Last news in Fakti

26 Август, 2021 16:49 7 837 59

Адв. Гайдарски: Правителство само при обрат в поведението на ИТН през следващите часове (ВИДЕО)

  • трети мандат-
  • бсп-
  • румен радев

Той обясни, че изявлението на Мая Манолова за връщане на мандата на ИТН, ако бъде връчен на тях от президента, не е издържано конституционно

Адв. Гайдарски: Правителство само при обрат в поведението на ИТН през следващите часове (ВИДЕО) - 1

Интрига с връчването на мандата няма. Тя по-скоро е изкуствена. В момента се намираме в тежка политическа криза и доста хора се опитват да предизвикат и конституционна такава, за която няма предпоставки. Трябва да се каже много ясно, че е абсолютно неприемливо да се дават препоръки, камо ли да се поставят ултиматуми на президента на кого да връчи мандата. Има логика следващата по резултата сила - БСП да получи мандата. Тази формална логика се подсилва и от поведението на лидера на БСП Корнелия Нинова. Тя положи много сериозно усилия за постигане на консенсус, който е крехък и близък до невъзможен. Това заяви в студиото на ФАКТИ адв. Стефан Гайдарски.

"Няма как да оставим аритметиката - ГЕРБ и ИТН имат 128 мандата в парламента. От изявленията им до момента разбираме, че те не желаят сформиране на правителство, единственият вариант е за някакви игри с кворума. Вариантът е в следващите часове да има обрат в поведението на ИТН и така има теоретичен шанс за правителство. Но важни са усилията на БСП и на Корнелия Нинова, защото има шанс процедурата да се извърви докрай", каза той.

Той обясни, че изявлението на Мая Манолова за връщане на мандата на ИТН, ако бъде връчен на тях от президента, не е издържано конституционно.

"Очевидно има играчи в политически план, на които им е удобна тази ситуация, да няма правила, да няма стабилност, защото в една такава среда никой не може да им търси сметка. Това кореспондира твърде зле с идеята за "изчегъртване", за генерална промяна, защото тя може да се постигне само с критичен минимум стабилност и в никакъв случай в тези мътни времена, които предизвикват. Идеята пък Ива Митева за премиер е подигравка с публиката, не може така пазарски да се слагат някакви имена, без дори да са питани тези лица и тя самата много категорично отказа.

Не е добре през 3 месеца да има избори, но когато българските граждани така са подредили партиите, че е невъзможно съставянето на правителство, ще ходим на избори, докато се формира мнозинство, което може да излъчи правителство. Пета седмица нашите депутати са неспособни да придвижат половин законопроект, но се заиграват с Конституцията. ИТН са внесли предложение да отпадне забраната за двойно гражданство на депутати (след като ИТН постави въпросът с двойното гражданство на служебният министър на икономиката Кирил Петков - бел. ред.). Единственият резултат е всяване на смут сред българските граждани. Отново шизофренно поведение на ИТН. Това е някаква тяхна стратегия, която си ангажира техните специфични гласоподаватели", коментира той.

Целия разговор с адв. Стефан Гайдарски гледайте във видеото:


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Motorola

    46 11 Отговор
    Гадулката от Учиндол имаше премиер продавач на шнорхели друг не иска!

    Коментиран от #57

  • 2 Юбреее

    35 3 Отговор
    Тъпан бие,Гайда ручи

    Коментиран от #26

  • 3 Kandi

    42 11 Отговор
    Такива като ДПС, ИТН, ГЕРБ нямат място изобщо в парламента. Пълен игнор на простотията и далеч от обществените средства!

    Коментиран от #24

  • 4 ТаУмВзе

    5 3 Отговор
    Палавник, при Уж връщане е Долната мутра бе! Кое, връщане?
  • 5 ДЯДО КОЛЕДА

    40 4 Отговор
    И.Т.Н. БЕШЕ В ПОЛИТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ КАТО КОЛЕДЕН ПОДАРЪК!ЧАКАШ ГО С НЕТЪРПЕНИЕ И ОЧАКВАНЕ,А КАТО ДОЙДЕ ПЪРВИЯ РАБОТЕН ДЕН ОТИВАШ В МАГАЗИНА ДА ГО ВЪРНЕШ ИЛИ ПОНЕ ДА ГО СМЕНЯТ ЗА НЕЩО ПОЛЕЗНО....😃😃😃
  • 6 Българка

    35 8 Отговор
    "Oчeвиднo имa игрaчи в пoлитичecки плaн, нa кoитo им e удoбнa тaзи cитуaция, дa нямa прaвилa, дa нямa cтaбилнocт, зaщoтo в eднa тaкaвa cрeдa никoй нe мoжe дa им търcи cмeткa. "
    Слави и ИТН си изиграха ролята на платена от сараите ГЕРБ-ДПС роля на платена пр0.титутка. Въпросът ми за колко милиона Слави продаде българите и България очаква отговор!

