели.

В резултат на това задвижващите валове или наричани още полуоски на автомобилите могат да се счупят под въздействието на висок въртящ момент, който е наличен почти мигновено след натискане на газта.

Оказва се, че при производството на някои от валовете при тези автомобили на Kia е допуснато нарушение на технологичния процес, което е довело до намаляване на здравината им поради неправилна термична обработка.

Според уведомление от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA), 1 243 превозни средства подлежат на изтегляне: 1039 са Kia EV6, произведени през 2023 г., а останалите са кросоувъри Niro EV , произведени през 2023-2024 г.

Кампанията по изтегляне е планирана за края на март. Преди началото на сервизната акция се препоръчва на собствениците да бъдат внимателни при шофиране. Към момента акцията е само за колите продадени Зад Океана, като не се съобщава за проблеми с версиите, предназначени за Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дайте ми го на половин цена

    3 2 Отговор
    Ще го ъпдейтна, като го "мушна" в допълнителна тръба и я заваря за него.
  • 3 Прочети коментар 2

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "...":

    И за полуоските важи
  • 4 яката работа

    1 0 Отговор
    къса полуосите, киа 6 ме кефи доста
  • 5 Не съм 100процента

    4 0 Отговор
    запознат,но мисля че електромобилите нямат кардан,а само полуоси!Май транслатора пак се е изложил!
  • 6 Ония

    3 0 Отговор
    Те и Хюндай имат проблеми със 7DCT, ама си мълчат и си продават ………
  • 7 незнайко

    3 1 Отговор
    Точно така ! Американците винаги искат да въртят гуми на място и резултата е налице ! Софтуерно ограничение на мощноста преди колата да достигне някаква минимална скорост и проблема ще е решен !