Last news in Fakti

2 Март, 2024 11:30 3 070 5

Volvo въвежда нова система за безопасност

  • volvo-
  • безопасност-
  • google maps

Скоро тя ще бъде налична в няколко европейски страни

Volvo въвежда нова система за безопасност - 1

Volvo, известна с новаторските си постижения в областта на безопасността в автомобилния сектор, наскоро представи нова функция, известна като Accident Ahead Alert. Въпреки че тази концепция може да се стори позната на мнозина, изпълнението на Volvo предлага собствена разработка, като се интегрира директно в системата на автомобила, потенциално подобрявайки цялостното изживяване при шофиране и безопасността.

Подобно на функционалността на Google Maps в смартфоните, системата Accident Ahead Alert използва данни в реално време, получени от център за управление на трафика, за да уведомява водачите за произшествия, настъпили на няколкостотин метра преди текущото им местоположение. Това, което отличава подхода на Volvo, е безпроблемната му интеграция в самия автомобил, осигурявайки на водачите навременни предупреждения и информация за действие.

Тази система разчита на облачната инфраструктура на Volvo Cars, като улеснява комуникацията между автомобилите и дава възможност за разпространяване на предупреждения за опасни пътни условия и други потенциални опасности. Volvo възнамерява да разшири тази инициатива, като си сътрудничи с партньори от екосистемата "Европейски данни за пътна безопасност", включвайки допълнителни центрове за управление на трафика и автомобили от други марки.

Първоначално функцията Accident Ahead Alert ще бъде достъпна във всички модели от сериите 40, 60 и 90 на Volvo в Дания, произведени от 2016 моделна година нататък. В близко бъдеще Volvo планира да въведе тази система за безопасност в същите модели на други европейски пазари. Собствениците могат да активират системата чрез опцията "Свързана безопасност" на дисплея на системата, което позволява безпроблемен обмен на данни. При засичане на произшествие отпред аварийните светлини ще мигат, а водачите ще получават известия на арматурното табло и head-up дисплея.

Стине Бендсен, ръководител на Датския център за управление на трафика в Датската пътна дирекция, похвали Volvo Cars за използването на техния канал за данни за пътни събития в реално време, като подчерта значението на бързите сигнали за произшествия за повишаване на пътната безопасност.

Volvo се застъпва за засилено сътрудничество между националните пътни власти за обмен на анонимни данни за пътнотранспортни произшествия и насърчава други автомобилни производители да възприемат подобни технологии.

Аса Хаглунд, ръководител на Центъра за безопасност на Volvo Cars, изтъкна значението на свързаната технология за безопасност на Volvo за предоставяне на водачите на усъвършенствани възможности за предупреждение, което в крайна сметка допринася за по-безопасни пътища за всички заинтересовани страни.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    8 3 Отговор
    Не знам, какво въвежда, но е истинска рядкост да видя Волво по пътищата! И то по стари модели.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ЕвропееЦ

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    Защото живееш в България. В западна Европа е еталон на конфорт и сигурност като ХС60 и ХС90 са основно по пътищата. За сведение със ХС90 няма нито един регистран смъртен случай при катастрофа. Има краштестове в нета които са показателни. Въпроса е, че е скъп автомобил за България и българите.
  • 3 Народ

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    Емиии...българина обича и знае само едно..познатото! Карал е Опел и ще кара Опел.. евентуално може да го замени за Фолксваген...щото така е чувал и така знае- евтинко, и икономично! Е возия и визия няма, ама ...става на газ и не гори много! Иска му се, но не му стиска! Това е положението!
  • 4 Числа

    2 3 Отговор
    Хубаво си хортувате тук и се надъхвате колко повече разбирате от коли спрямо "Бай Ганьо", но всъщност Волво продават по 500-700хил автомобила на година в световен мащаб. Не са малко, но не са и нещо впечатляващо в този бизнес. Дори "хаховците" в групичката на японците, наречени Субару, продават повече.

    Затова, статистически погледнато наистина няма как да се видят много Волва, нито в България, нито в САЩ, нито където и да било.
  • 5 Данчо

    6 0 Отговор
    Имаме XC90... 2007. Не бих го сменил за друг. Чувстваме се сигурни. Шведите са големи!