Last news in Fakti

10 Април, 2014 12:21 3 767 0

GPS-навигация за велосипед

  • велосипед-
  • навигация-
  • gps-
  • garmin
Компанията Garmin представи нов GPS-навигатор, предназначен специално за велосипедисти. Иновацията се нарича Edge 1000 и разполага със сензори ANT+. Дисплеят е с размер на диагонала 3 инча и е вертикално ориентиран, като позиционирането му е успоредно на рамката на байка. Устройството е водонепромокаемо.
 
По-интересното, касаещо цветния екран е, че той е сензорен и може да се управлява без велосипедиста да сваля ръкавиците си. Сред екстрите се открояват специални указания по време на движение, запис на данните и публикуването им при желание в социалните мрежи, както и предварително задаване на начална и крайна точка на маршрута.
 
Най-интересната особеност на Edge 1000 е, че устройството ви дава възможност за избор между трите най-удачни за велосипеди маршрута. Като допълнително оборудване ще се предлага и датчик за следене на скоростта и такъв за отчитане на честотата на въртене на педалите. Базовият вариант ще струва $600, а топ версията - $700. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА