Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 17:50 9 969 117

Тома Биков пред ФАКТИ: Революцията от '89 г. е по-скоро продължение на тази от '44 г. (ВИДЕО)

  • тома биков-
  • българските революции-
  • либерална демокрация

Според политолога нов национален идеал минава през православен съюз на Балканите

Тома Биков пред ФАКТИ: Революцията от '89 г. е по-скоро продължение на тази от '44 г. (ВИДЕО) - 1

Не сме в състояние да си свържем историята, да съберем различните гледни точки на историческия си разказ, който е много накъсан. Така мотивира решението си да напише "Българските революции 1878-1944-1989 г." в студиото на ФАКТИ политологът и депутат от ГЕРБ Тома Биков.

"Една от тезите ми е, че България е част от византийското цивилизационно пространство. Абсолютен факт е, че азбуката, която е в основата на нашата идентичност е продукт на това пространство, на Св. св. Кирил и Методий, към които в България има безспорен култ", каза той.

"Трябва да дефинираме какво е революция, защото много често наричат така всеки протест, бунт или нестабилност. Революция означава да има разпад на политическия, икономическия, социалния, ценностния ред и всичко това да стане едновременно. Такъв разпад има и през 1878 г,, и през 1944 и през 1989 г. И в трите случая това се случва поради промяна на международния ред", заяви Биков.

"Революцията от '89 г. е по-скоро продължение на тази от '44 г., отколкото връщане към периода отпреди '44. То не е и реставрация, не само, защото е невъзможно вече да се върне монархията, а и поради редица сходства между либералната демокрация и социализма. Най-успешна е последната революция, защото се случи по по-естествен път. Попитаме ли обаче постигна ли България националния си идеал, заложен преди 200 г., то те не са успешни. Той беше териториален идеал, присъединяване на цялото българско културно пространство към българската държава", каза политологът.

"Вярвам, че България може и трябва да има общ национален проект. Не смятам, че националната идентичност може да бъде сменена с идеологическа идентичност, както твърдят някои либерални мислители. Пред нас има повече културни, отколкото идеологически предизвикателства. Ние се намираме в географската периферия на Западната цивилизация, която е в сблъсъци и взаимодействие с ислямската страна от една страна и с руската от друга. Ние сме в центъра на този периметър, където тези три цивилизационни пространства се сблъскват и това е достатъчно голямо предизвикателство, за да организираме около него общ национален проект, който може да бъде свързан и с нашето оцеляване като общество и като част от западната цивилизация.

Моето мнение е, че ние не можем сами да осъществим в пълнота този проект. Вече са изградени идентичностите на тези 4 православни страни в нашия регион - Гърция, България, Румъния и Сърбия. Крайно време е да започне едно много по-силно взаимодействие между тях, което в последствие да увлече и по-малките православни държави. В рамките на ЕС голяма част от тези страни или са интегрирани, или това предстои. Това практически е едно възстановяване на старото и угаснало вече византийско културно пространство. Това е едно православие, което е различно от руското и изобщо цивилизационна нагласа, която е автентична и много близка за тези 4 страни. Ако това се случи, бихме могли адекватно да реагираме на предизвикателствата, които идват от юг и на тези, които ще идват от север", коментира политологът.

"Бихме могли да изградим много интересно външнополитическо позициониране, а от него зависи вътрешния ни живот. НС може би е една от сградите, от които да дойде това позициониране, но като говоря за концепция, не става дума за такава, която едно или друго управляващо мнозинство да изгради. Такъв тип концепция трябва да бъдат положени в обществен консенсус. Затова и написах тази книга, за да допринеса по някакъв начин за разбирането откъде идваме, кои сме и да има възможност за дебат накъде искаме да отидем и какви искаме да бъдем. Много е важно да бъдем субект в международните отношения, много често сме в ролята на обект. Върху нас те само въздействат, без да сме в състояние да участваме активно", каза той.

