Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 18:15 16 286 219

Проф. Кюранов пред ФАКТИ: Путин беше хванат в световни лъжи като най-дребно мошениче

  • проф. деян кюранов-
  • русия-
  • алексей навални-
  • владимир путин-
  • александър солженицин

''Путин доказа нееднократно чрез световни лъжи, в които беше хванат като най-дребно мошениче, че не е човек, който държи думата си, че не е човек, на чиято дума трябва да се вярва и който има достойнство", категоричен е политологът

Проф. Кюранов пред ФАКТИ: Путин беше хванат в световни лъжи като най-дребно мошениче - 1
Снимка: ФАКТИ

''Успоредицата е истинска. Само че, за да я видим трябва да погледнем малко по-отвисоко, та белким видим и малко по-надълбоко. В момента се говори за Навални и Путин, както навремето се говореше за Солженицин и московския режим, или дори и реалния комунизъм. Навални успя да си завоюва такова място, че да може да бъде противопоставян на цял режим и на цяла огромна държава. Както дълги години, откакто се появи един ден Иван Денисович (литературен персонаж на Солженицин) през 1962 г., докато го изгониха Солженицин 1972 г., той почти веднага стана водещото име на несъгласието в Русия, на инакомислието. После дойде думата "дисидентство"''. Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ проф. Деян Кюранов, доктор на философските науки и преводач от руски на няколко книги.

Един от поводите за неговото гостуване бе предстоящото излизане на български на романа ''В първия кръг'', дело на руския романист Александър Солженицин. Именно Проф. Деян Кюранов е човекът, превел въпросния роман.

''В началото Путин много хитроумно се опита да го зашепи, да го прикотка (той знаеше, че не може да го купи), да го убеди, че на базата на великоруския национализъм те са еднакви и че Солженицин трябва да разкрие себе си, служейки на новия националистически великоруски режим на Путин. Е, Солженицин първоначално се посближи с Путин, след това му замириса на гнило, а именно на полицейска диктатура. Той тази миризма я разпознава безпогрешно, още от затворите и лагерите, и каза: "Не". И се отдръпна'', припомни проф. Кюранов.

"Путин доказа нееднократно чрез световни лъжи, в които беше хванат като най-дребно мошениче, че не е човек, който държи думата си, че не е човек, на чиято дума трябва да се вярва и който има достойнство", категоричен е политологът.

Той обясни, че и преди, и днес в Русия елитът винаги се е делил на "западници" и "почвеници". "От тази гледна точка Навални е безспорен "западник". Но само от тази гледна точка. Иначе честно казано не е много ясно каква е неговата идеология и не съм убеден, че на него самия тя му е ясна'', коментира проф. Кюранов.

"Но като говорим за Солженицин, оказа се, че още в Съветския съюз, когато е писал против КГБ, когато си е заложил живота наистина, за да напише "Архипелаг Гулаг", когато е разчитал на хора, които също си залагат живота, за да му дадат лични свидетелства, неслучайно има повече от 200 имена в "Архипелаг Гулаг" на хора, които са споделили спомените си, той с основание ги смята за съавтори. Той тогава казва истината против лъжата на системата и за това всички интелигенти дисиденти казаха: "Той е наш. Не само че е наш, той е нашият водач". Оказа се, че това не е било така и те са се подлъгали по политическата позиция на абсолютно себеотрицателно противопоставяне и са повярвали, че и човекът (б.р. Солженицин) - по нагласа, по стремежи, по въжделения, е също като тях. Анализът, който си правих, докато превеждах, ми показа, че това не е така. Солжиницин е идеолог на руското село и близостта му с дисидентите е в това, че той иска като начало да изобличи режима в лъжа. Но оттам нататък...Добре, разобличихме го, какво ще правим? Ами, не е много ясно какво ще правим. В никакъв случай демокрация от западен тип. И това се оказва, че му е било ясно още в Съветския съюз. Обикновено се смята, че ето, той е отишъл в Америка, видял е колко кофти е там, има експлоатация от човек на човека и бесят нервите, както се казваше, и заради това не го щем. Не, това не е вярно. Ако човек вземе неговото писмо до ръководителите на Съветския съюз, което той праща, открито писмо, преди емиграцията още, и късната му работа "Как да си уредим Русия", се вижда, че всички основни пунктове се повтарят. Каквото е мислил 1972 г., такова е мислил и 1992 г. и го предлага вече открито като програма за преустройство и устройство на Русия. Това е една Русия, която много се приближава до общо взето реакционните, доколкото прогресистите са били прозападни през XIX в., до реакционерите на XIX в., до хора, които смятат, че при Русия главното е спецификата и затова не трябва да става като другите, "лошите" западни, че основата на всичко трябва да бъде правдата и светостта, а не законът и договорът и т.н, и т.н.'', сподели впечатление преводачът от руски.

"Аз дължа страшно много на Солженицин и на хора като него, но специално на него за това, че ме кара да мисля безпощадно, ако щете и против себе си. Защото аз започнах като лапе, което вярваше, че трябва да си направим комунизъм на земята, само дето нашия сме го сбъркали, ама можем да го поправим и ще стане много хубаво. Той ме кара да мисля, че това не е възможно и че е по-добре да правим друго. За това му дължа биографична благодарност и, освен това, напълно, каквото и друго да говорят лошо за него, се прекланям пред моралността му и пред силата, с която отстоява тази моралност. И достойнство'', заяви още проф. Деян Кюранов.

Докторът на философските науки се върна и на ситуацията с руския опозиционер Алексей Навални: "Той си заложи живота втори път, след като по чудо остана жив от ръцете на убийците си, които му слагали в гащите, без извинение, отрова. Втори път да отидеш пак при тези и да кажеш: "Аз не се страхувам от вас. Правдата е с мен", тук той вече стига до основни архетипи на руското съзнание, което в голямата си част все още е до модерно. Това е приказният герой, който тръгва против ламята, това е човекът на правдата, който тръгва против кривдата, въплътена в държавата. Не непременно в царя, но в държавата задължително''.

''Откритието не е в това, че е открил този дворец. Или може би някой друг го е открил, а той го популяризира. Това не е политическо събитие, това е, прощавайте, клюкарско събитие. В една корумпирана държава да кажеш: "Ето този е корумпиран", та макар и най-големият началник, първият чиновник, самоназначилият се и самоплащащият си заплата, и освен това взимащ си колкото си иска чиновник, това не е новина и това не променя политически отношения. Това няма да накара много хора да тръгнат против Путин. Малко да, но много не. Важното е не това му разкритие, а цялото му поведение, откакто оживя. С това, че оживя нанесе първия удар на режима. После даде едно огромно интервю, после направи тази гавра с ФСБ, с убийците си по телефона, и тук трябва да отбележим, казвам го с национална гордост, беше едно момче българче - Христо Грозев. Той беше по право там, защото е един от главните, които са работили по това да бъдат разкрити убийците. В България в момента има двама души, които влияят на световния политически процес. Единият е Иван Кръстев с неговите статии в "Ню Йорк Таймс". Те са много добре изразяващи американския мейнстрийм, общоприетата гледна точка за определени, доста широки и влиятелни кръгове в Щатите. А Грозев изразява световната протестна гледна точка, гледната точка на гражданския протест. Не само в Америка, не само в Европа, а навсякъде. "Ние ще разкриваме истината с риск за живота си". Вече имаме и такъв човек'', заяви с неподправена гордост проф. Деян Кюранов.

"Преди няколко години един неосъветски общественик заяви, че "фактът" - това е изобретение на душманите на Русия. "Фактът е инструмент, с който трябва да бъде ударена Русия. Няма факти, има мнения". Това е и основата на тръмпаджиите. Поне на най-долната част от културно-политическата и финансова пирамида на Тръмп, на най-бедните и най-неуките - "Отричаме фактите", допълни той.

"На равнището на социалното мислене смятам, че това, което изнесоха Белингкат и Навални, е факт. И бих бил готов да споря. Много интересно, че напоследък видях няколко публикации в CNN по повод изказването на някакъв републиканец - не помня, дори не е важно дали е от Сената, или е от Палатата на представителите, който се възмущава, че водещият при интервюто му казва: "Прощавайте, това не е истина". А той казва: "Това не е ваша работа''. ''Това е мое мнение. След това ще извикате Иванчо и той ще дойде да каже обратното, а пък зрителят да си прави сметката''. Лошото е, че това минава за добър тон, това минава за демократичност, това минава за даване на гласност на всички мнения, леко забравяйки, че освен мнения все пак е хубаво да се разберем за някои факти'', добави още проф. Кюранов.

В процес на разговора водещата Маринкова и гостът ѝ отново се върнаха на темата ''Навални''.

"Мисля, че ще бъде осъден. Не мога да прогнозирам на колко. Може би не на пълния срок, който са обявили, че готвят. Но опасното е, че просто в даден момент все пак могат да решат да го убият. Този път на сигурно'', изрази опасения проф. Кюранов.

"От развалата по време на Елцин при Путин Русия тръгне нагоре в много отношения. Организационно - нова чиновническа система, корумпирана до безобразие. Но в такива случаи се казва с основание, че в Русия винаги са били корумпирани чиновниците и важно е имаш ли система и дали тя работи. В момента система има и тя поне на 60% работи. Военно - беше превъоръжена армията. С какво качество, доктрините им какви са, това не съдя, защото не разбирам от тези неща. И, освен това, огромно помпане на националното самочувствие, основано и на носталгията по Сталин, защото: "Тогава бяхме най-велики. Тогава удържахме най-великата победа в световната история. Пък нещо затварял, избивал... То така ли е, не е ли, не знаем. Но, че беше Съветският съюз велико нещо, пък Космоса, дума да не става. Искаме пак"", обрисува професорът настоящият руски модел на развитие.

Проф. Деян Кюранов смята, че европейската подкрепа за Навални е подкрепа проформа. "Беше ясно какво могат да направят, ако наистина искат да подкрепят Навални. Да гласуват веднага санкции, които нищо нямаше да променят, но щяха да покажат нагласа към остри действия - 'Ако направите по-лошо, ще направим и ние по-лошо''. Това може да има сдържащ ефект, може да помогне на процеса. След дъжд качулка е малко нагло демонстриране на фалшива подкрепа. Те смятат явно, тези "европейци", че Навални е готов по корем да лази, само и само да се отърве от страшните сибирски затвори и лагери. А той показа, че е готов да си даде живота за тази позиция, за тази чест и това достойнство'', коментира още проф. Кюранов.

Той даде мнението си и защо Европа бързо не гласува икономическите санкции за диктаторския режим в Москва: "Аз мисля, че има едно просто и неприятно обяснение - надигналият се антиамериканизъм в Европа. "Ето сега, Тръмп им обърка работите, сега Байдън, докато се оправи, и колко ще се оправи, ще се занимава със себе си. Обаче ние ще се еманципираме от тези лошите отвъд Океана". А цената е Навални и цената в края на краищата е с Путин и Китай и против Америка'', обясни проф. Кюранов за неразумната европейска позиция.

Политологът бе категоричен, че залогът в ситуацията с руските събития са протестиращите руснаци. Той затвърди силното си възмущение от пасивността на Европа по отношение на Навални и протестите в Руската федерация. "Ето, сега континентът Европа слага своите интереси на първо място. Въпросът е, че това е за сметка на подкрепа за евентуалната демократизация на една огромна държава с много хора, които живеят не много добре'', обоснова се проф. Кюранов.

Целия разговор можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 78 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Къф тоя е

    296 49 Отговор
    Мдаа..следващия помияр

    Коментиран от #70, #193

  • 2 Майна

    269 70 Отговор
    ПУТИН Е ГОЛЯМ ПОЛИТИК!

    Коментиран от #68, #134

  • 3 Бойку шкафа

    142 22 Отговор
    И мен ме разкриха къв съм..Ама ко мЪ,и.б.е....Всички съм ги минал с 200...

    Коментиран от #47

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 дедо Герчо

    268 41 Отговор
    КЮРАНОВ И ОТ ТЕБЕ СЕ НОСИ РАЗПОЗНАВАЕМА МИРИЗМА,ПО ТОЧНО МИРИЗМИ....ХЪЪХЪ...

    Коментиран от #131

  • 6 ТаУмВзе

    240 43 Отговор
    От коя дупка излази това същество, за да захлеби.

    Коментиран от #39

  • 7 324

    234 44 Отговор
    Тази св... я откъде изгрухтя? Путин е единствения нормален политик!

    Коментиран от #42

  • 8 Хахаха

    201 31 Отговор
    Оди копай нещо си,стига плямпа,хрантутник платен..
  • 9 Трудовакъ

    207 32 Отговор
    Смях в залата! Този като ги плещи тези глупости, вярва ли си! Поне да каже кой му плаща за тези откровени лъжи! Аман от специалисти, финансирани със съмнителни пари от чужбина, които ни наливат акъл...
  • 10 РАДИО ЕЛТО

    106 27 Отговор
    никой позволил си да тръгне срещу НАРОДА СИ не стига добре

    Коментиран от #24, #81

  • 11 Бах

    161 17 Отговор
    Путин са Го хванали за онази му работа световните лидери , както и нашите лакеи - дупедавци !
  • 12 Бай Ганьо

    178 24 Отговор
    КЮРАНОооооооОФ, върни си дипломката, вземи си агнето, и си отивай на село, бе СМЕШКО.
    Я като си такъв акълия,кажи нещо за наща ТИКВА, 'дето не лъже САМО, когато спи, но тогава пък сънува, че лъже, бе ТУЛУП.
  • 13 тнт

    53 37 Отговор
    Някой да видя някъде лъжа!?!

    Коментиран от #17

  • 14 Наследсво от БКП

    178 12 Отговор
    Деян Кюранов е син на Чавдар Кюранов
    . Потомствен комунист, депутат от БСП. Синчето Деян е папкало от паничката в която плюе сега. Както сега синът на полковника от МВР МЕТОДИ Борисов и комунист, член на БКП Бойко Методиев Борисов.

    Коментиран от #111

  • 15 пенсионер

    137 5 Отговор
    все още помним чия фамилия носиш ! поми@рче !

    Коментиран от #48

  • 16 Иван Грозни

    155 15 Отговор
    Професоре и ти ли се занимаваш с работа която не е за тебе. Путин си гледа държавата. Пази я. Що не кажеш нещо за Боко. Ще ти се види тясна София. Така е по-добре. Дрън, дрън паричките падат. Много си зачервил гребена, но скоро ще се отдадеш на заслужен отдих.
  • 17 Трудовакъ

    44 11 Отговор

    До коментар #13 от "тнт":

    Не. Прочете. Кое не е лъжа?
  • 18 Шпек

    121 9 Отговор
    Деянчо,на какво учиш студентите си бе,калъф?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Кюрааааааанууууффффф НИ СЪ

    103 7 Отговор
    Измислили държава в която да няма лъжа и корупция...... Разликата е само че ний теглим заеми нон стоп и ги крадем а ония НЕ ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ И НЕ ЗАДЛЪЖНЯВАТ И СТАНДАРТА И КОМУНАЛНО БИТОВИТЕ РАЗХОДИ СА ПОНОСИМИ.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ПЕНКО

    84 4 Отговор
    ТОЗИ Е "ЗАВЪРШИЛ" --- САМОПСИХИАТРОЛОГИЯ !!!!!!!!!!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гняс продажна

    80 6 Отговор
    Поредниют п идал
  • 26 Блажени са вярващите...ха ха ха

    91 7 Отговор
    И този световно неизвестен професор не разбра,че светът се управлява от хора в сянка...кво ни интересува кой ще управлява...народа иска с/у трудът си да му е пълен хладилника....не да му съдират 3 кожи от гърба....заблудени овце.
  • 27 Ха ха ха

    97 5 Отговор
    Като се покажат двама, трима подобни и рейтинга на Путин скача, :)), то бива глупости и плюнки ама чак толко глупави, че да повярват няма, направо отврат:))
  • 28 Vov

    84 3 Отговор
    Този не беше ли кадър на Академията на БКП /АОНСО/. Каква наглост и какви глупости.
  • 29 Лъжливото Овчарче

    306 61 Отговор
    Путин лъже като дърт сиганин
  • 30 гола вода

    82 7 Отговор
    КАКЪВ Е ТОЯ ИЗМИСЛЕНЯК.АЛО КЮРАНОВ ТИ ЛЪЖЕШ С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ ДА ИЗКАРАШ НЯКОЙ ЛЕВ.АБЕ ОТ КЪДЕ ГИ ИЗКОПАВАТ ТИЯ.
  • 31 ха ха хаааа

    11 42 Отговор
    "мошениче" 😁 !! и нашите ошанки откачиа ....😳
  • 32 Iviviv

    73 8 Отговор
    Много ми е интересно защо нито един сайт не кани така наречените анализатори койта да се изкажат в подкрепа на Путин и против Короната всички ли сте мисирки соросоидни аа.
  • 33 Патил

    57 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той си заложи живота втори път, след като по чудо остана жив от ръцете на убийците си, които му слагали в гащите, без извинение, отрова.
    Ах тая Мата Хари...
  • 34 temerut

    61 7 Отговор
    При демокрацията от западен тип се убива на място или просто те заличават от социалните мрвжи,ако не си от техния ТИП.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 temerut

    43 6 Отговор
    При демокрацията от западен тип се убива на място или просто те заличават от социалните мрвжи,ако не си от техния ТИП.
  • 37 РАДИО ЕЛТО

    32 6 Отговор

    До коментар #24 от "А защо ли":

    тебе те търсят герберчо
  • 38 Путин е голямо жуже😂😂😂😂

    10 51 Отговор
    Крадец на крадците
  • 39 Бае тодър

    300 47 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    Като тебе, от отверствието на джуджето, продажна руска душицо....
  • 40 Алфа Вълкът

    306 60 Отговор
    Проф. Кюранов нокаутира путиновците! 🥊🏅
  • 41 радул

    59 7 Отговор
    КЮРАНОВ ТИ СИ ПЕТЕЛ И ДНЕС ТИ Е ПРАЗНИК ! мишок .....
  • 42 ТИ ДА ВИДИШ

    36 6 Отговор

    До коментар #7 от "324":

    И къдЕ по точно...за кой орган му се хвана тоя ПЛОНДИР!!!
  • 43 Стефан Петров

    62 10 Отговор
    За превода на Солженицин добре, но останалото е много зле. Явно на този човек доста добре се плаща, за да говори тези неща или тотално се е объркал в доста неща. Жалко, изглежда е умен човек. Приказките му за Путин ми напомнят за една африканска приказка / не помня от коя държава/ за мнението на мравките за слона.
  • 44 ТИ ДА ВИДИШ

    50 4 Отговор
    На нашиот ТУЛУП некоя мата му донесляла чекмеджето....а на тоа педал некой му бъркал у гащите и му сложил нещо си.... ТИ ДА ВИДИШ...нещастници да ги оплачеш!!!!
  • 45 БКП

    55 6 Отговор
    Божееее, колко помияри има на този свят.
  • 46 Ханс

    56 6 Отговор
    Незнам как в малка българия има направени толкова много префесори.особено като тоя герберски тиквеник кюранов.
  • 47 Митко

    8 11 Отговор

    До коментар #3 от "Бойку шкафа":

    Тук става въпрос за Путин,не за съратника му Боко.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 смерш

    68 5 Отговор
    Поредното отроче на комунистическа фамилия,търсещ индулгенция и замитане на произхода си чрез бълвочи анти Путин.
    Не могат и не могат да понесат някои среди факта ,че Владимир Владимирович възстанови силата и мощта на Руската Държава и не се потдава на опитите да влезе в англосаксонската орбита!
  • 50 БОГ НА ЛЪЖАТА

    48 2 Отговор
    ако Путин е лъжец , то бойко какъв ли е при неговите възможности !
  • 51 ижг

    43 5 Отговор
    тоя май е леко дебилен. навирали му отрова в гащите???????агент си бърил с него?????
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Антигерб

    59 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Аз мисля, че има едно просто и неприятно обяснение - надигналият се антиамериканизъм в Европа.

    Платените лакеи на краварника усещате че въпреки пропагандата все повече хора виждат истината че плюенето против Русия е за отклоняване на вниманието от проблемите на "демократичния" запад и налаганата ни диктатура ужким като "мерки против коронавируса".

    Все повече народ вижда че пропагандата ви че в Русия е диктатура няма нищо общо с действителността - сега ревете за Навални за да не се виждат протестите в ЕС или убийствата на демонстранти в САЩ. Всички соросоидни лакеи си приличате - все едно за вас не убиха демонстранти пред Капитолия - пълно мълчание - ве едно че няма протести в Европа - пак пълно мълчание. Но в същото време реване с пълно гърло срещу Путин - защо така бе.
  • 54 мискинин

    40 6 Отговор
    на тоя деян баща му не беше ли оня кюранов - лъжеца ?....Дeян Кюрaнoв e cин нa Чaвдaр Кюрaнoв
    . Пoтoмcтвeн кoмуниcт, дeпутaт oт БCП. Cинчeтo Дeян e пaпкaлo oт пaничкaтa в кoятo плюe ceгa. Кaктo ceгa cинът нa пoлкoвникa oт МВР МEТOДИ Бoриcoв и кoмуниcт, члeн нa БКП Бoйкo Мeтoдиeв Бoриcoв.
  • 55 Дългият

    36 2 Отговор
    Е тук вече Професора сбърка...имам в предвид публикацията му в този сайт...
  • 56 ТИ ДА ВИДИШ

    51 5 Отговор
    Баща му на това koпeлe сигур е станал на вентилатор в гpoбa си...и се проклина трижди що не си е направил чekия на времето и да не се пръква такъв педера3!!!!!
  • 57 КОНТРАТА

    50 6 Отговор
    По смешно мошенниче от това Кюрпанов не се е раждало скоро!
  • 58 ЦЦ каунь

    40 4 Отговор
    тоя скоро избяга от психиатрията който го забележи веднага да се обади на 112 защото е много опасен психар
  • 59 Седесарят.

    47 8 Отговор
    Това е ненормален негодник.Потомствен БКП номенклатурчик..Бегай на село тъпо коопиле..Солженицин,не е бил в ГУЛАГ,с в затвора.,но може би, и крадеца Навални върви на там ..Путин е единствения нормален политик,и патриот..
  • 60 vhv

    289 54 Отговор
    Всичко казано от Професора е вярно!
  • 61 Private Spaсe

    44 7 Отговор
    Кюранов е една пиянска подагра !
  • 62 БРАДАТ МАЛОУМНИК

    37 5 Отговор
    ДАЙ МУ ДА ПЕЛТЕЧИ ГЛУПОСТИ! !
  • 63 Философа

    48 7 Отговор
    Кой беше ти бе Кюранов челадинко да даваш мнение за руския президент?
  • 64 Кюранов и ти си един оялсе кърлеж!!

    39 5 Отговор
    Скрийсе, досаден си!!
  • 65 Цирка Факти

    47 7 Отговор
    На вашето внимание свтовно неизвестния професор Кюранов и неговите соросоидни блянове.
  • 66 Бесен

    55 5 Отговор
    Ахахахах отдавна не бях чел подобни простотии. Много ги обичам такива професори - кърваво червени преди и блестящо сини сега и послушни послушни послушни...
    Абе олигофрен, я ми кажи колко пъти запада бешетози, който не си сдържа думата за разширението на нато?
    Пфуууу професор - жалка платена марионетка бореща се за сребърника
  • 67 Таваришчи !

    10 36 Отговор
    Сложете по едно хапче под езика , че сте превъзбудени ...

    Коментиран от #94

  • 68 Щерев трол

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    По голем от боикуминета?
  • 69 ПРЕСТЪПНИЦИ

    14 4 Отговор
    В МОМЕНТАЩАТИТЕ СИ ИМАТ НЯКОЛКО ПРЕДАТЕЛЯ КОИТО ВЪРНАТ ЛИ СЕ ЗАКОНЪТ ЩЕ ИМ РЕЗНЕ ЗЕЛКИТЕ ВЕДНАГА , А ТУК ЗАЩО ЗАЩИТАВАТ ПРЕСТЪПНИК КОЙТО ЗАКОНА ТРЯБВА ДА МУ РЕШИ СЪДБАТА -------- ПОДОЗИРА СЕ , ТАЗИ ЗАЩИТА НЯКАК СИ ДА УЗАКОНИ ТУК ИЗВЪРШВАНИТЕ КОЛОСАЛНИ ПРЕДАТЕЛСТВА КРАЖБИ И МОШЕНИЧЕСТВА ИЗВЪРШВАНИ НА ПРЕСТЪПНО ПРАВИТЕЛСТВЕНО РАВНИЩЕ !
  • 70 ИСТИНАТА

    9 40 Отговор

    До коментар #1 от "Къф тоя е":

    Негов е! Има и 16-етажен бункер.


    Придобилият скандална известност дворец край Черно море
    се строи за Владимир Путин.
    Това разкриват пред сайта "Медуза" работници, заети в изграждането на обекта.
    Те декларират, че Путин дори на няколко пъти е посещавал строежа на палата,
    разположен на нос Идокопас,
    в Краснодарския край на Русия.

    Работниците разкриват и неизвестна досега информация.
    На територията на резиденцията е разположен 16-етажен бункер с тунели и асансьорна система за евакуация.
    По думите им, със сложността си тази подземна инфраструктура е без аналог в Русия.

    В разследването на Алексей Навални, който първи направи разкритията по случая,
    не се споменава за бункер.
    Видеото на Навални за двореца вече има над 106 милиона гледания в YouTube.
    ВИЖ го И ТИ!

    Разследването на Навални беше публикувано на 19 януари.
    След 6-дневно мълчание Путин направи изявление, в което излъга, че дворецът е негов е негов.

    Защо Путин лъже, както комунистът Бойко Борисов лъже за имота си в Барселона?


    От администрацията на Путин, че обектът ще бъде апарт хотел, на негов приятел.
    А защо му е на хотел 16-етажен бункер?

    Защо е забраната за полети над двореца?

    Сащо дворецът се охранява от Федералната служба за охрана (ФСО)?
    Нали това е звеното, което отговаря за охраната на Путин?

    Според работниците на обекта, цялата работа по него се ръководи от ФСО.

    Един от интервюираните работници разказва също,
    че в дворецът-резиденция

    Коментиран от #86, #102, #130

  • 71 Какво прави и Българския посланик на

    33 2 Отговор
    Делото срещу Навални??? Нямаме кой да съдиме тука, всички "вода не напита" "!!
  • 72 Ха ха ха

    35 6 Отговор
    Достоен гербаджийски подмазвач...
  • 73 СЪГЛАСЕН

    21 4 Отговор
    много верен анализ, особено израза "Фaктът" - тoвa e изoбрeтeниe нa душмaнитe нa Руcия. "Фaктът e инcтрумeнт, c кoйтo трябвa дa бъдe удaрeнa Руcия. Нямa фaкти, имa мнeния". Тoвa e и ocнoвaтa нa тръмпaджиитe. Пoнe нa нaй-дoлнaтa чacт oт културнo-пoлитичecкaтa и финaнcoвa пирaмидa нa Тръмп, нa нaй-бeднитe и нaй-нeукитe - "Oтричaмe фaктитe", дoпълни тoй
  • 74 хахаха

    28 3 Отговор
    Тоя дебела к май се изживява като германец.
  • 75 Vladi

    27 3 Отговор
    Я Фидел Кастро , къде с тоя анурак по студията на телевизиите бе , умопомрачен гъзолизецо ? Къде е Путин къде си ти бе , мишок непоръбен? Слагай раницата гепи щеката и се връщай в гората , облеклото ти е подходящо за туризъм
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Професора

    38 3 Отговор
    И професор по кво е това вонящо туловище?
  • 78 jorj

    7 32 Отговор
    Кюранов, АПЛОДИСМЕНТИ!

    Коментиран от #83

  • 79 В.В.П.

    40 3 Отговор
    И не разбрах,каква е световната лъжа,в която е хванат Путин!!??.
  • 80 Вал

    39 4 Отговор
    Кюранов, ти си дребен мошеник и по.мияр по душа,
    но да ти кажа право даже не ми се иска да ти за.бия един шут в мазната му.тра, толкова си жалък и дребна ма.ймунка.

    Коментиран от #204

  • 81 ГанюБалкански

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "РАДИО ЕЛТО":

    ти ли си народа бе, Добре че има и умни , образовани, интелигентни хора в тая държава които държат на демокрацията, а не на диктатураджиите .......

    Коментиран от #138

  • 82 ПАРАЗИТИ

    38 4 Отговор
    НА ТОЗИ ПРОЦЕСОР , ПРОБЛЕМА МУ Е СОБСТВЕНОТО ИЗХРАНВАНЕ - ТОЙ ИМА НУЖДА ОТ 20 КИЛА ПЛЮСКАНЕ ЕЖЕДНЕВНО, ПОРАДИ КОЕТО ТОЙ И МАЙКА СИ БИ ПРОДАЛ ЗА ДА ЗАДОВОЛИ НУЖДИТЕ СИ !
  • 83 Карл Маркс

    18 2 Отговор

    До коментар #78 от "jorj":

    Настина аплодисменти, нобелова награда за клолнада!

    Коментиран от #88

  • 84 факт

    24 4 Отговор
    тоя па кой е!?
  • 85 другарят

    35 8 Отговор
    Солженицин от начало е бил същият предател и лъжец! Даже в американският сенат в една своя реч предлага фашистка Америка да нанесе ядрен удар по "лошият Съветски съюз" да не говорим за лъжите му за "избитите милиони от Сталин"!

    Коментиран от #101

  • 86 Антитрол

    36 4 Отговор

    До коментар #70 от "ИСТИНАТА":

    Не Путин а соросоиди като теб лъжат - само твърдения без нито едно доказателство е всичко написано от теб в стил една жена на пазара каза.

    Хората не са толкова тъпи - искат доказателства. Но за соросоидите доказателства са мръсна дума.
  • 87 Бесен Язовец

    43 4 Отговор
    РАБОТИ,, ПРОФЕСОРА" В НПО,, ЦЕНТЪР ЗА ЛИБЕРАЛНИ СТРАТЕГИ " НЕЩО ДРУГО НУЖНО ЛИ ВИ Е ДА ЗНАЕТЕ ЗА НЕГО??? СПОСОРИРАН ОТ СОРОС. СОРОСОИДЕН СЛУГИНАЖ. БГ!!!
  • 88 Данъкоплатец

    22 2 Отговор

    До коментар #83 от "Карл Маркс":

    Разпадът след комуниста Бойко Потьомкин Борисов продължава!

    След срутването на обезопасяването на магистралите!
    След пропадането на третия лъч на метрото, заради "втечняване на пясъка"!
    Протече пешеходен тунел на метрото.

    Oт тoпeнeтo нa cнeгoвeтe e прoтeкъл и пeшeхoдният тунeл нa мeтрocтaнция "Интeр eкcпo цeнтър - Цaригрaдcкo шoce",
    кoйтo oтвeждa пътницитe дo ж.к. Дружбa и "Цaригрaдcки кoмплeкc".
    Нaрeд c тoвa двaтa acaнcьoрa и трaвeлaтoрa ca нaвoднeни и нe рaбoтят.
    Гипcoкaртoнитe ce рaзпaдaт.
    А пукнaтинитe ce oчeртaвaт вce пo-яcнo


    Зa нoвия тeч и нaпукaния тунeл, aлaрмирa aрх. Бoриcлaв Игнaтoв,
    oбщинcки cъвeтник oт "Дeмoкрaтичнa Бългaрия".
  • 89 Лъжливото Овчарче

    22 5 Отговор
    Лъжи като дърт Римлянин
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Бесен Язовец

    37 5 Отговор
    УСЛИЖЛИВО СА ПРОПУСНАЛИ В КРАТКАТА ВИЗИКАТА ДА КАЖАТ, ЧЕ СОРОСОИД ЛИБЕРАЛ И СЪОСНОВАТЕЛ НА СДС! РАБОТИ В,, ЦЕНТЪРА ЗА ЛИБЕРАЛНИ СТРАТЕГИИ " ОТ САМОТО МУ СЪЗДАВАНЕ.

    Коментиран от #98

  • 92 С Р А М

    33 3 Отговор
    Тоя грозен пореден сорисоид от "социолозите", разбира се, е като останалата им майкопродавска шайка. До един от привилегировани по соца, сега се чудят чий г*з да лъжат, за да са пак на върха на елхата. Всичко ще каже, парицата е царица! Отврат.
  • 93 ББ тиквун

    34 3 Отговор
    Кюранов ах ти мазна подла и нищожна душица много добре те помня когато бях бодигард на Живков и ти на всяко събиране ръкопляскаше и викаше с голямата си мръсна уста да живее БКП БКП БКП ,долен подлезурко пазиш ли си още червената книжка ...
  • 94 Фък офф

    16 3 Отговор

    До коментар #67 от "Таваришчи !":

    Единствен си, огледай се и се усети.

    Коментиран от #119

  • 95 ExtraVirginBG

    11 4 Отговор
    Вот ето уродие!
  • 96 ExtraVirginBG

    6 4 Отговор
    Вот ето уродие!
  • 97 любител

    36 4 Отговор
    професорче колко ти платиха да говориш глупости.защо според теб европа трябва да се меси в правосъдието на други държави.къде беше ти да призовеш европа когато полицаите замъкнаха и пребиха в уличките млади хора мирно протестиращи.
  • 98 Антигерб

    34 6 Отговор

    До коментар #91 от "Бесен Язовец":

    Те всшички соросоиди и евроатлантици са бивши комунисти (пребоядисани). Те това могат и стова си изкарват парите - да лижат задни части на текущите господари. Преди плюеха по "гнилия капитализъм и империализъм" сега плюят по "диктатора Путин и агресията на Русия".

    Нищо ново - всички яростни соросоиди са бивши комунисти или ченгета от ДС.

    Коментиран от #107, #176

  • 99 Русия ли?

    6 19 Отговор
    Азиатщини.
  • 100 Политолог

    6 26 Отговор
    Виждам че червените орки сериозно са се активизирали😂
  • 101 Е те

    22 2 Отговор

    До коментар #85 от "другарят":

    тъкмо такива продажници винаги са били много търсени на запад.
  • 102 любител

    18 3 Отговор

    До коментар #70 от "ИСТИНАТА":

    пич ти да не беше технически ръководител на обекта та да ти разказват работниците неставай повече за смях.хахахаха
  • 103 ужас

    30 3 Отговор
    Путин е щастливец, че съдбата му е отредила най големите му врагове в света и Русия да бъдат като този професор. Битката е като игра на шах между супер компютър и първоразряден шахматист. Цял свят видя, че тоя дворец е 101% лъжа, а тоя продължава да върти плочата.

    Коментиран от #109

  • 104 Путин

    22 2 Отговор
    Кой е този, не съм го чувал?

    Коментиран от #105

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 И това

    27 2 Отговор
    свинеподобно създание е дръзнало да сравнява Путин с перкендето нахални.

    Коментиран от #113

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Кси

    4 7 Отговор
    Щом може да чете ехидно:"азбуката от македонските земи", нищо не ме изненадва, изведнъж някакъв бил купил имението, прехвърлил му го е набързо, не е трудно за досещане

    Коментиран от #125

  • 109 Хихихи

    6 22 Отговор

    До коментар #103 от "ужас":

    Путин е смешник . Цял свят го видя !! Даже и Ротенберг ..
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ГруЮ

    28 1 Отговор

    До коментар #14 от "Наследсво от БКП":

    Мдаа, и аз си мислех, че има нещо в биографията на този човек за да оплюва така. Честно ксзано, не бях се сетил за баща му. Но, както и в случая на Евгени Дайнов, за да се реализират, такива хора мислят, че трябва да се отрекат от това в което са възпитавани и от тези които са ги възпитавали. А странно- изглеждат толкова жалки в тези си напъни.

    Коментиран от #197, #198

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 АЛКАШ

    5 18 Отговор

    До коментар #106 от "И това":

    Преди да плещиш простотии, научи биографията и "успехите" на доставчика на Пощата, бира и вурстчета на своите началници от КГБ,...капитан ХУ'ЙЛО ПИ'Ч'КИН , популярен още като..."ФАСА"!
    За сегашните му "успехи" е ясно:.20г. ПУ'ТКИНСТАНСКИ РЕЖИМ: 215 лв..... минимальная рабочая плата, Глад, Алкохолизъм,Новичок, Пеле'рас'тия и см'ърт

    Коментиран от #148

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 На тоз

    25 1 Отговор
    толуп който му е дал титлата професор да вземе да си скъса всичките дипломи и да се отрече от тоз некадърни. Тоз неграмотник и никаквец е никой, че да дава оценки и ръси обиди за един велик човек. Просто това мекотело изпълнява поръчения и таз отрека за първи път изплува като л.. но на повърхността.
  • 116 хахаха

    29 1 Отговор
    как така снът на Чавдар Кюранов стана шеф на Отворено общество...такива като кюранов, иван кръстев...и разни други все деца на бкп велиция станаха първи антикомунисти и крайно десни, направо психодесни...
  • 117 ТИР

    5 6 Отговор
    Честит Празник, на Професора.Благодаря за коментара и че изтрийте коментара ми,114
  • 118 Голем смях

    7 27 Отговор
    Рядко точен коментар.Право в десятката .Путин е най-голямото изчадие упражнявало се върху Россия след Сталин.Диктатор и сатрап.

