Last news in Fakti

18 Януари, 2022 17:40 23 442 58

Калин Тодоров за ФАКТИ: Първият сериозен трус в правителството ще бъде още на 22 януари

  • калин тодоров-
  • правителство-
  • кирил петков-
  • северна македония-
  • бсп-
  • конгрес-
  • корнелия нинова

“Ако в БСП се разгули братоубийствена борба и не се възстановят нормите на колективно управление на БСП, това ще разклати сериозно самото правителство”, смята журналистът

Калин Тодоров за ФАКТИ: Първият сериозен трус в правителството ще бъде още на 22 януари - 1
Снимка: ФАКТИ

“Посрещнах създаването на “Продължаваме промяната” и на коалиционното правителство с огромни надежди. Мисля, че огромни надежди имаха и повечето хора в България. Затова ми се струва, че първата грешка, която допуснаха е, че създадоха свръхочаквания”.

Това каза пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ журналистът и писател Калин Тодоров.

“Погрешно е да се смята, че това правителство има 100 дни толеранс - то няма 100 толеранс. За разлика от други държави, ние се отърсваме от едно гибелно 12-годишно управление. Затова хората нямат нито време, нито желание да чакат и няма да чакат. Няколкото колебливи хода на правителството и няколкото проявени очевидни бездействия по сериозни въпроси, за мен започнаха да разклащат доверието в него. Разбира се, те могат да наберат темпо”, смята още той.

“В мен се създаде впечатлението, че основните приоритети на правителството са номер 1 - COVID-19, номер 2 - Северна Македония и номер 3 - цената на тока. Това не са най-важните проблеми на България в момента. Доверието на това правителство се гради главно върху това, че то обеща да изпълни исканията на протеста, а те не бяха такива. Те бяха, че първо, ще бъде разкрита цялата истина за управлението на ГЕРБ и състоянието на държавата в момента. Второ, ще се даде импулс на съдебната реформа”, коментира Тодоров.

“Служебното правителство свърши много повече в тази посока, отколкото тези момчета сега за 50 дни. Служебният премиер Янев излъчваше повече авторитет от сегашния, който фактически има цялата власт в държавата”, допълни журналистът.

“Смятам, че властта трябва да действа бързо и изпреварващо”, посочи той.

“Това, за което вероятно не си дават сметка е, че срещу тях има много сериозен противник, консолидиран противник, противник от две много здраво организирани партии - ГЕРБ и ДПС. Първо, те са значително по-опитни в политическите игрички и второ, за съжаление, лека-полека харизмата на Бойко Борисов в крайните кътчета на България започва да се възражда. Освен това те държат прокуратурата и основните средства за масова информация”, смята Тодоров.

“Правителството има много силен противник и трябва да действа изпреварващо - преди него. Досега не го прави”, допълни писателят.

Според Калин Тодоров вече трябваше да бъдат “извадени скелетите” от енергетиката. “Ние не знаем какво се случва в енергетиката. Нямаме никаква представа какво се случва в “Булгаргаз”, смята той. “Тримесечният мораториум е много сериозна грешка и още напролет може да изяде главата на правителството”, каза още журналистът.

Според него правителството не бива да оставя на ГЕРБ или ДПС да подемат инициативи, които само то трябва да предприеме, нито пък е редно “Възраждане” да бъде оставено да яхва страховете на хората по отношение ваксините. “Възраждане” е протест на протеста. Те паразитират върху протеста”, посочи той.

Калин Тодоров коментира и посещението на премиера Петков в Северна Македония. “Присъствието на Северна Македония в Европейския съюз не е най-приоритетната задача на България, тя е най-приоритетна задача на Северна Македония, може би на САЩ, може би дори на ЕС. За България обаче това не е така. Ние имаме ясни ориентири, ясно сме заявили какво искаме от тях, какво би смекчило нашата позиция и би следвало да изчакаме и да видим дали ще го изпълнят”, коментира той.

“За САЩ е много важно Северна Македония да влезе в ЕС сега и веднага. За България обаче не е точно така. Очевидно е, че правителството е подложено на много сериозен натиск, че трудно може да се противопостави, но съвсем не мисля, че беше толкова необходимо - въпросът за Македония можеше да почака, правителството има да решава по-сериозни въпроси”, допълни Тодоров.

Според журналиста не може да се каже, че оставката на Сотир Цацаров е постижение. “Той просто ги изпревари. Подаде оставката си ден преди да стане ясно, че се отнема допуска му до класифицирана информация”, посочи той и обясни, че събитията от естеството на казусите “КТБ” и “БТК” трябваше да са основанието на отстраняването на Цацаров.

“Според мен първият сериозен трус в правителството ще бъде още на 22 януари, когато ще се проведе Конгресът на БСП, ако се проведе тогава. Създава се много сериозен властови проблем, защото не е обяснимо как г-жа Нинова, в оставка, разчиства един след друг политическите си опоненти. Ако в БСП се разгули братоубийствена борба и не се възстановят нормите на колективно управление на БСП, това ще разклати сериозно самото правителство”, посочи той е края на разговора.

Целия разговор можете да гледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня с коня

    141 27 Отговор
    Днес в Скопие те продадоха България! Те се подмазваха на макетата като васали! Запомнете ги добре -Кирил Петков Петков и Павликенската продажби от чалгарите сложена за външен министър -
    Теодора Димитрова Генчовска е български историк и политик от ИТН.
    Теодора Генчовска
    Родена е на 23 май 1971 година в Павликени.
    През юли 2021 г. е номинирана от ИТН за министър на отбраната в предложените проектокабинети на Николай Василев и Пламен Николов.2 От 13 декември 2021 г. оглавява Министерството на външните работи в правителство на Кирил Петков.4

    Коментиран от #4

  • 2 Сатана

    84 29 Отговор
    Гешев,какво седиш и зяпаш?Ти Главен Прокурор ли си или лукова глАва а не прилагаш закона?
  • 3 Време

    131 34 Отговор
    е това правителство да се разпадне от вътре.Пак доста изкара.
  • 4 Гяволе

    97 29 Отговор

    До коментар #1 от "оня с коня":

    Павликенската ТП е човек на Румен но назначена от квотата на ИНТ за да не останат съмнения ,че има президентска квота

    Коментиран от #6

  • 5 Това което мисля е

    53 20 Отговор
    Корнелия Нинова - нова партия - социална! Ама истинска социална. БСП аут.
  • 6 оня с коня

    120 31 Отговор

    До коментар #4 от "Гяволе":

    Няма значение дали е на ФАТМАКА или ЧАЛГАРА! Само е факт че бе избрана за депутат от ИТН и бе предложена за министър в двата кабинета на чалгарите! И сега е министър на външните работи на Киро Харварда и днес с него предадоха България!

    Коментиран от #10, #16

  • 7 Курнелия

    23 37 Отговор
    Бре дедо оди си харчи пенсията и не се занимавай с глупости
  • 8 Азазел

    66 8 Отговор
    Изброените приоритети не са най-важните, но там най-лесно могат да тупкат топката и да се оправдават с независещи от тях причини.
  • 9 Време е да ги гоним

    97 22 Отговор
    Спомняме си с тъга времето прекарано на гръцкото море. От една година е глад, болести, мизерия и небивала по размери престъпност.

    Коментиран от #19

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    89 17 Отговор
    никой няма да чака 100 ДЕНА толеранс
  • 12 Натопорен Батко

    11 27 Отговор
    Ходи ги дръж за чеповете та да ги изтръскаш хубаво !

    Коментиран от #22

  • 13 Позор

    105 19 Отговор
    ПРЕДАДОХА БЪЛГАРИЯ ДНЕС В СКОПИЕ! СРАМ!
  • 14 Фин

    20 9 Отговор
    К,в е тоа, ве?!
  • 15 Перо

    69 14 Отговор
    БСП е в затихващи функции,още от премиерстването на соросиста С.Станишев и много се преувеличава ролята на тази партия в обществото! Това е буря в чаша вода. Всички негативи за държавата и нацията,направени по международни договори,без референдум са прокарани от БСП. Има много номенклатурни кадри там,които си уредиха на различни позиции отрочетата и партията служи за препитание с дебели заплати и нямат нищо обще с ляво мислещите обикновени хора.
  • 16 Гяволе

    59 19 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Има значение,тя движеше проекта “Три морета” на Румен в България и това е отплатата ,държи я на къса каишка а той взима решенията .Тя ,женицата е марионетка” и подписва документите ,новият Ньойски договор наложен от Вашингтон.

    Коментиран от #18

  • 17 jorj

    88 72 Отговор
    Какво 12 годишно гибелно управление бе дрогарю?!!!!!! Заплатите скочиха двойно и тройно, безработицата почти изчезна, икономиката заработи, хората пътуваха постоянно на почивки в чужбина, строеха се пътища и инфраструктура, механизмите на държавата работеха, кризите се решаваха бързо!!!!!!!!! Гибелно беше за бсп управлението на ГЕРБ, защото при още един успешен мандат на ГЕРБ те отиваха за винаги в небитието!!!! Спретнаха хаос, в който да оцелеят, но дали ще оцелеем ние обикновените българи???!!!!!
  • 18 оня с коня

    43 8 Отговор

    До коментар #16 от "Гяволе":

    Тогава как се е озовала при чалгарите? Че и влезе депутат от тяхната заминаваща си партия?

    Коментиран от #31

  • 19 Ами гонете ги

    45 37 Отговор

    До коментар #9 от "Време е да ги гоним":

    И извикайте отново крадците и мошениците, които направиха България най- бедната държава със супер богати мошеници олигарси и един смачкан, изпосталял от нищета и простотия народ. Не разбрахте ли, че на предишните никак не им пука за народа, за България, топим ли се или не, циганясваме ли, оскотяваме ли, бягаме ли оттук. Те си играят играта с еврочиновниците. Сегашната коалиция е проблемът. Орел, рак и щука. А Корни е също като Бацето.
  • 20 proi4o

    32 5 Отговор
    "...защото не е обяснимо как гж-а Нинова, в оставка, разчиства един след друг политическите си опоненти..."/// защото даже закъсня !!!
  • 21 Мемфис

    39 18 Отговор
    От кой нафталин извадихте този червен С ървул, по подлата му физиономия се познава колко е гнил отвътре!
  • 22 Натопорен Батко

    21 14 Отговор

    До коментар #12 от "Натопорен Батко":

    Що слагате минуси-нали отворкото знае точно кога ще има трус правителството ? Да ходи да ги държи за чеповете при труса ...

    Коментиран от #25, #39

  • 23 Не, мерси

    27 3 Отговор
    Колективно управление по Сергейовски?! Ами, че това е реставрация по депесарски.
  • 24 sbs no КОМУНИСТ

    51 26 Отговор
    СТАНИ СТАНИ ЮНАК БАЛКАНСКИ ---СВОБОДАТА ТИ ТИ СИ ЗАЩИТИ
    СРЕЩУ КИРЧОВСКИ МОСКОВСКИ ТИ БРАДВАТА СИ ИЗДИГНИ
    ДАМАДЖАНКА СИ ВЗЕМИ -И С МИНИСТЪР СПОДЕЛИ --
    ПРЕЗИДЕНТА ФИГУРАНТ -ТОЙ Е НАШИЯТ ТАЛАНТ ---
    КОНСТИТУЦИЯТА ОСКВЕРНИ -И НАРОДА РАЗДЕЛИ
  • 25 Дъ бест

    21 7 Отговор

    До коментар #22 от "Натопорен Батко":

    Абе Факти на тоя помияр що не му триете коментарите? Нещо зависимости ли имаме?

    Коментиран от #33

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 без милост за изродите

    59 8 Отговор
    “Смятам, че властта трябва да действа бързо и изпреварващо”, посочи той.
    Е тя действа бързо бе.Бързо си назначи своите хора на ключови позиции и бързо започна доограбването на България.Пък народа нека си протестира,на кой му пука.
  • 28 Задкулисието

    27 15 Отговор
    И тоя артист е борец със задкулисието !? Поогладнял е горкия. Няма го вече тоя гювеч при тате !
  • 29 Бивш пазител на Свети Георги

    21 6 Отговор
    Тоя говори заучени неща само подменя значението на някои думи и разбърква цифрите, нали е числителна единица 😀
  • 30 томка бикова