"За постреволюционен период смятам времето след управлението на Иван Костов, след 2001 г., когато беше осъществена новата държавна идеология в лицето на либералната демокрация и беше постигнат така наречения либерален консенсус, в който участват до ден днешен както десницата, така и левицата. Нито един от следващите протести, нито този от 2013 г., нито от 2020 г., не си е поставил за цел да предизвика революционна промяна", коментира Биков.

"След изборите (на 4 април - бел. ред.) отговорност на политическото лидерство ще бъде да реши въпроса с управлението на страната. Който подценява този въпрос, значи е много далеч от политическите реалности.

Доста неща се промениха и в мен, и в ГЕРБ. ГЕРБ е партия, която се променя, чувствам се добре там и не бих се чувствал добре при моите "приятели" от бившия Реформаторски блок. Предпочитам да променям себе си, отколкото името на партията, в която членувам. Мисля, че този избор е от тези, които не са били чак толкова грешни. За мен настоящият кабинет на ГЕРБ е по-успешен от първия, не само и защото съм гласувал за него като депутат. През този мандат ГЕРБ се оформи като една автентична народно-консервативна формация. В първия си мандат имаше една неформална коалиция с хора с много по-либерални възгледи. Имаше министри с такъв профил. Според мен всяко следващо управление на ГЕРБ е по-успешно, защото успява да надгради това, което се е случило първия път", коментира Биков.

Целия разговор с Тома Биков гледайте във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 45 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Guano Apes

    138 10 Отговор
    Как е тръгнало скоро Тома ще каже, че е комунист!

    Коментиран от #9, #37, #73

  • 2 PATRIOTA

    160 13 Отговор
    Усеща, че кораба на които се е качил потъва и търси сухо местенце да скочи!

    Коментиран от #36

  • 3 дедо Герчо

    60 5 Отговор
    ТУЧ....ХЪХЪХЪ....
  • 4 2loop

    119 7 Отговор
    Където пуснеш все гербер, сега и тука аман
  • 5 Четник

    89 7 Отговор
    Биче,за глобални катаклизми като преврата на 10/11/1989 г.е,че БГ загуби студената война.Превратаджиите бяха до един свързани с “Агенцията” на Цецо.
  • 6 Klark Kent

    131 5 Отговор
    Тома е човек без принципи!

    Коментиран от #91

  • 7 РАДЕВ КОШМАРА НА ТИКВИТЕ

    134 7 Отговор
    А ти си карикатура на политик, клоун слуга на лъжеца и крадеца от Банкя.....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Шпек

    57 3 Отговор

    До коментар #1 от "Guano Apes":

    Или,че си е татуирал сърп и чук на интимно място.
  • 10 Behemoth

    92 8 Отговор
    Е тоя е мноооооого прост!Ама за сметка на това е голям гьон!
  • 11 БАЙ Х@Й ‼

    99 6 Отговор
    Не политолога, а ПОДЛОГА ‼

    Коментиран от #105, #111

  • 12 Недялко Недялков

    108 7 Отговор
    Този е пример за тип от най древната професия, задминава го само Гърневски от който дори собственото му семейство се отказа или Рудолф Шайката смях....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бичо

    68 5 Отговор
    Тоест комунистите като бацо набухаха пачки в шкафа викаш 😂
  • 15 Четник

    80 9 Отговор
    Биков,Революцията от 1944 г.беше в името на Народа.А дворцовият преврат през 1989г.беше извършен от ренегат—комунистите вербувани от всякакви служби.Те и сега са на власт.

    Коментиран от #38

  • 16 мръсник

    87 4 Отговор
    Един от най-големите и мръсни герБаджииски кучета.

    Коментиран от #22

  • 17 Не си прав

    66 5 Отговор
    ... Събитията от 1989г. са контрареволюция на социализма от 1944г. Но това твоята капиталистическа душичка няма как да го осъзнае!!!
  • 18 кунева

    77 4 Отговор
    След като шайката на ГРОБ, БЪДЕ СВАЛЕНА ОТ ВЛАСТ. На тази подлога трябва да и се търси лична отговорност.
  • 19 Мохамед

    65 1 Отговор
    Предизборни лъжи и измами на бичето но с виме!
  • 20 Пламен

    18 56 Отговор
    Съветската окупация и болшевизма разсипват цветуща държава.

    Коментиран от #23

  • 21 ЖОРО

    63 3 Отговор
    ТОЗИ БЛИЖИП@ТАРНИК ЩЕШЕ ДА ВКАРВА ТИКВАТА У ЗАТВОРА..Е И НА НЕГО ДАДОХА ОТ ПАЯ..ЛЪЖЕЦ..ПОДЛОГА..ПРИ БАЙ СТАВРИ ..И БЕЗ СВИНСКА МАС ЩОТО БОКО Я Е ИЗЯЛ..
  • 22 ОНЯ от ДОКУМЕНТИТЕ МИ ШУШНЕХА

    20 1 Отговор

    До коментар #16 от "мръсник":

    Е ОЩЕ ПО_ГОЛЯМ RАТТ😈
  • 23 Севда Тв

    48 2 Отговор

    До коментар #20 от "Пламен":

    Да прав си по добре е демокрация, приватизация абсолютна капитулация шкафчета суджуци апартаменти с асансьор и така в името на червеното знаме пребоядисано в синьо за пред овцете
  • 24 Salи

    42 3 Отговор
    Боклук.
  • 25 Антигербер

    47 4 Отговор
    Лизогъзец.

    Коментиран от #101

  • 26 РАДИО ЕЛТО

    41 5 Отговор
    вече31 години съсипия на БЪЛГАРИ сдс ИВАН СОСТОВ ВИДЕНОВ ЛУКАНОВ НДСВ ГЕРБ а от ИВАН КОСТОВ който съсипа икономиса индустрия няма предприятия няма заводи няма тпк на индвалидитена
    няма битови комбинати фалираха тих труд на глухите
    АЛ ТОМОВ фалира КРЕМИКОВЦИ ЦСКА
    РУМЕН ОВЧАРОВ бе кевр мафия дойдоха мутри герб
    мутрите рекетираха бизнесмени биеха палеха убиваха изеха успешни бизнеси
    БОРИСОВ ГЕШЕВ незаконно с врътки уж законно изеха бизнеса на ВАСИЛ БЖКОВ
    унас законите са правени така да помагат на мафията
  • 27 afactor

    19 1 Отговор
    Професоре не е продължение ,а повторение с обратен знак
  • 28 не е така

    9 19 Отговор
    биков, неморално е да сравняваш 89 с 44.
    Хипотетично ако на салфетката на сталин за БГ беше написано 50 / 50 ние щяхме да сме до 1989 като СФРЮ.
    но салфетката е променила живота на българите


    от уики
    Една година след завземане на властта, според отчета на организационния отдел на БРП (к) от 17 октомври 1945 г., броят на партизаните на 9 септември 1944 г. е бил 7000 души.
    Десет дни по-късно, вероятно под натиска на висшето партийно ръководство, от същия отдел се разпространяват нови данни – броят на участниците е вече 50 000 души.

    и така до 1989 г. излизаха партизани и АБПФК
  • 29 гунъо

    35 3 Отговор
    биков сам ли ги измисли тия простотии щот кът та гледам не ми приличаш на човек с акъл
  • 30 Бойко Борисов

    44 2 Отговор
    За да си истински гербер трябва да си комунист Биков гледай Гърневски ода за комуниста написа агент Николай, Цеца , Мента при нас са 99% комунисти ама от най долното ниво нагли крадливи морал е забранена дума само така ставаш истински гербер от Шайката
  • 31 Шопо

    39 4 Отговор
    Бичето е доста т¥по парче !
  • 32 Бай Тодор

    37 4 Отговор
    Семпъл мозък с жълто около устата.
  • 33 Фаро

    34 4 Отговор
    Датата е 4ти Април майката на всички революции в България.Мутрите на сапун
  • 34 Фактъ

    30 5 Отговор
    Този е скрит комунист , но сега келепира идва от друго място и се спотайва за да лапа . Утре , ако трябва ще развее и червеният байрак .
  • 35 Сандо

    31 3 Отговор
    Човек преди да говори,трябва да помисли,а за да мисли трябва да натрупа знания.Биков е говореща празна,но гладна глава - който го храни,него ще хвали!
  • 36 Цветко Христов

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "PATRIOTA":

    ДУПЕ ТЕ ЛЪЖЕ.
  • 37 боже

    1 25 Отговор

    До коментар #1 от "Guano Apes":

    Че той си е комунист!

    Либерална демокрация е пълна противоположност на социализма. Тоя се е объркал! При комунизма затварят граници, вкарват те в секта, диктуват ти живота, а при либералната демокрация имаш свобода.
  • 38 шумкар

    8 21 Отговор

    До коментар #15 от "Четник":

    Беше в името на крадците, лентяите, безработните, най-долните прослойки, бедняци, неуки, безимотни и тн.

    Много малко земеделци са били леви.

    Коментиран от #75, #87

  • 39 Bossman

    29 1 Отговор
    Нищо общо с реалността.Двете събития от 1944 г и 1989 г съществено се различават едно от друго.Нагласата на хората е била съвсем различна.
  • 40 Обективен

    37 3 Отговор
    Един от най-големите мръсници на прехода!
  • 41 Дърт пее..раст...

    37 3 Отговор
    Слугата на Борисов,кви ги говори.??. Празноглавеца Тома..Простоват ,но вярно куче.
  • 42 Лост

    20 2 Отговор
    Ного умно туй биче. Тц-тц-тц. Аферим баба, машаллах.
  • 43 gradski

    25 2 Отговор
    Ко, ко рече? За 5лв и майка си ще продаде...
  • 44 Тц тц тц

    22 3 Отговор
    Брей какъв интелектуалец тоя бееее!
    Винаги ще гласувам за него, в която и партия да е!
    Муахахаха
  • 45 Новото нормално

    28 3 Отговор
    Горкото скопено биче.Вече е То. А какъв бик беше, когато щеше да вкарва пародията на диктатор в затвора.
  • 46 Биков !

    21 3 Отговор
    Тома Неверни ! СТИГА скверни !
  • 47 тнт

    25 3 Отговор
    И Боце го е взел този неграмотник?! Объркал е тотално нещата ,кое преврат, кое революция няма значение лаф за става! Византийско пространство към което България имала култ?!? Тоя е толкова т.ъп! Народе ,каква заплата му плащате ,ужас!
  • 48 ПРОСТ

    24 3 Отговор
    Преди малко служаш ТУЛУПА-КРАДЕЦА БОКО,по ТВ.
    Ирече крадеца, даваме хиляди, милиони МИЛИАРДИ за бизнеса. ЧЕКМЕДЖАН ПРОСТИЯ въобще си говори ей така пълни глупости. ИПРОСТИТЕ ОТ ГРОБ МУ ВЯРВАТ.
    ЧЕКМЕДЖАН КРАДЛИВИЯ ЩЕ БЪДЕ В ЗАТВОРА СЛЕД 30 ДЕНА.
  • 49 Буха ха

    15 3 Отговор
    Биков е по-начетен от Тулупа (ниска летва, ха ха ха)
  • 50 Тъп

    15 3 Отговор
    Тукмак
  • 51 Края на бегето започна след 1876г

    13 8 Отговор
    И започна болшевишко българско робство продължаващо до днес
  • 52 жалък

    17 4 Отговор
    Ти ли си революционерът на тия революции бе помияр ?
  • 53 Думи без думи

    18 2 Отговор
    Само локуми !
  • 54 Гласоподавател

    3 14 Отговор
    Крадци и тогава и сега същото е в Русия
  • 55 Чичо

    25 2 Отговор
    И как тоя ръмпел от петоразряден артист стана чак политолог? Явно дългото близане е отключило неочаквани таланти у него? Малиииии...

    Коментиран от #56

  • 56 бичков

    21 2 Отговор

    До коментар #55 от "Чичо":

    С лизане към просперитет , така е при Тулупа.
  • 57 питащ

    17 3 Отговор
    и още нещо да те питам биков ще има ли край вашата гербаджйска помиярщина или да се самоубия да не ви виждам и чувам повече
  • 58 Има просто някои индивиди като този

    20 2 Отговор
    на които трябва да се отнеме българскоъо гражданство и да се изгонят с ритници от нашата татковина или да се заврат по затворите доживот! Алтернативно да бъдат погнати с лопати по главите от всички българи
  • 59 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    12 2 Отговор
    БЪРКАШ ГОДИНИТЕ СМЕШНИК!!ТАЗИ ОТ 2020/21 Е ПО ВАЖНОСТ КАТО ТАЗИ ОТ1944!
  • 60 Фактолог

    14 2 Отговор
    А слугинажа на БМБ е продължение на поговорката: "Отпред влиза, отзад излиза".
  • 61 Бай...

    16 2 Отговор
    Тома! На теб силата ти е в лъжата и демагогията, не се напъвай да правиш политико-икономически анализи и нескопосани връзки между 1878/1944/1989!Това е за хора със специално образование и аналитично мислене, а не за хора с биче мислене и биче поведение!
  • 62 aТомсън

    12 3 Отговор
    В нашата партия няма место за лева китка, г-н Борисов да се отърве веднага от теб, уронваш престижа
  • 63 Гербаво безмозъчно добиче

    21 2 Отговор
    КАК МОБЕ ДА СИ ТОЛКОВА ПРОЗДЪ БЕ ДОБИТЪК!!!???

    Коментиран от #65

  • 64 Бате Мите

    16 2 Отговор
    Тома Бибитков ръси мозАк!!!
  • 65 Бачо Киро

    16 2 Отговор

    До коментар #63 от "Гербаво безмозъчно добиче":

    Хахаха тоя бастун се изкара и революционер... Пълни с членове на БКП, ма сега били революционери 😂😂😂😂😂
  • 66 Обективен

    18 2 Отговор
    Биков, прочети мнението на хората за теб и слагай въжето да спестиш пари на данъкоплатците от безмозъчното си съществуване
  • 67 Софиянски

    16 2 Отговор
    Тома да ходи да си намери работа някъде стига е цицал държавни пари... Не си нужен на България ретард НАМЕРИ СИ РАБОТА !!!!!!!!
  • 68 Иванов

    15 3 Отговор
    Този нагаждач дето обиколи доста партии по всичко е компетентност.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Гал

    18 2 Отговор
    Мухльото Биков. Не е бил войник.
  • 71 барабус

    13 2 Отговор
    Тоя гЕ.й се е.е неправилно!
  • 72 ажгяжг

    3 13 Отговор
    Щом Карнелката и ЛУПИ идват......идва следващия потоп.
  • 73 Директен

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "Guano Apes":

    Имай предвид, че този може да си върти задните части на 360 градуса и който го най-затопли, там остава. Ама червен, зелен, син, лилав, гербав, все тая. Не си ли чувал как преди плюеше по вожда си, на който сега му целува задника.
    Племето на тези гъ*одавци от което се е пръкнал този примат дърпат страната надолу.
  • 74 ежко

    14 1 Отговор
    Томата излиза на сцената с убийствени премъдрости поднесени като торлугювеч.За да изкажеш подобни "мисли", питал ли си другите, дето ги споменаваш какво им е мнението?
  • 75 Четник

    17 1 Отговор

    До коментар #38 от "шумкар":

    От западнала аграрна страна с цената на труд и лишения България стана модерна индустриална държава,която с помощта на репресираните от комунистите управници се превърна в територия от 3я свят с изчезващо население.Змам,че ти е трудно да го асимилираш но нямаш необходимото образование и знания за цялата тази материя.
  • 76 ти ли бе

    12 1 Отговор
    пикльо?!..Бягай от тука бе келеш...
  • 77 От местопрестъплението: ГЕРБ !

