Last news in Fakti

14 Март, 2024 09:00 45 448 29

Най-умният "джобен" смартфон на пазара

  • samsung-
  • galaxy-
  • s24-
  • ревю

Samsung Galaxy S24 е по-компактен, но по отношение на технологиите не прави никакви компромиси

Най-умният "джобен" смартфон на пазара - 1

Търсите най-добрия компактен телефон? Samsung е една от малкото компании, които правят компактен телефон от премиум класа. И то не какъв да е компактен телефон, а такъв с изкуствен интелект. По-конкретно става дума за Samsung Galaxy S24 - един смартфон, който съчетава компактен размер с подобрен дизайн, има по-бърза производителност, подобрени камери и доста от магическия "Galaxy AI".

„Компактен“ тук е относително понятие. С 6.2-инчов екран, Galaxy S24 не е толкова малък колкото мини телефоните от близкото минало, но през 2024 г., когато повечето телефони идват с дисплеи с размер по-голям от 6.7-инча, той определено отговаря на изискванията на мнозина, които искат телефона си в джоба, без това да им причинява дискомфорт. Но тук, както вече споменахме, най-важното е, че въпреки по-малкия размер, корейците не са правили компромиси с нищо. След като разгледахме подробно основните нови функции на Galaxy S24, можем без колебание да кажем, че именно това е най-добрият компактен телефон за тази година. Какво обаче е онова, което отличава Samsung Galaxy S24 от всички останали? Тайната се крие в изключително прецизното използване на т.нар. изкуствен интелект, който идва в серията с пакет от функции и подобрения Galaxy AI.

Най-умният "джобен" смартфон на пазара

Иначе иновацията се отличава и с усъвършенстван дизайн с плоски страни, с компактен размер 6.2", с много бърз процесор, с по-голяма 4000mAh батерия и с 8GB RAM. Качеството на материалите и това на самата сглобка са на познатото ни за марката върхово ниво. Що се отнася до материалите, "малкият" Galaxy S24 разполага с по-здрава нова рамка Armor Aluminium и ни харесва това, че страните вече имат матово покритие, така че не привличат пръстови отпечатъци. Освен това страните на телефона вече са плоски, а устройствата с плоски страни се превръщат в нова норма и сред основните им предимствата е фактът, че е просто по-лесно да вземете устройството от масата. Що се отнася до екрана, то той може да стане супер ярък, имащ възможността да достигне 2 600 нита пикова яркост, което е голяма стъпка напред спрямо предшественика.

Също така, за първи път в новия Samsung Galaxy S24 вече има 1Hz-120Hz честота на опресняване - функция, която преди беше изключителна за модела Ultra. С честота на опресняване от 1Hz за статично съдържание, телефонът е по-пестелив и батерията му ще издържи значително по-дълго. Но да се върнем на изкуствения интелект. Той играе основна роля при качеството на изображенията. Samsung използва един и същ сензор на основната камера за трета поредна година и също няма промени в ултрашироките камери и камерите с 3X увеличение. И въпреки това снимките и видеоклиповете от камерата S24 изглеждат забележимо различно.

Най-умният "джобен" смартфон на пазара

Galaxy AI се намесва и в последващата редакция на снимките (функция, скрита зад синята икона с трите звезди). Оттам може да се правят изтриване на сенки и отражения, изтриване на цял обект, както и преместване и преоразмеряване на обект в снимка. Видеото, благодарение на изкуствения интелект, също е значително подобрено. Една готина нова функция е Instant Slow-mo. С натискане на сензорен бутон конкретен момент се забавя и Galaxy AI генерира липсващите кадри. И ако се притеснявате от цялата тази “хитрина“, добре е да знаете, че специален воден знак се добавя към кадъра, а информация за обработката остава в метаданните за всички изображения и видеоклипове, редактирани с помощта на изкуствен интелект.

А и още нещо, свързано с т.нар. превю на снимките. Благодарение на последното Super HDR подобрение, могат да се уловят интересните моменти, така, както ги виждате още преди снимката, като по този начин имате ясна представа как ще изглежда кадърът със Super HDR качество, преди да е направена снимката. Изкуственият интелект е в помощ на потребителя и при общуването – всичко става много по-бързо и лесно, защото подобно на по-големите версии от серията Galaxy S24, и компактната разполага с незабавен преводач. Какво ще рече това? Имате нужда от бърз превод, докато говорите по телефона? Galaxy AI помага и в този случай, като така можете да говорите по телефона с хора, чийто език не разбирате. Работи и при писане на съобщения.

