Last news in Fakti

1 Февруари, 2022 18:57 11 052 48

Адв. Николай Хаджигенов пред ФАКТИ: Цацаров трябва да бъде разследван

  • адв. николай хаджигенов-
  • адв. хаджигенов-
  • сотир цацаров-
  • иван гешев-
  • съдебна реформа-
  • делян пеевски

"Ако не беше моделът "КОЙ", Цацаров щеше да си седи окръжен съдия в Пловдив, независимо от близките му отношения с Цветанов", смята юристът

Адв. Николай Хаджигенов пред ФАКТИ: Цацаров трябва да бъде разследван - 1
Снимка: ФАКТИ

"Гешев ще разследва Цацаров? Цацаров ще разследва Гешев? Цацаров избра Гешев, той е негова кандидатура. Кой кого ще разследва и защо? Това е като в рекламата на някакъв перилен препарат - "прокуратурата нас пере най-добре". По този повод и КПКОНПИ също". Това каза пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ бившият народен представител адв. Николай Хаджигенов.

Думите му бяха по повод новината, че председателят на КПКОНПИ в оставка Сотир Цацаров ще проверява главния прокурор Иван Гешев за евентуални извършени от него нарушения. В хода на участието си адв. Хаджигенов застъпи с категоричност тезата, че този тип проверки се правят за "изпиране" и назад във времето има ред примери, доказващи това.

"КПКОНПИ не видя Пеевски толкова години и в момента не вижда Пеевски. Същият този Пеевски, който влезе във властта с 3000 лева и един стар "Опел", няколко години по-късно вече имаше десетки милиони. А през цялото време е държавен служител", добави юристът от "Ние идваме".

"Ако не беше моделът "КОЙ", Цацаров щеше да си седи окръжен съдия в Пловдив, независимо от близките му отношения с Цветанов, с когото "заедно бореха престъпността". Тези прословути 97% осъдителни присъди, които размахва Каскета Гешев напоследък пред всички възможни институции, марсиански включително, ги има на едно-единствено място и това е именно Пловдив. И това е благодарение на Цацаров. По негово време се създаде т.нар. "пловдивско правосъдие", както вече е добре известно", каза още адв. Николай Хаджигенов.

Той коментира и изслушването на Сотир Цацаров в парламента преди няколко дни:

"За съжаление се получи шоуто на Цацаров, защото срещу него имаше тълпа жалки аматьори, неподготвени, не знаещи за какво става въпрос".

"Koй прави революция, очаквайки някой да я хареса? Забележете, не някой, а противникът да хареса промените... Тоест вие се опитвате да откъснете опашката на гущера, опитвате същия гущер - вече без опашка, да го вкарате в затвора, където му е мястото, и същевременно ви е страх, че гущерът ще квичи. В случая прасето квичи, защото общо взето в кочина това цялото нещо", направи адвокатът любопитна илюстрация на подхода на парламентаристите към Сотир Цацаров.

"Това е тотална щета. Те не само не разбират, но и не им стиска да направят каквото и да е било", допълни той относно силите на промяната в Народното събрание.

"Цацаров като главен прокурор, освен че беше невъобразимо зло, той започна порочната практика главният прокурор да има законодателна инициатива. Главният прокурор пише законопроекти и през ГЕРБ минават. То през тях минава всичко... Вероятно коефициентът на интелигентност на Цацаров е колкото цялата парламентарна група на ГЕРБ, никак трудно не е. И това със законодателната инициатива продължава и сега, той откровено се подиграва с Народното събрание и, за съжаление, има и защо. Тези му игри с писалката бяха огромен проблем, докато беше главен прокурор, защото ГЕРБ ги приемаше тези закони или изменения в закони. Всичко беше в интерес на корупцията и корумпираното правителство. Това продължава и Гешев в момента, той размахва тезите на Цацаров. Направеното от Цацаров, Гешев го продължава, защото той самичък не е в състояние да роди нищо", коментира адв. Хаджигенов.

"Цацаров просто трябва да бъде разследван и ако се намерят достатъчно данни за обвинение - да бъде съден от справедлив съд и вероятно трябва да завърши на същото място като Гешев", смята юристът.

Той е на мнение, че в Народното събрание, правителството и някои от органите му се случват странни неща. Според него е много грешно, че и малкото ставащи за добри законодатели, са били изпратени в правителството, вместо да останат в органа на управление - Народното събрание. В този смисъл адв. Хаджигенов не вижда особена разлика между сегашното правителство и режима на Борисов що се касае до начина на работа.

"Нали срещу този режим се борихме? Каква е разликата между ГЕРБ и това? По-учтивата форма на изразяване и по-малкото грешки, които допускат? В основната си грешка на управление са абсолютно същите, няма абсолютно никаква разлика, което е огромен проблем", отбеляза той.

Целия разговор между Лили Маринкова и адв. Николай Хаджигенов можете да изгледате във видеото:


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И то незабавно!