    Коментиран от #25, #34

  • 7 12345

    26 0 Отговор
    Докато умните се на умуват лудите ще се на лодуват.Народа ще тегли тегло.
  • 8 Samsara 44

    28 5 Отговор
    Като им видиш псрламенрарната група на ГЕРБ ИТН каква са, развалена стока лесбоси като Антоанета Стефанова разни сценаристи на пошли предавания разни простакеси като Десислава Атанасова шофьори на Бандити и...
  • 9 НЯКОЙ

    27 0 Отговор
    Много лидери, много партии - нула резултат!
    Българите искат добър живот, като другите европейци!
    Как ще го направите не е работа на народа, а на вас политиците!
    Ако не знаете как - вървете да копаете и да гледате овце - но не знам дали и за това ставате!
  • 10 Раданч Татлъту

    8 20 Отговор
    Слаф требе да отстъпи и да даде по едно пръче от баницата ,на огладнелите марксисти Ицко и Мая!🤡👍
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Раданч Татлъту

    16 7 Отговор
    Слав наш партньоре на ГЕРБ😎🤸Ти направи така бат Бойко да идва скоро🙄👍👌Дано влезеш отново в следващия парламент да направим вече явната коалиция ГЕРБ+ИТН+ДПС👍🤘🖐️

    Коментиран от #14

  • 13 Тина

    24 4 Отговор
    Сценаристчето в жълто сако и стил на сводник каза - твърдо НЕ. Евтинджозното шоу продължава. Какво им е? Да нямат деца да гледат, сметки да плащат. Весело им е. Ние да му мислим.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Въпрос

    14 3 Отговор
    Днес бе публикувано проучването на соц.агенция МАРКЕТ ЛИНКС. Същата агенция преди малко повече от месец публикува проучване в което ИТН водеше пред ГЕРБ С 1.6%. След представянето на проектокабинета на ИТН с премиер Пламен Николов и състава от министри и след провала на преговорите с истинските протестни формации ДБ и ИБГНИ, агенцията извърши ново проучване. В него резултатите са - ГЕРБ -21.7% , ДБ-16.6%, БСП и ИТН с по 15.7%, ДПС-10.9%, ИБГНИ-4.5%, ПП.ВЪЗРАЖДАНЕ-4.3%. Извода според Добромир Живков директор на Маркет Линкс е че срива само за месец на формацията на Трифонов ИТН е огромен. Има ли някой тук от интелигентните форумци и читатели на какво се дължи този кошмарен срив само за месец?

    Коментиран от #38

  • 16 Още един

    6 1 Отговор
    глу пак
  • 17 гост

    9 8 Отговор
    Все ИТН вивонви. А ДБ ще подкрепят ли правителство на БСП?
  • 18 Иви

    17 3 Отговор
    Тези от ИТН отметнат ли се, ритат си стола и кикога няма да са в никое управление. Как ще налагат некадърници за министри. Значи пак тикат Герб и останалите, които едва изгонихме.

    Коментиран от #19

  • 19 Стоян

    17 4 Отговор

    До коментар #18 от "Иви":

    Какво управление на ИТН? Вече делят 3-4 място с БСП. А провалят ли сега редовно правителство съвсем става ясно че са маши на сараите и Борисов и на изборите са извън парламента!

    Коментиран от #39

  • 20 Раданч Татлъту

    12 2 Отговор
    Слаф наше момче балканджийче🙂👌👍Никога няма да подкрепи други , освен идолите си батю Бойко и Ааамеет Доаан👌✌️Батю е водил дори в селото си да се изфука че са приятели👍А Амееет е най умния и честен политик в България както публично каза когато му гостува в шоуто👌👍🤘
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 чалгар

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Kandi":

    а такива като лодкаря и сестра галева имат ли ? ахмак платен
  • 25 анонимен

    3 6 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    А стига ма,стига писала едно и също.Като папагал, едно и също и пак и пак....
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "Юбреее":

    ЕДИН БИЕ ТЪПАНА ДРУГ ПРИБИРА ПАРАТА
  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 1 Отговор
    на власт са ОЛИГАРХИЯ мафия мутри
    ОЛИГАРХИЯ
    е
    сливане
    на
    власта
    и
    бизнеса
  • 28 olo

    2 2 Отговор
    ".... БАБХ откри 14 нелегални кочини прасета в село край Пловдив..." толкова ще е нормално !
  • 29 Стойко

    11 5 Отговор
    Трифонов се срива но и ГЕРБ не качва! Имат засега по малко с 2% от изборите през юли. Гласовете тогава за СЛАВУЦА отиват за ДБ, връщат се част в БСП, някои в ИБГНИ,и някои гласували тогава, на следващите няма да гласуват.

    Коментиран от #30, #31, #33

  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор

    До коментар #29 от "Стойко":

    така е ПРИЯТЕЛЮ СТОЙКО
  • 31 ГEРБ

    4 13 Отговор

    До коментар #29 от "Стойко":

    Борисов се завръща на бял кон късната есен! Ще възcедне сега бяла жипка и ще обикаля денонощно страната за да ви МОРИ. Ще ви покосяват инфаркти от злоба и безпомощност. Ще се тръшкате от яд и скyбете косите !!! Той е- Един единствен. 3 пъти премиер и има 3900 дни начело на България. Най дълго управлявал след князете , хановете и царете от средновековието . А 4-ия му мандат ще е до 2025 година!

    Коментиран от #32, #36, #45

  • 32 БЪЛГАРИЯ

    10 6 Отговор

    До коментар #31 от "ГEРБ":

    никога герб нито БОРИСОВ ще сте на власт БОРИСОВ е престъпник сикаджия

    Коментиран от #35

  • 33 ХАМЪРА

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "Стойко":

    ГЕРБ е ОРЯХОВСКИ ТРОЛ

    Коментиран от #52

  • 34 LOSHIA

    12 6 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    А моят въпрос е:За колко милиона ДБ и ИБГНИ продадоха вота на протестиращите? Всички в България и Чужбина ЧАКАТ ОТГОВОР!?!?!

    Коментиран от #40

  • 35 ГEРБ

    5 10 Отговор

    До коментар #32 от "БЪЛГАРИЯ":

    Късната есен пак ще говорим!!!! Борисов се връща със сигурност. Има мощната подкрепа на ДПС , една либерална дясна партия, има и подкрепата на Станислав Тодоров Трифонов. Това е една стабилна подкрепа , с която Борисов идва скоро отново на власт!

    Коментиран от #37, #42

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 БЪЛГАРИЯ

    2 8 Отговор

    До коментар #35 от "ГEРБ":

    ДПС няма да подкрепят ГЕРБ
  • 38 LOSHIA

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "Въпрос":

    Че кой им вярва на тези???????

    Коментиран от #44

  • 39 LOSHIA

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Стоян":

    Мечтай си .............само това ти остава.......
  • 40 Трол на чалгаря

    6 4 Отговор

    До коментар #34 от "LOSHIA":

    Не виждаш ли че усилията ти с тролене вече са напразни. Само след малко повече от месец от изборите през юли , кръжока на чалгаря вече се бори за 3-4 място с БСП. ДБ го бие вече като тъпан , а до изборите ще дръпне още повече. БСП на изборите на 4 април имаше 480 хиляди гласа а на изборите на 11 юли 370 хиляди. 110 хиляди по малко...И къде отидоха? Отидоха при Слави защото само той тогава имаше възможност да детронира ГЕРБ. А сега същите разочаровани се връщат в БСП а други няма да гласуват. Затова ИТН имаше 24% през юли а БСП 15( 9 % повече). А днес вече са равни...