    21 12 Отговор
    Какъв писател си ти бе - писател е моя колега бившия милиционер от Старозагорската автогара Мануил Манев / с писателския псевдоним Манивел Манов /, когото група интелектуалци в квартална кръчма в София номинирали за Нобелова награда за Антилитература, а ти ще чакаш.
  • 31 LOSHIA

    17 30 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Заминаващата паетия е ГЕРБ,а НЕ ИТН!!
  • 32 Война в БСП няма

    31 12 Отговор
    Има клане. Дърева е без защита. Шизофрения гони председателката. Подобни работи са правени в най срамните години.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Биби Кинг

    16 3 Отговор
    Команеза мисли каде свето се връти около русоробите!
  • 35 sbs no КОМУНИСТ

    26 12 Отговор
    алин Тодоров за ФАКТИ: Първият сериозен трус в правителството ще бъде още на 22 януари
    МНОГО СИ ЗАКЪСНЯЛ ---ТРУСЪ ДОЙДУЕ ОЩЕ ОТ ВДИГНАТИЯТ ЮМР,УК ----
  • 36 Ти да видиш

    21 9 Отговор
    Мартина Вачкова в скеч в театър зад канала казваше на Кирето,Киреле,Киреле пак ли си пиян......Защо се опияни толкова бързо от власта,че се продаде на Троянските мулета водени от и т.н.,БСП?Обръчите от фирми също те купиха!Защо?Защото завършва на ОО!?
  • 37 Чики-Рики

    6 4 Отговор
    Ми то е събота бе, какво толкова ще се случи тогава!? Колко много по-сериозни неща могат да се случат иначе - наводнения, земетресения и т.н.!
  • 38 123

    27 3 Отговор
    Правителството симулира работа чрез добри ПР акции с приближените им медии. Приоритетеи са 1 Отстраняването на Гешев и назначаване на собствен послушен главен прокурор,2 Македония и влизането и в ЕС, 3 Ваксинцията в България.От трите първите две почти няма да имат никаво положително отражение за България,Премахването на Гешев само ще ощастливи Компаниите на Прокопиев,Банов,Радев и приближени, които имат Гешев за личен враг, за България няма никаква полза-полза ще има ако работят за истинска реформа в съдебната система,а след това с правилата на прозрачнос, отговорност и отчетност на Прокуратурата-най големия проблем е ВСС,ВСК и надолу по веригата от корумпирани съдии.Макдедония е хубаво да влезе в ЕС и да се подобрят отношенията ,но реално България няма никаква полза, по скоро изразходване на много време и ресурси за ну,ева възвращаемост на инвестицията.Ковид ваксинацията е добра за България , понеже ще отвори повече и подобри икономиката, но всеки в България си има право на избор.Първия и най голям проблем е намаляване на бедноста,увеличаване на 2-3 пъти на раждаемоста и създаване на добри политики на социални и икономически условия за отфлеждане на качественни граждани,Пълна реформа на образованието, която да създава добри професионалисти а не многонаещи папагали които не могат да направят нишо освен да говорат важно и с чуждици за да изглеждат много интелигентно.след това е реформа на законите, правилата и начина на работа и наемане на всички д
  • 39 Айде бе

    25 4 Отговор

    До коментар #22 от "Натопорен Батко":

    Не знаеш колко си прав- братята Тодорови, синовете на Станко Тодоров, си отживяха и по соца, и после, ама ги боли, че и другите могат да пътуват, да печелят и да си пращат децата на Запад! Преди можеха само те, затова им се вижда гибелно ако техните не са на власт

    Коментиран от #51

  • 40 Комита

    8 20 Отговор
    Как се радва тиквата и неговите разбойници. Тази статия такива като нея го държат на крака
  • 41 Само дето

    31 8 Отговор
    Управлението на ГЕРБ нито беше гибелно, нито по-лошо от сегашното, а напротив ! Иначе за свръх-очакванията и разочарованието си прав !
  • 42 хаим

    12 3 Отговор
    Тоя дърт евреин що не си гледа старините?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Станко Тодоров