    9 1 Отговор
    Краят на 04.04.2021 г. Премиера !!!
  • 78 Матей

    13 0 Отговор
    1989Г. СИ БЕШЕ ЧИСТА КОНТРАРЕВОЛЮЦИЯ,но предпазлива,внимателна,без много шум ,повече кабинетно-заговорническа,отколкото площадна,затова пък с невероятен потенциал.Разви се бавно и неусетно ,като хронична болест,която с течение на времето става нелечима.Имало е план,началото му се губи в годините преди 1985г.,преди овластяването на Горбачов,кой и как го е замислил е загадка,но се разпространява тайно между държавните ръководители в целия източен блок,докато гражданите са били в блажено неведение какво им се готви.Имаше и някои явни признаци,че промени се готвят и дори осъществяват и се пропагандираше загриженост за бъдещото възходящо развитие на социалистическите страни.Правеха се удивителни отстъпки на американците в срещи на високо равнище,докато преди години при преговори за ядрено разоръжаване се държеше на строг паритет.И накрая стартираха процеса на разпад,закривайки в ускорен порядък СИВ и Варшавския договор,после разпаднаха и СССР,което произведе изключително зловещо впечатление.България беше захвърлена като парче месо в краката на настървения звяр--САЩ.
  • 79 Тома ! Тома !

    6 1 Отговор
    Стой си у дома !
    Стана стара мома !
  • 80 Лекар на свободна практика

    4 1 Отговор
    Още не е ваксиниран ! Чакаме от китайската !
  • 81 Анонимен

    2 4 Отговор
    България си е. От 1944 до 2021 към кгб. Доган кгб ютюб. Го изкарват руснаците от кгб от затвора и му казват, ще те направим милиардер, но квото ти кажем ще изпълняваш.. От 2001 бойко Борисов е.. И всичко под диктовката и управлението на кгб всичко унищожиха в системата на. Мвр. То българите в провинции са малцинства, селата едно по едно си отиват. Или слизат и се настаняват в бг къщи ромите. Биков е р. 1980,наше внуче. Едно е на теория, друго е да си минал и видял и живял. Кво е сега. По зле от тж. Няма работни места. Всичко фалира по света и в бг. Колко народ си отиде от този свят и ще продължи, не от корона, а от затваряне по къщите, от страх, стрес, стрес атаки. Много хора са изплашени. Прости им боже. Короната.. Квото ти е писано. Не по темата, но маладой бик о

    Коментиран от #83

  • 82 Отврат!

    7 2 Отговор
    Махнете тоя лизач!
  • 83 някой

    7 1 Отговор

    До коментар #81 от "Анонимен":

    съгласен с констатацийте, но къде го търсиш кгб ,други имат интереси тук да е само пазар ,източник на суровини и евтина работна ръка
  • 84 Голо охлювче

    8 1 Отговор
    Демокрацията в момента е доста по-слаба от времената от 81 година да речем. Тогавашните тъпаци поне се заслушваха в комсомолците и резидентите прибрали се замалко от запад. Докато сега сменяте една тъпа калинка с още по-тъпа , и така до потопяване..........
  • 85 Статистик

    6 1 Отговор
    Не знам защо, но в личния ми топ 5 на най-противните хора са все гербаджии... и тоя е там.
  • 86 долен лъжец

    5 1 Отговор
    как го каза само,така,като,че ли гербавите са истинските демократи,а точно те са най-гадните комунисти!
  • 87 Аз.....

    2 3 Отговор

    До коментар #38 от "шумкар":

    Правилно!!!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 човек от народа

    3 2 Отговор
    БАЙ СТАВРИ И ТЕБЕ ЩЕ ОПЪНЕ
  • 90 Анонимен

    3 2 Отговор
    Нищо против бойко, но бойко казана дума моето момче хвърлен камък. Ти едно казваш явно си вече в деменция. Помниш ли кво бе казал. Млади хора. Не че искаме, но ти следим всяка твоя дума и виждаме, че и тук излъга. Навсякъде якъде старите гербери. Нищо лично. Поне са ни учили на морал, обноски навремето, а и родителите ни. Или онова време няма нищо с това, 21 век. Възпитанието е изпуснато нещо при някои от вас, повечето. Смеете се, а вие сте същите. Погледнете се. Оженил, развел, жена ти в сащ, размяна на партньори, сега 200 си минал проститутки. Пресмял се хърбел на щърбел и вашата. Прегърнете се и си простете за. Приститутките