    35 22 Отговор
    Никакво отлагане!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Брадър

    48 12 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И ти като се събуди , пак започна да тролиш !
  • 4 Това адвокатче

    70 40 Отговор
    е изключително неприятно същество. Господин Никой с големи претенции !
  • 5 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    34 4 Отговор
    да де ама херо ви прецака
  • 6 500 К ..... Е БЕЗМИЛОСТНА;

    48 19 Отговор
    АджиГЕЙнов е женен...ПЕДЕРАС!
    ААААХАХААА

    Коментиран от #9

  • 7 Кириос

    49 18 Отговор
    Подържа обратния рул ,никога не бих гласувал за този .Много се изхвърля а е едно нищо (корумпирано)
  • 8 левачката

    47 18 Отговор
    Тоя па кривонос нагъл цига нин вместо да се скрие с оня бидон арменски яхнаха протестите и па неуспяха да влезнат в парлямента толкова леви и с двата крака не съм виждал
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ти си великият

    35 18 Отговор
    глупак. Днес лидера на ДПС беше в БРЮКСЕЛ и представи промени в конституцията и съдебна реформа , съгласувани с Европа и нашите прокурори (интервю на Йордан Цонев). Тези промени няма да ви харесат и най-вероятно няма да минат. Това пък ще даде повод на Брюксел да ви дръпне шалтера , и айде......досвисания.....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гандалф

    26 1 Отговор
    Ако ме питате мен...всички сте за проверки...и имали най малко несъответствие деклараций за доходиимущества или доказани престъпления...вън от политиката доживот...лошото е че никои не ни пита...и си разиграват игрите всичките без изключения...
  • 14 После

    17 21 Отговор
    Чекмеджан, асансьорчо, трасян, барцелонка и саковете къде са отишли

    Коментиран от #16

  • 15 Само минавам ама саде да..попитам ..де..

    42 14 Отговор
    Що стана с Мая МИНЕТА, АДЖИгейОВ, МИНЕТков и ДЕБЕЛОГЪЗАТА БАБИКЯНКА?
    Още ни разнасят ковчези и бесилки по жлътите павета?!?
    Изгониха ли ГЕРБ от НДК или...БСЦЕ ги излупа с...200?!?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ами

    30 3 Отговор
    хайде действай, събирай долазателства и прави дело. Ааа сетих се, ти само на високо ниво “работиш” с големи концепции, а мръсната работа някой друг да я върши
  • 18 Абсурдистан

    32 9 Отговор
    На това народът казва: Присмял се хърбел на щърбел. Единият е държанка на Шиши, а другия на Черепа. Да се чуди човек, кое е по-гнусно!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Герман

    35 11 Отговор
    Това човече-Хаджигенов,което трябваше да плати за всичката мръсотия,която стори трябва да бъде съден,а не да се изживява,,като капацитет! Той с другите двама глупаци са достатъчно омразни,че да им се дава думата.
  • 22 Възмутен

    23 3 Отговор
    Ами разследвайте го. Не ми говори по форумите, а действай. Виж какво става в Мексико. Или за там не си прочел, безделник неден!
  • 23 Минувач

    14 28 Отговор
    Абе не знам ама здрави народни въстания спретнаха тея тримцата, още им държи влага на гербаджиите.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 МДААА

    3 4 Отговор
    Ама защо сезирате нас,... ние каква вина имаме, или какво право имаме да го назначим или уволним
    Тези правомоция са ваши...
  • 27 Скрий се

    16 5 Отговор
    Бе мишок.Теб пък ко те пита.Видяла жабата,че ....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Marcel Rosu

    27 6 Отговор
    Съжалявам,че Хаджигенов ще бъде запомнен от протестите,като уличен хулиган и гаменско поведение в Парламента.
    Бяха и толкова! Те са в минало време!Колкото и да дава интервюта,каквото е било,било!!
  • 30 Оффф

    13 2 Отговор
    А ти кой си, че да съдиш?
  • 31 Тоз пък бил адвокат

    19 2 Отговор
    Туй нещо що не иска да разледват плТените протести спеколата с цените фалшификацията на изборите с нагласените машини дс агентите в управлението ми само цацаров, гешев борисов ей я се огледай народа обеднява с часове заради вас.
  • 32 Хаджи протестър

    20 1 Отговор
    Няма как да игнорирам яйцата рибата по сгради които чистиха с нашите пари.Смели на думи а в реалността слаби и страхливи като изслушваха Гешев и двулични.Загубиха сума пленарно време и не приеха нищо при огромна подкрепа и сега ме пращат в отпуск заради скъпия ток.Хаджи да не вземе да се появиш някъде че яйцата са скъпи ама камъните все още са поносими.Няма по лошо от излъгани надежди!
  • 33 Симпатизант

    5 8 Отговор
    Приятно съм изненадан от смисъла и разума, които са вложени в статията.
    Ако Цацарав проверява Гешев като главен прокурор, това означава, че Цацаров проверява сам себе си, тъй като длъжността и действията на главния прокурор не започват от Гешев, а доста преди това, т.е. Цацаров ще проверява и част от своите действия като главен прокурор. Ако следваме изкривената логика на закона на КПКОНПИ , то Ц. трябва да си направи отвод, ато ли не той самия Ц. влиза в конфликт на интереси. По тази схема се е саморазправил с много хора - съответно е взел страшно много пари от техни конкуренти.
    С тези си действия двамата рекетьори се подиграват и надсмиват над целия народ. Не трябва да се допуска Ц. да разследва Г. Да издаде решение за липса на нарушения и да затвори страницата.

