Last news in Fakti

17 Април, 2014 12:41 2 605 1

Концепция за плаваща АЕЦ

  • аец-
  • плаваща

Специалисти от университета в Масачузетс разработиха интересна концепция за плаваща атомна електроцентрала. Според думите на експертите проектът е напълно безопасен. Технологията включва огромна плаваща платформа, която трябва да се позиционира на няколко километра от брега. Това ще позволи да бъде избегната масова евакуация на населението в случай на авария.

Освен това подобен подход обезпечава значително по-добро охлаждане на ядрата, а самата конструкция е проектирана така, че да издържа на стихии като цунами и земетресения. На този етап плаващата АЕЦ е в процес на концептуална разработка, но въпреки по-малката опасност за населението проектът все още представлява сериозна заплаха за околната среда. Вижте повече във видеото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен Бакърджиев

    0 1 Отговор
    Защо трябва да е АЕЦ като може да е соларна. Защото от АЕЦ пак някои определени концерни ще печелят. Учените да вземат да се обединят и разкрият многото изчезнали проекти на Никола Тесла. Не го правят за да управляват по лесно (раята).