    Коментиран от #106

  • 91 Льони

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Klark Kent":

    Пръднал дуп не измит, окъкан!
  • 92 Като

    4 2 Отговор
    те гледам как се дръвчиш просто си объркал епохата Пич- фашистите са в историята....те впрочем в Бургас никога не са били много....извинявай, ти си вече софиянец...да де ....столичанин в повече, нормално е в случая бикът да си търси яйцата...
  • 93 Нейко Иванов

    5 2 Отговор
    Забелязвам че Томата е повдигнал края на палачинката
    Струва ми се, че се готви след 20-тина дена да я преобърне.
  • 94 танас

    5 1 Отговор
    Откъде го извадиха това недоразумение?
  • 95 Bikof

    4 1 Отговор
    Колко много думи, за да кажеш,че нямаш идеали и позиция.
  • 96 Yoda

    3 0 Отговор
    Тъжно е, когато подобни коментари са изваддка и облик на средностатистическия българин! Българинът не е гъвкав, както се казва в интервюто! Българинът е комплексиран, критикуващ, омерзен, доставящ си инфантилни и долни удоволствия, критикувайки и бълвайки духовна нищета! представям си всички тези души след поредната ракия, които пи/ш/ейки тук срещу някого, който и да е той...,без дори да се постарали да прочетат една книга и да вникнат в посланията, се чувстват много мъже! Бъдете стойностни и мислете!
  • 97 ПАНАГЮРСКЙЯ БИК

    2 1 Отговор
    КОЙ ТОЯ БЕ , ОТ КЪДЯ НА КЪДЯ , МА ТИ ЙМАШ ЛИ АКЪЛ У ГЛАВАТА БЕ ГОВЕДО ТАКОВА , БИКОВ , Я ДА ТЕ БЕ ПРОИЗВЕЛ ,ЩЕШЕ И ОТ МЕНЕ ПО МЕН ДА СИ , А АКЪЛО ТИ Е НА НОВОРОДЕНО ТЕЛЕ ТАКОВА .

    Коментиран от #99

  • 98 ПАНАГЮРСКЙЯ БИК

    2 1 Отговор
    ОТ КЪДЯ НА КЪДЯ , ОТ ДЕК НА ДЕК БЕ ГОВЕДО ТАКОВА , ТИ ИМАШ ЛИ АКЪЛ В ГЛАВАТА БЕ 🎃🎃🎃🎃🎃🎃😁😁😁😁😁😁😂😂😂😂😂😂🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐑🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏🐏
  • 99 Yoda

    4 1 Отговор

    До коментар #97 от "ПАНАГЮРСКЙЯ БИК":

    Бог да се смили над душата Ви! На колко ракии сте? И непременно,ако обиколката на талията Ви надвишава 102 см- вземете мерки! И мислете винаги преди да пиете и пишете!

    Коментиран от #100

  • 100 ПАНАГЮРСКЙЯ БИК

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Yoda":

    Я ТЕ ОЩЕ ЕДИН , Я НЕ ПИЕМ БРЕ АЛКОХОЛ , САМО ВОДА ИЗВОРНА , И САМО ПРАВИМ СЕКС С ПРЕЗВАТИВ , ТИ ФА НЕ СИ ПАК ЛЙЛЯНА МОМА ПАНАГЮРКА , ДА МИ ТЪРСИШ МЙЩУРИЯ , ОНА Е ПО СКЪПА МЙЩУРИЯТА ОТ ПАНАГЮРСКАТА ЛУКАНКА ,СЕГА ЯСНО ЛЕ ТИ СТАНА ?