    Коментиран от #35, #38

  • 34 Ветеран от Протеста

    23 8 Отговор
    Срещу Хаджигенов трябваше да бъде повдигнато обвинение по член 95 от НПК ,който гласи " Който организира и осъществява Бунт срещу Законно избрана Власт Централно или по Места ,то той ,"се наказва с 10 до 20 години затвор,Доживот или Доживот без право на замяна..." Това гласи Закона.Хаджигенов и останалите от организирали Бунта срещу Властта трябва да са в Затвора!!!

    Коментиран от #48

  • 35 Симпатичен

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "Симпатизант":

    Не се мъчИ.Не ти се отдават коментарите.
  • 36 5577

    9 0 Отговор
    Ми хайде разследвай го. Има много съдилища. И наши и чужди. Ма то от страни лесно се говори. Какво, да си имаш прокурорче и да го ползваш за бухалка. Тъпи мутри. Скоро нищо няма да се промени. Само ще се мемкат мутрите по върховете.
  • 37 stan40

    7 1 Отговор
    В момента това е война в мафията за преразпределение на териториите и за ограничаване на надмощието на едни, което е опасност за останалите. Единственото спасение на останалите е да се обединят срещу силния. Това е политическата картинка в момента.
  • 38 stan4o stan4ev

    4 3 Отговор

    До коментар #33 от "Симпатизант":

    Колкото и пари да е откраднал Цацаров, това няма да промени образа му в огледалото. Измамникът не е нищо повече от измамник, независимо дали е мамил за милиони, или за жълти стотинки.
  • 39 ПОЗНАВАЧ

    8 2 Отговор
    Хаджигейов, пиши мемоари. Отмирисахте се.
  • 40 Олеле

    7 2 Отговор
    Тоя ка тил докога ще ни го натрапвате !
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хаха

    2 0 Отговор
    Га цъфнат налъмите, изчакайте ме
  • 43 Анонимен

    3 2 Отговор
    Пример, назначат Хаджигенов за главен прокурор. Какъв пример би дал с ковчезите и всичко сторено от вас. Те са завършили по тж, СУ, Право и са много умни, езикова е завършил, топ юрист, един от най-добрите в Бг, съдии го казват за гн Цацаров. И двамата сте от Пд. Но разлика огромна ни казва майката на следовател Мария, живееща в Пд. Много добре ви познават Николай, заможен човек си. Дали е верно и не ми трябва, но обществото е важно, мнението им, кой може повече, а не кой млад и завършил
  • 44 Ха ха

    3 1 Отговор
    Най големия гамен,хвъргач на домати,риби и т.н.Нямаше да иска да влиза в Парламента,но само заптова мисли.Гнусен,лъжлив и некадърен тип.Точно такива са изпълзели снед 9.09.44 г.и са започнали да раздават собствено правосъдие.Нещастник злобен.ч
  • 45 Петроф

    1 1 Отговор
    Да прав е Хаджигенов::Пловдивско "правосъдие".Най много осъдително присъди в Страсбург има точно на този съд.Корупцията се шири преди 1989 година.Прокурори като Андрей Атанасов,Росен Димов,Георги Пенев и още ред други в едно със съдии станаха милионери. СИГНАЛИ С КОНКРЕТИКИ ,ГОТОВИ ЗА СЪД СЕ КРИЯТ ИЛИ ПРЕКРАТЯВАТ.Добре че настоящия Европейски Прокурор обърна внимание на Българските КОРУМПИРАНИ ВЛАСТИИМАЩИ.Очакваме най после да чуем истината за тези които съсипаха човешки животи и получат заслуженото си.А Цацаров да каже защо крие сигнали срещу тези свои съратници с тоги и не само....ВРЕМЕТО ИМ ИЗТЕЧЕ..
  • 46 лили

    2 0 Отговор
    и ти трябва да бъдеш разследван
  • 47 ало фейк

    2 0 Отговор
    Днес само "активни борци" от Лумпениадата на Румен ли ще четем?
  • 48 българин

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Ветеран от Протеста":

    Аз се застъпвам за ефективни присъди за Румен Радев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Отровното трио, Елена Йончева и сегашните герои Кирчо и Асен Василев. Те вкарват България в спиралата в която бяхме при Жан Виденов и това ще струва трагедията на много животи. Фактите са че българите започнаха да емигрират след правителството Жан Виденов. Повторението ще обезкърви България окончателно. В този смисъл превантивните действия имат смисъл на животоспасяващи за народа.