    Коментиран от #122, #123, #129

  • 119 Товаришч

    6 2 Отговор

    До коментар #94 от "Фък офф":

    Що бе ?! Факти са шорошоиди ..
  • 120 И САМОУК СЪМ

    15 1 Отговор
    ..........ДЪРЖАВАТА НА САМОЗВАНИТЕ ПРОФЕСОРИ ............ СМЕ !!
  • 121 Cat

    22 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ''Путин доказа нееднократно чрез световни лъжи, в които беше хванат като най-дребно мошениче,

    Само искам да питам А ми кой хванат като едро мошенниче? Не ли бяха тези с Перл-Харбор, с Тонкинският залив, с 11/09, с химични оръжия у Саддам, с демокрация из всичкият свят?

    Коментиран от #135

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Явно

    7 2 Отговор

    До коментар #118 от "Голем смях":

    думата "плазм одий" плаши някого в редакцията. Ще се досетите ли за кого беше казана? /казаното е по повод изтриването на коментара с №122.
  • 124 котьо котев

    11 4 Отговор
    Куранофф ти кой си?Някакъв забравен герберастки вестник използван за тоалетна хартия.
  • 125 Глаголицата

    6 1 Отговор

    До коментар #108 от "Кси":

    наистина е създадена в "македонските земи" - явно не знаете разликата мекду "географско" и "държавно" образувание. Точно толкова не я знаят и съвременните жители от славянски произход на Северна Македония. Ама шиптърите - граждани на същата тази държава - я знаят...

    Коментиран от #162

  • 126 Монголчето

    7 2 Отговор
    Малко пък лъже като дърто ва
  • 127 ZDF

    12 2 Отговор
    Смотльо , от къде ги намират и най-важното , защо им дават трибуна , като няма какво да кажат !
  • 128 www

    5 2 Отговор
    Цитирам придворна цоциоложка:" Много малко хора могат да си позволят лукса да говорят истината." СИРЕЧ, не ми приличате на моралисти.
  • 129 Един

    14 4 Отговор

    До коментар #118 от "Голем смях":

    “Диктатор и сатрап”. Любимите думички на всеки либераст. Щото така му е удобночко. Слагаш етикет на някого, любимо занимание на всички деца. В детската им възраст, с детските им мозъчета. В да питам- демократа Чърчил сатрап ли е, след като е оставил 2-3 милиона бенгалци да умрат от глад, ограничавайки експорта на зърно, за са осигури военните запаси?

    Коментиран от #143, #153

  • 130 Истината е

    16 3 Отговор

    До коментар #70 от "ИСТИНАТА":

    че в казаното от "истината" няма истина... И че по адрес на Путин се води масирана атака - вкл. и с подмятания, че е вече възрастен ... само с десет години по-млад от новия американски президент. Впрочем - зад тази атака стоят сили, свързани с този не нов за политиката американец - дали пък няма интерес руските газопреносни мрежи да минават през Украйна - което Путин явно не иска?
  • 131 ZDF

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "дедо Герчо":

    Направо миазми !
  • 132 В.В.П.

    21 2 Отговор
    Смрадливият, дебел,откачалник,говори за най големия политик в руската история..Даже го и обвинява в световна лъжа..намесва и Тромп..Вмирисан цървул,изчезвай !!.В помийната яма..СДС,подлога.Имам желание,да ти забия един юмрук в суратя.
  • 133 СМЕРШ

    12 3 Отговор
    Още един плужек изпълзя за мярката 100 на 100!
  • 134 Лешояд

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Политик ли каза, или боклук ?

    Коментиран от #137

  • 135 Cat

    3 1 Отговор

    До коментар #121 от "Cat":

    Съдейки, че не казвах нито за едно лице по фамилното име, всичките разбират за кого....
  • 136 Sieg

    9 3 Отговор
    Хванал си го за дедовия професоре.
  • 137 По скоро

    2 0 Отговор

    До коментар #134 от "Лешояд":

    Си го--о яд .
  • 138 РАДИО ЕЛТО

    7 2 Отговор

    До коментар #81 от "ГанюБалкански":

    герб БМБ сте мутри
  • 139 Сульо

    8 5 Отговор
    този поддържа тезата на, който му сипе повече грантове в копанката...
  • 140 Друг гост

    18 4 Отговор
    Тия нечистоплътни соросоидчета са все "видни" политолози и социолози: Иван Кръстев, Евгени Дайнов, Ивайло Дичев, тоя тук Кюранов и още неколцина, обърнали палачинката първи след преврата. Вижте шефовете на Отворено общество и структурите около него. Като погледнете кои са им бащите, масово ще видите една и съща картина. С истеричната си омраза към Путин, тая сган бие всякакъв здрав разум. По-отвратителен феномен трудно ще намерите, освен, може би, шайката социолози, възникнала някога около луканов.
  • 141 Борисов е "цветът" на нацията-в инверс

    18 2 Отговор
    Б--о--к--л--у--к абсолютен.Негра--мотен ,пр--о--с--т и ограничен.Обграден от лакей .Негово копие и подобие.Не яжте краката на Путин.Когато управлявате държава голяма колкото континент
    с 20 народности (не съм ги броил) с много повече проблеми и отговорности пред себе си и светът тогава лайте и давайте акъл при положение че БГ е по малка от Париж Лондон Москва Ню Йорк и отгоре на това е потънала в корупция, прилича на кочина и голяма част от хората са много бедни при реки от пари изсипах и от Евро съюза. БОРИСОВ и ГРОБ-НА подсъдимата скамейка на историята. Уби--йц-и на държавата и народа(пиша нарочно с думи с тирета заради авто цензурата в този сайт)
  • 142 Бай Кольо

    5 13 Отговор
    Факти, стана ли сте свърталище на болни Русофили, и не им триете обидните коментари, странно така си издавате хранилката

    Коментиран от #145

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 bobi

    10 4 Отговор
    Този професор явно е платено мекере! Все на такива дават гласност.Ужас !
  • 145 неутрален

    8 3 Отговор

    До коментар #142 от "Бай Кольо":

    има и болни гербофили,огледай се и не бързай със заключенията!
  • 146 Сухов

    8 6 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ ПУТИН!