Най-умният "джобен" смартфон на пазара

Най-вълнуващото изживяване, което изкуственият интелект на Samsung, Galaxy AI, предлага тази година, е свързано с търсенето. Circle to Search with Google е функция, налична и при най-малкия член на звездното семейство смартфони на Samsung, което прави изборът му още по-привлекателен, защото позволява търсене без да се налага да сменяте приложенията. Например, ако не знаете какво ястие ви е поднесено на приема по време на командировка в чужбина, спокойно може да снимате чинията си и да оградите или подчертаете за мигновени резултати. Ако пък искате да покажете, че сте познавач и веднага да назовете модела на винтидж колата, която виждате на автомобилното изложение, или забележителност, покрай която минавате, просто задръжте пръст върху Home бутона и оградете обекта, който ви интересува – вашият малък, но мощен смартфон ще даде всички резултати с информация за него веднага.

С други думи, компактният Galaxy S24, снабден с десетядрен процесор и с изкуствен интелект определено предлага най-доброто в света на мобилните телефони, при това в компактен размер, който за мнозина от нас е плюс. Ако пък за вас е по-важно да имате по-голям мащаб при своето устройство, то погледнете и по-големите предложения от гамата Galaxy S24. Но искате ли компактен смартфон, то е невъзможно да се намери по-добър от Samsung Galaxy S24. Чудесната новина е, че всеки, закупил Galaxy S24 (или другите два модела от новата Galaxy S24 серия) до 30 юни 2024 г., ще получи безплатно MS One-Drive 100 GB в продължение на 6 месеца. И не на последно място, всички, закупили своя модел от серията Galaxy S24, могат да се възползват от 3 месеца безплатно ползване на YouTube Premium.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 27 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон

    17 49 Отговор
    Айфон Мини е по-компактен и по-премиум.

    Коментиран от #5

  • 2 Дедо ви!

    47 5 Отговор
    Подобрен дизайн? те всичките са еднакви, кое е подобреното?
  • 3 💠🔆♻️

    14 31 Отговор
    Тва тилифонче е пълно вълчи капани,
    “андроид” ОС - не мерси, 100 гигс майкрософт - не мерси, след първите шест месеца започваш да плащаш като поп, са тва като начало :((
  • 4 Вива айфон

    20 19 Отговор
    И нека хейта на ограничените слабо-умници да започне сега!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Абе

    25 3 Отговор
    Айфон не продават части и не правят ремонти. Ако не плащаш care наем като се развали плащаш пълната сува за нов.И Самсунг не са по-назад...всичките са скамъри, по-добре си живей живота май-ата им на технологийте и жълтите блогове. Влагай в злато ,)
  • 7 астиномия

    20 1 Отговор
    А ний в БГ си имаме най-умния ТУЛУПЕСТ ПРОСТАК ! Че дори и в 2 екземпляра - единия с банкянски изказ , другият - в турско синьо. силата им е , че все от всичко разбират и непрекъснато ни дават акъл - какво , как , къде , защо , колко .....дори и да не им го искаме ?!
  • 8 Николай

    35 1 Отговор
    4 Години ползвах Note10+, преди това имах Galaxy, миналия месец си взех S24 ultra. Да си призная аз разлика не правя. Единия извит, другия плосък, единия с 3 камери, другия с 5. Ако не беше на 4 години Note-а нямаше да го сменя, за мен са еднакви. Имат някви подобрения, но не е за 2000 лв. разлика между двата!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бесен

    12 3 Отговор
    Принципно ми допада, НО това не е компактен модел!
    Компактен е iPhone mini и SE, а вече не се предлагат...
    а и 2 бона за телефон няма да дам! 500-700 лева и то с отвращение другото е "престиж", а не нужда.

    Ако някой се сеща за друг "компактен" да казва, че съм в търсене... накрая ще е употребяван iPhone май...