    7 1 Отговор
    Това сина на Станко Тодоров ли беше? Ако е той е много ерудиран умен човек. Бях чел от него едно почти апокрифто книжле за любимата ми група Дъ Доорс и Джими Морисън! Беше много добро и информативно за 90-те години на 20 век. Явно беше ходил на место в Чикаго.
  • 46 Калин Тодоров?? И ТИ си от Кирчовците

    7 5 Отговор
    И Герговци те в БСП!! Прокарваш Недоверие към Правителството, като го обвързваш с БСП!! Предишните са се Окопали здраво, неможе да бъде съборена с един замах тяхната Окопала се Администрация на всички нива! ЗА Македония, си Сигурен, че натискат здраво Правителството,?? И това е така, КВ 19,с какво нее важен според теб, като преоритет?? Енергийната Мафия е най силната в Държавата, борбата с нея ЩЕЕ най продължителна! В нея има Кадри от Всякакви партии и правителства, от всякакви Политически кръгове от последните 32години!!Съдебната Система е Като Енергийната Мафия, Дълбоко Ешалонирана! Всички чакат Резултати и промени, не само ти!!
  • 47 ИСТИНАТА

    13 0 Отговор
    РАЗБИРА се, ПЪРВАТА ЗАДАЧА на ПРАВИТЕЛСТВОТО е да ОБЯВИ РЕЗУЛТАТИТЕ от РЕВИЗИЯТА, ОДИТА от ПРИЕМАНЕТО СЪТОЯНИТО на ДЪРЖАВАТА ни по МИНИСТЕРСТВА!!! КОГА ще се СЛУЧИ това???? Господин Петков, КОГА????
  • 48 Глупак

    7 3 Отговор
    Тодоров се прави на голям полицейски анализатор.Ще попадне сам в собствения си капан.Селски хитрец.

    Коментиран от #50

  • 49 Sssss

    10 1 Отговор
    Ти олигофрен ли си? Тока не е важен, бюджетът не е важен, парите от Европа не са важни така ли?
  • 50 мани го!

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "Глупак":

    бляда светулка,господинникой.що изобщо с правиш труд да го четеш тоя измислен.за никъфф чеп не става.
  • 51 да,така е

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Айде бе":

    ся духаме таратора правостоящи
  • 52 ТОВА ПРАИТЕЛСТВО ЩЕ ОТЛЕТИ С 200

    3 2 Отговор
    А НЕ СЪС 100 ! ГОЛА ВОДА СА И ПРЕДАТЕЛИ ТА ДРЪНКАТ ЩО НЕ ЗЕХА И БОЙКО В МАКЕДОНИЯ ДА СЕ ПРЕГРЪЩА И ТОЙ К КУМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОТРЕПКИ МАКЕДОНСКИ !! МАКЕДОНИЯ ОТДАВНА НЕ СЪЩЕСТВУВА ТАМ СИ Е ВЕЧЕ АЛБАНИЯ - ТОВА НИ ЧАКА И НАС !
  • 53 Жим

    1 1 Отговор
    Дано разклатят правителство
  • 54 глоги

    1 0 Отговор
    ....огромни надежди имаха и повечето хора в България...... ГОЛЕМИ,А НЕ ОГРОМНИ! ОГРОМНО Е СЛЪНЦЕТО.
  • 55 Истината

    4 2 Отговор
    Най-честният е бил баща му Станко Тодоров. Не е нито евреин, нито прост Калин, а е от скромен тракийски род. Като не ви изнася, не го четете. От него човек може да се поучи. Останете със здраве.

    Коментиран от #57

  • 56 Пешо

    1 0 Отговор
    Как избра тази дата 22.02.2022 година аман от нумеролози .
  • 57 Той си

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "Истината":

    Е просто червено ме ке ре.Отгледано със златна лъжичка.И той бълнува за периода само ,когато ГЕРБ управляваше.Сякаш по времето на другарите цъфтяхме и връзвахме.И удобно пропуска ,че през тези 12 години имаше две служебни и едно равителство на Орешарски ,цяла година.
  • 58 Пенсионер

    1 0 Отговор
    Като си направя равносметка, какво може да си купя с мизерната си пенсийка сега и какво преди правителството на фатмака, май сега е по гибелно.Цени двойни и тройни а пенсията като при Боко.