    Коментиран от #102

  • 101 Болярин

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Антигербер":

    Тогава ти трябва да си преднолицец !
  • 102 Yoda

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "ПАНАГЮРСКЙЯ БИК":

    Исая глава 6 -9 И рече: - Иди кажи на тия люде: С уши непрестанно ще чуете, но няма да схванете, И с очи непрестанно ще видите, но няма да разберете.
    10 Направи да затлъстее сърцето на тия люде, И направи да натегнат ушите им, и затвори очите им, Да не би да гледат с очите си, и да слушат с ушите си, И да разберат със сърцето си, и да се обърнат та се изцелят.
  • 103 koko

    3 2 Отговор
    най-гнусната мижитурка! Със сопи и в затвора вовеки до главната мутра на републиката
  • 104 Капиталист

    1 1 Отговор
    Колкото повече държави-повече граници,митници,митничари. Всяка държавица-президенти,министри депутати. Това се получи в бивша Югославия. Отделен въпрос е че повечето ни съседи се оказаха с мутренско управление ! Доста бандюги влязоха в политическия елит!Героят на Алеко Константинов вижда , че е най-добре да притежаваш Солунската митница.
  • 105 Съвсем, съвсем, съвсем

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й ‼":

    ТОЧНО!
  • 106 Па и да се

    0 2 Отговор

    До коментар #90 от "Анонимен":

    посетят! За прости тут ките кога ста(в)а вЪпрос, де.
  • 107 ДОКО

    4 1 Отговор
    УСТАТОТО ПИНЧЕР НА ГЕНЕРАЛА БОКО ОТ ПОЖАРНАТА ПРЕДИЗБОРНО СЕ ОГЛЕЖДА ДА СТЪПИ НА ТВЪРДО..ТУКО ВИЖ НЕЩО НА ХРАНИЛКАТА СЕ ОБЪРКА..С ДВЕ ДУМИ ДА ИМАМЕ И РЕЗЕРВЕН ВАРИАНТ..
  • 108 ШперПЛАТ

    4 1 Отговор
    За сведение на хората - Томата беше казал преди няколко години , че Борисов е диктатор , дори е карикатура на диктатор и трябва да не е във властта ! КАКВА ли метаморфоза естанала с Биков , за да направи салто във възгледите и да почне да целува задника на ББ !
  • 109 Йеронимус БОШ

    4 1 Отговор
    Как Томето ще коментира това , че ВОЖДА му е бил КОМУНИСТ и МУТРА ? Че ВОЖДА му нарича Цвета Проста Кърдж Путаа ? За шкафчето със злато и пищофа ? Ще го коментира ли ? Или това не е било никога ?
  • 110 ivo

    2 1 Отговор
    поредните словесни безмислици на един боядисан лаяч
  • 111 Стар гадняр

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Бил политолог. Атой е просто... Актьор бездарен, измъчващ своя час безкрайно...
  • 112 Ненков

    2 0 Отговор
    Абсурдът на българското всекидневие дотолкова ни е погълнал, че вече дори не помним как се появи настоящият премиер. Там, иззад рамото на Тодор Живков, който през 1996 година посети за първи път родния Правец в демократични условия. Тогава бодигардът му слезе от шофьорското място и отвори задната врата, за да може от нея да излезе сваленият диктатор. За разлика от Борисов, Живков беше истински диктатор, което не значи, че беше по-добър.

    После шефът на най-голямата охранителна фирма в софийско, след СИК и ВИС, даде няколко интервюта. И предизвика интерес. В интервютата си той се оплака, че напуснал МВР, защото го накарали да се деполитизира. С две думи толкова бил привързан към БКП, че решил да зареже кариерата си на пожарникар, но да остане верен на партията. Тогава беше смешен. Днес пак е смешен, но освен това е и министър-председател. Последното трябва да си припомнямае по-често.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 666

    1 1 Отговор
    тоя е супер яка подлога,ашкоулсун!
  • 115 ВЪПРОС

    1 1 Отговор
    Тома Биков не е ли Политически Реститут - Беше Комуснист (БСП) , После Царист (НДСВ) , Реформатор (радан кънев) , сега е Бойковист (ГЕРБ) .
  • 116 petar svilenov

    0 0 Отговор
    Нов проект на Сорос.Православие,ама без Русия.Дали гърците,сърбите и македонците ще са съгласни.
  • 117 Добре е

    0 0 Отговор
    Историческият му анализ е правилен. Възможно е и за останалото да е прав.