    Коментиран от #154

  • 147 Леле колко плява

    6 3 Отговор
    Никой не е застрахован срещу оглупяване
  • 148 Абсолютно вярно

    4 12 Отговор

    До коментар #113 от "АЛКАШ":

    но празните кратуни на червените хъзолизци в БГ не могат да го проумеят.
    В главите им звучи Союз нерушимьй и дрънчат чебурашки и водка...
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 123

    11 2 Отговор
    Поредния платен професор. Доверието в медиите продължава да пада, а на тях се крепи системата на Глобалистите.
  • 151 Сандо

    13 2 Отговор
    И кой е хванал Путин във мошеничество?Сигурно Кюранов)))
  • 152 Перо

    17 4 Отговор
    Браво на руската правосъдна система,която вкара на топло един политически мошеник и криминален престъпник,осъден за финансови престъпления,и предотврати българския вариант,да бъде назначен от чичко Шорош за държавен управник за ликвидация на държавата,подобно на Толупа. Навални е криминален боклук,който си намери мястото в затвора! А измисления “професор”,на тон от пандемията да се ограмоти по правните науки и да гледа ГРОБ,какво не трябва да се прави!
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Голем смях

    5 3 Отговор

    До коментар #146 от "Сухов":

    Колко ...100-120 години..докато се насере на катедрата...
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Голям смях

    9 4 Отговор
    Най-големият смях е някой да каже, че в България, където всички основни медии са на Сащ и Турция, където няма свобода на словото, в тази щатско-турска колония може да има свободни избори.
  • 158 Световно неизвестния

    13 1 Отговор
    Кюранов излязъл да плюе световно значимия Путин. Нищо ново под слънцето, което пак изгрява от изток за мъка на гейатлантиците, а и честит им празник.
  • 159 Мюмюн

    3 11 Отговор
    Юрууушшш, всичкото кремълски плужек изпълзя да захлеби по някоя копейка в сметката си.....

    Коментиран от #163

  • 160 Антитрол

    16 2 Отговор

    До коментар #155 от "Голем смях":

    Публикувано във факти.бг: И все някога Россия ще стане нормална европейска държава

    Искаш да стане като "нормалната европейска държава" България ли която е пръв приятел на САЩ и член на ЕС - пази боже такава "нормалност" в Русия. Съвсем нормално да застрелват протестиращи пред президенството, съвсем нормално да нападат държави по изфабрикувани обвинения само защото искат петрола им или ресурсите им.

    Най-нормалното нещо

    Коментиран от #165

  • 161 Един

    0 1 Отговор

    До коментар #143 от "Генерал":

    Да не се наложи да ме наричаш Мухл-льо без предни зъби за-дник.
  • 162 Кси

    1 4 Отговор

    До коментар #125 от "Глаголицата":

    Тия македонски земи са били в пределите на България в онзи момент, а той прави грозни внушения, дава им гръб, а нас ни дразни ехидно, какво ми философстваш
  • 163 Мумунчо,скоро

    5 1 Отговор

    До коментар #159 от "Мюмюн":

    Няколко копейки ще са милиони в зелени гущери безпокойни, оръфляк.
  • 164 Мумунчо,скоро

    5 1 Отговор
    Няколко копейки ще са милиони в зелени гущери безпокрийни, оръфляк.

    Коментиран от #169, #174

  • 165 Голем смях

    0 2 Отговор

    До коментар #160 от "Антитрол":

    Смени си врача.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 А ето какво

    12 2 Отговор
    Кюранчо явно си мисли,че вече само той разбира руски език и следи нещата в Русия. За Солженицин лъже,маже и манипулира. Ето какво каза пред "Московски новини" през м. април 2006г.: "НАТО методически и настойчиво развивает свой военный аппарат — на Восток Европы и в континентальный охват России с Юга. Тут и открытая материальная и идеологическая поддержка «цветных» революций, и парадоксальное внедрение Северо-атлантических интересов в Центральную Азию. Всё это не оставляет сомнений, что готовится полное окружение России, а затем потеря ею суверенитета" - дори Путин и Медведев не са се изразявяли така към Запада ,т.е право куме в очи. А ето какво каза Солженицин през м юни 2007г. когато Путин го посети по случай удостоявянето му с държавната награда на Руската федерация:"Я высоко ценю ваш приезд. У вас миллион забот, и я не представляю, как вы смогли выбраться ко мне". Солженицин вече беше болен и почина през 2008г.
  • 169 Голем смях

    3 8 Отговор

    До коментар #164 от "Мумунчо,скоро":

    Да,но с образа на цар Путин.Скоро и паметник на великия ...неповторимия,неземния,безсмъртния Я люблю Путина .Жалко,че е любовник на Медведев.
  • 170 Перо

    6 1 Отговор
    Честит ти празник “професоре”!

    Коментиран от #173

  • 171 Даскала

    2 11 Отговор
    До CAT - А бе руски трол (в буквалния смисъл), като искаш да си хвалиш дядя Путя тук научи БЪЛГАРСКИ! Недей ми ползва гугъл преводача. Панимаеш товариСЧ?
  • 172 Да,бе

    5 2 Отговор
    А у нас с образа на тиква и зад нея симитлийския с ерекция, в тиквата .Мумун, сладък такъв.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Мюмюн

    1 3 Отговор

    До коментар #164 от "Мумунчо,скоро":

    Само в мокрите ти сънища.......
  • 175 Петров

    8 1 Отговор
    Тарикатът, който Запада направи медийна звезда

    Неговото име не слиза от страниците на най-големите медии в света. На Запад и най-вече в САЩ всевъзможни автори пишат за героя, осмелил се да се изправи против „режима на Путин“ и да представи на руския народ алтернатива, от която сега той е лишен: да живее в истински свят на демокрация и прогрес.

    Появяват се невероятни описания на полицейски репресии, на които са подложени в Русия сега всички, които се опитват да защитят „лидера на опозицията“.

    Коментиран от #177

  • 176 Минимална

    8 0 Отговор

    До коментар #98 от "Антигерб":

    Ами то от болшевик-троцкисти до сегашен соросоид и джендър разликата е минимална. Уж Сталин беше изтребил троцкистите пък то се заредиха Андропов,Горби,Козирев,Елцин,а унас Луканов,Gоцко,Станишко,Йончева,Кюрановците... Отделно има още бюлюлк бивши номенклатурчета като Дайнов,Огнян Минчев, оня кrиvогледия наменклатурен иzтърsак,Соломончо,Лиленцето-пиленцето,Цуцурка Цуцурачева,Тикvата....
  • 177 Българин

    9 1 Отговор

    До коментар #175 от "Петров":

    Петров, във Новосибирск и Владивосток четат ли много дойче веле и американски медии? За едни пряител питам.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Бесен Язовец

    11 5 Отговор
    Професора по философия хахаха жалък соросоиден пропагандист. много е далече от философията!
  • 180 Епидем

    11 1 Отговор
    Кюранов е пълен идиот. Много ви бърка Путин щото не ви играе по гайдата като оня пияница Елцин и сбърканяка Горбачов, не говоря за предходните сенилни старци, които за малко да развалят една световна империя. Навални е един нагъл осъден мошеник на служба на чужди разузнавания. Ех защо нямаме такъв държавник, а само слугинаж и сервилни типове в управлението и НС.

    Коментиран от #181, #183

  • 181 я помисли

    3 4 Отговор

    До коментар #180 от "Епидем":

    Той е професор, а ти никому неизвестен коментиращ в интернет. Кой е идиота?
  • 182 Бесен Язовец

    9 1 Отговор
    Рептилски лакей професор по философия бил хахаха хехехехехе убитак. Всички осъзнати и не осъзнати слуги на соросоиднатагей секта сте жалки мижитурчици
  • 183 Голем смях

    1 2 Отговор

    До коментар #180 от "Епидем":

    И като пукне диктаторчето...ко праим.
  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 БПФ

    8 1 Отговор
    Хахахахах и по какво точно е "професор" тоя бе - по помиярство ли?
    На какво основание наричаш "режим" една законна власт, подкрепяна от огромното мнозинство от народа на Русия, "професоре"? Наистина ли човек претендиращ за интелигентен, може да вярва, че правителствен агент ще обяснява по телефона как е отровил някого?