    Коментиран от #17

  • 11 Най Умният

    2 16 Отговор
    Айфон 16 про макс
    Всички др е хубаво
  • 12 Е46ца

    27 18 Отговор
    Никой не иска малки телефони.Смотани малки екрани и малки батерии.Какво само сравнявате айфон и самсунг.И 2те марки са прехвалени боклуци.Вземете си истински китайски тел с андроид и това е.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Селянин

    15 4 Отговор
    Една година вече с S23 256. Наистина го избрах заради размера и за момента върши работа.

    Коментиран от #16

  • 16 Е46ца

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "Селянин":

    Помислих че си го избрал заради цената :-D :-D :-D :-D :-D
  • 17 Джон

    6 14 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен":

    Вземи си Айфон 13 мини. Аз съм с 12 - също много мощен, поддържан, работещ, здрав. Винаги с май-новите ъпдейти.

    Коментиран от #18, #28

  • 18 Е46ца

    20 3 Отговор

    До коментар #17 от "Джон":

    Кво те топлят тея ъпдейти нз.След всеки , тела ти става по-бавен и умира батерията по-бързо.

    Коментиран от #21

  • 19 ТАКА ЛИ

    5 0 Отговор
    ПОДАРЪК ЛИ ГИ РАЗДАВАТ ДА СИ ПРАТЯ АДРЕСА?
  • 20 РаТко хиперкара § суперфоня

    2 1 Отговор
    Язе пък съм най умния от мисиркаджиите, дето пише за най умните телефони! Ахъ!
  • 21 Интервал

    6 4 Отговор

    До коментар #18 от "Е46ца":

    Някое дете, което още не знае къде са намира. Доказано е на 100% в съда, че Айфон умишлено намалят скороста на процесора за да продадат нови модели. Делото е публично достъпно Walter Peters v. Apple и всеки може да го прочете No. 18-md-02827. Наскоро ги съдиха и за шашми с батерията. Самсунг правят същото, но Сащ не ги натиска чак толкова поради редица причини. Ползвам всички модели и устройства на самсунг, айпъл и други, защото се налага да тествам апликации и пак ви казвам влагайте в недвижимо имущество или злато! Всичко друго е временно и без стойност

    Коментиран от #23

  • 22 Николай

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "ЛюбоПитен🤔🧐🤔":

    Защото ми казаха,че им спират ъптейтите.
  • 23 Бесен

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Интервал":

    Прав си, но за 2000 лева не може да си купиш недвижим имот, а ако имаш 300 хил свободни, може да прежалиш 2к за телефон... но злато за 200 може и след 10 години вероятно ще струва вече 500.
  • 24 Джапанка

    2 9 Отговор
    Много здраве на разбирачите и отворковците в Бг. Отговорът е Pixel 8.Има само една подробност че Пиксел не се предлага за Източна Европа.Хем по добри цени, по добър процесор, по добра батерия и за двете версии.Сметката излиза много тънко особено ако си върнеш стария телефон.
  • 25 Жужето

    1 6 Отговор
    Процесорът то се забавя, ако е стара батерията, за да не се изключи внезапно телефона при пиково натоварване и ниска батерия. Ако ти е става батерията си купи нова, за да не се забавя. Това се нарича поддръжка на стари телефони. При Андроид няма продължа на стари телефони. Там процесорът не се забавя, но телефонът спира без предупреждение. Ако правиш нещо важно има риск да го загубиш.
  • 26 Самсунг макар и

    7 5 Отговор
    Самсунг макар и компания с претенции... Си остава посредствена! Аз лично не съм доволен от техните продукти. Нвости има! Но Дизайн НЕ!
  • 27 Истината

    1 0 Отговор
    Имах S22 и от чисто нов създаваше проблеми...
    Микрофонът пращеше при разговори и имаше софтуерни бъгове... 1 300лв беше тогава, но не беше читава машина. Дано S24 да е по-читав.
  • 28 Ето'о

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Джон":

    Бях подведен да си взема това мини подобие на телефонче, еми няма такава тъпня човек. Хубаво ъпдейти мъпдейти, лично за мен не ми бяха важни ама батерията е ужас, тоя ios страшна глупост и за тези пари въобще не си заслужава.
  • 29 Козаря

    3 0 Отговор
    Аз съм със samsung note 10+ и си имам и изкуствен интелект copilot,това със ограждане и търсене и моят го прави така че не ми трябва нов телефон