Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 13:37 1 844 3

Два автономни автомобила се блъснаха в един и същ пикап

  • waymo-
  • пикап-
  • сблъсък

Waymo се самосезира за случая

Два автономни автомобила се блъснаха в един и същ пикап - 1

Инциденти с два автомобила на Waymo, които се сблъскаха с пикап, неправилно теглен във Финикс, предизвикаха бърза реакция от страна на компанията. Обстоятелствата около сблъсъците, включващи обърнат назад пикап, който се движи под ъгъл през няколко пътни ленти, представляват рядък сценарий, довел до незначителни щети по автомобилите. Важно е да се отбележи, че нито едно от участващите превозни средства на Waymo не е превозвало пътници по това време и не се съобщава за наранявания. Въпреки това Waymo признава значимостта на всеки инцидент, включващ автономните ѝ автомобили, и започва задълбочено разследване.

След подробен анализ, експерти от Waymo са установили специфичен проблем, свързан с постоянното несъответствие на ориентацията на тегления пикап и комбинацията от автомобили. Това несъответствие е довело до неправилни прогнози относно бъдещото движение на тегленото превозно средство от страна на софтуера на автономното превозно средство на Waymo. В отговор на това от Waymo незабавно са разработили , тествали и пуснали актуализация на софтуера, за да отстранят този проблем.

Въпреки че актуализацията на софтуера е пусната на 20 декември, компанията е решила да оповести инцидента и да започне доброволно изтегляне на софтуера, наличен в нейния автопарк по време на сблъсъците. В бързо развиващия се пейзаж на технологиите за автономни превозни средства подобни инциденти служат като възможност за обучение на компании като Waymo за непрекъснато подобряване на безопасността и надеждността на техните системи. Чрез провеждане на доброволни изтегляния и въвеждане на необходимите софтуерни актуализации Waymo се стреми да поддържа стандарти за безопасност при разработването и внедряването на автономни превозни средства.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Явно пикапът

    4 0 Отговор
    е бил нарочен от таратайките - нямал късмет...така казаха от едно посолство
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.