    Направо не мога да разбера как такива гниди като тоя професор анонимник се продават като гарови к.рви за няколко банкноти !!!

    Коментиран от #186

  • 186 Бесен Язовец

    9 0 Отговор

    До коментар #185 от "БПФ":

    Ма ти да не си чел какво си съчинява? Виж му ризата иска да прилича на Фидел Кастро, а в джобчето му дрънкат шеклелчета. Работят с едни и същи фрази и думи режим, човешки права, свободи, свят... , жалки са, репертоара им е клише, мирише на фалшиво!

    Коментиран от #187

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Бесен Язовец

    0 0 Отговор

    До коментар #187 от "Българин":

    Дреме ми какво си мислиш едноклетъчен организъм! Може да ти се признае верен ратай си хехехехехе

    Коментиран от #190

  • 190 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #189 от "Бесен Язовец":

    Хахаха, егати жалкото хлапе. Ама ТИ ВЕРНО ли цъкаш цял ден коментари в тоз умрелия сайт? Егати тъжния живот.

    Коментиран от #191

  • 191 Бесен Язовец

    1 0 Отговор

    До коментар #190 от "Българин":

    А ти защо си решил, че Язовеца е само един?
  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Аз Проклетникът

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Къф тоя е":

    Деян Кюранов


    Деян Кюранов (син на Чавдар Кюранов) е роден в София. Студент по философия и литература в Уорикски университет (Великобритания 1970-1971.



    Студент по философия 1971-1975; Аспирантура по философия 1976-1980; Докторат по философия в Софийски университет 1985.



    Работи в Софийски университет, изследовател (политология), 1987-1990.



    Член на Управителния съвет на ПК “Екогласност” 1989-1990 г. Участва в делегацията на Кръглата маса от страна на СДС.



    Програмен директор в Центъра за изследване на демокрацията, 1990-1992.



    Член на УС и Директор на “Отворено общество” – София, 1990–1992.



    Председател на Маркетинг консулт ООД (Социологически проучвания), 1992–1994.

    Съветник във Фондация “Фридрих Науман” - София, 1992–1994.



    1996 - Програмен директор на Центъра за либерални стратегии.



    Председател на Управителния съвет на Aсоциация България-Русия, 1996.



    Директор за изследвания и публикации в Европейски център за права на ромите, 1998-2000.



    Програмен директор на Центъра за либерални стратегии от 2000 г.

    Коментиран от #194, #202

  • 194 Въпрос?!

    6 1 Отговор

    До коментар #193 от "Аз Проклетникът":

    И кога е работил тоя,като е бил само...,,директор" на измислени аревиатури...?!?!
  • 195 Това ми е достатъчно...

    5 0 Отговор
    ,,Директор за изследвания и публикации в Европейски център за права на ромите, 1998-2000"
  • 196 Путин по случая :

    4 0 Отговор
    ,,СКУЧНО ДЕВОЧКИ"...!!!
  • 197 Ами щото

    3 1 Отговор

    До коментар #111 от "ГруЮ":

    Предателят винаги е жалък.
  • 198 умнен и красив герберскиибрик

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "ГруЮ":

    Същински Павлик Морозов
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 умнен и красивГерберскиИбрик

    6 1 Отговор
    Я рАзкажи нещо и за бащицата от Бан'ькя, нали си мнОго светнат, как му викаха Босовете кат им носеше кафе и го пляскаха с вестниика по умнатаТиква... Да му развиватЗлоба кат на куче. КвиЧекиджии ва събира тозТулуп да му правите Заслон, белким са измъкне накрая катПръдня из гащи Навального, със скътаните бели пари милярди за черни дни с руси хубавици в екзотични дестинации...
  • 201 незнайко

    6 1 Отговор
    ТЪПА , МНОГО ТЪПА СТАТИЯ !!! (Публикувано във факти.бг: Путин беше хванат в световни лъжи като най-дребно мошениче ) В цялата статия (както са подобава на доктор по философия ) няма нито едно изречение, КАКВО Е ИЗЛЪГАЛ ПУТИН ??? Да смесва събития с разлики от над 60 години е нелепо а още повече и да ги сравнява . В ЦЯЛАТА СТАТИЯ НЯМА ЕДНО ИЗРЕЧЕНИЕ КАКВА Е ПОЗИЦИЯТА НА ТОЗИ ФИЛОСОФ !!!

    Коментиран от #203

  • 202 Сина ми Бояджията

    4 0 Отговор

    До коментар #193 от "Аз Проклетникът":

    Голем КучиСин🥴
  • 203 Толуп Трети обичаДневални

    5 1 Отговор

    До коментар #201 от "незнайко":

    Ма този дървен философ Мен мнооо ма кефи. Са кат почнат едни локуми и близалки за Путин, Навални, за гащи, дворци... За БокоТиквата голем рахат ше настане... Той дворци у Барцелона нема, само малко имение за стотина милиона. Пачките с евраци и златото вече са покрити, да не са цъкли у тех Матряла и да му са стичат лиги. Жипката чака с пълен до горе резервоар с държавен бензин, кат доде Момента да избега с 200...
    Ма той Путин виновен не разбрахте ли,Балъциии...
  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Рико

    3 0 Отговор
    От набързо прочетеното : този човек е много объркан. Той не знае кой е . Или знае,но са страхува да го признае. Или пък дори пред себе си не иска да го признае. Написаното е боза, следствие на бозата в главата.
  • 206 ле ле

    4 0 Отговор
    абе за истините говорим, за лъжи и др.глупости..аз пък имам един въпрос..намериха ли химическото оръжие на Садам?..Не..Тони Блеър призна лъжата...и КАКВО ОТ ТОВА ..имаше ли санкции срещу НАТО за това че унищожиха цяла държава и принудиха милиони да търсят убежище в други държави..Същата история и с Кадафи...
  • 207 дончичо

    4 0 Отговор
    Още един изследовател на особеностите на руската душа!?!?Аман бре хора,спрете се! Осъдиха го ,точка.За какво? За неспазване на правилата на подписката,точка.А ,че е бил за зтвора от преди това ,бил е!Мошеник без да се замисли си е присвоил "няколко" рублета
  • 208 Ооох

    4 0 Отговор
    Поредния боклук професор.Аман от боклуци.
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Кюранов и ти си един оялсе кърлеж!!

    4 0 Отговор
    Скрийсе, само като ти ЧУЕМЕ името , не четеме Помията, която си написал!
  • 211 1520

    3 0 Отговор
    този да не е спал на мокри вестници май нещо не го слуша главата
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 oще

    2 0 Отговор
    един който е за лудницата. Нищто не знае
  • 214 Марш!

    2 0 Отговор
    Егати изклесъка!
  • 215 Ама и тоя ли е прУфесор

    2 0 Отговор
    Баща му на тоя ПЕЗЕВЕНК сигур се върти като пумпал в гроба си и съжалява, че не е ползвал редовно пpeзepватив....
  • 216 българка

    1 0 Отговор
    като ги каните, пне им кажете да се изкъпят
  • 217 абее

    0 0 Отговор
    Що не го кажеш това лично на Путин бе смешен папагал ,глупаци като тебе дали могат да управляват толко голяма държава като Русия .лаладжии и папагали .
  • 218 Отвратен

    1 0 Отговор
    Деян Кюранов комуническа , московска издънка. Син на видния комуняга ЧавдаР КюРАНОВ депутат от БСП, член на ЦК на БКП. Плюя на такива еничари.
  • 219 Коки

    0 0 Отговор
    Деян Кюранов е прикрит Путинист и слуга на Москва.