    Коментиран от #51, #54

  • 41 122222

    9 4 Отговор
    Вината е изцяло на Да България!С никого не се разбират и искат те да командват парада.
  • 42 изрод от ГЕРБ

    3 3 Отговор

    До коментар #35 от "ГEРБ":

    Не злоупотребявай с белина няма да помогне
  • 43 ЗА ПОСЛЕДНО

    3 6 Отговор
    БСП С УЧАСТИЕ В ПРАВИТЕЛСТВО - СБЪДНАТА МЕЧТА! ТУ ДПС Я ВКАРВАХА, ТУ ЦАРЯ, СЕГА РАЗЧИТАТ НА ЧАЛГАРЯ? ГОСПОДИ, КОЛКО МЪКА ИМА НА ТОЗИ СВЯТ, ГОСПОДИ!
  • 44 Въпрос

    7 2 Отговор

    До коментар #38 от "LOSHIA":

    Ами влез в сайта на Маркет Линкс и виж на предните 2 избори дали са познали? Бяха най точно от всички агенции. А "Тренд" още преди месец дадоха 3% вече преднина за ГЕРБ и равни резултати на ИТН и ДБ а си представи как е сега след провала на Трифонов. А проучването на Алфа Рисърч ще излезе другата седмица както информира миналия ден Боряна Димитрова директорката на агенцията. Но намекна че отлива от ИТН е "ужасяващ и са загубили и 3-та позиция". Как мислиш е положението а?

    Коментиран от #48

  • 45 изрод от ГЕРБ

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "ГEРБ":

    От факултето съобщиха че имали само един бял кон,но бил много стар, и куц с два крака,преден и заден.Само лежал и трудно ставал.

    Коментиран от #49

  • 46 Behemoth

    7 2 Отговор
    И.Т.Н. .....тия са по зле и от на БАЦЕ бандата ...там поне има организиран хаос а тука е просто хаос..
  • 47 69 69

    6 4 Отговор
    Шизофреници сме българите ако допуснем отново БСП да се промъкнат в власта . Въпреки че хората ясно им отредиха место къде да стоят
  • 48 LOSHIA

    1 6 Отговор

    До коментар #44 от "Въпрос":

    Алфа Рисърч...........ха ха ха ха ха ха ...... Бухаха ха ха ха ха ха ха
  • 49 Свиня червена

    3 3 Отговор

    До коментар #45 от "изрод от ГЕРБ":

    Пак си ял от кебапчета на Бузлуджа
  • 50 1 ЕВРО 3000 ЛВ

    3 7 Отговор
    С ФЪРЧИЛОТО ХВРЪКНАХА И ЦЕНИТЕ, А С БСП - ЗДРАВЕЙ МИЗЕРИО!

    Коментиран от #53

  • 51 LOSHIA

    4 4 Отговор

    До коментар #40 от "Трол на чалгаря":

    Не съм трол за разлика от тебе!!!!И защо си мислиш че всички са толкова глупави колкото и ти?? Не вярвам на нито една соц. агенция!
  • 52 Стойко

    5 1 Отговор

    До коментар #33 от "ХАМЪРА":

    От Оряхово ли е този бандюга като Борисов е престъпник явно?

    Коментиран от #56

  • 53 LOSHIA

    2 3 Отговор

    До коментар #50 от "1 ЕВРО 3000 ЛВ":

    1 ЕВРО 3000 ЛВ.....СПЕЦИАЛНО ЗА ВАС И САМО ЗА ВАС!
  • 54 изрод от ГЕРБ

    1 2 Отговор

    До коментар #40 от "Трол на чалгаря":

    А ти не виждаш ли,че издишате и изпускате от всякъде
  • 55 Чичо Митко

    3 0 Отговор
    .........Това е някаква тяхна стратегия, която си ангажира техните специфични гласоподаватели.........

    Кажете ги в прав текст, всички ги знаем кои са, какви са, от къде са, и колко им е интелектуалния багаж.... :-)
  • 56 ХАМЪР

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Стойко":

    същия заплашваше и козлодуеца ози ден в статията на БОЖАНКОВ той е етнически мюсюлманин даже и адреса си е писаал
  • 57 Хаджимравин

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Motorola":

    Ние комунистите от ИБНИ ни ще подкрепим БСП
  • 58 Поведението

    0 3 Отговор
    на итн е на слуга-камикадзе. И дпс, и грабаджиите много им се радват. Вместо да разберем истините за бърцилона, чекмеджето, смачкването на бизнеси, подкупите, давани от черепа на герб, обществото гледа евтините циркаджилъци на итн.
  • 59 123

    1 1 Отговор
    В парламента трябват партии, като Възраждане за да се оправим, а не популисти и службогонци, като тези, които са сега. Дано народа поумнее и спре да гласува за такива, които искат да го оправи.