Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 16:43 4 866 4

Историята на една 10-годишна съдебна сага за строеж в "Драгалевци", корупция и съсипани съдби (ВИДЕО)

  • 10 годишна съдебна сага-
  • драгалевци-
  • строеж-
  • корупция

В студиото на ФАКТИ за случая разказват адвокат Стефан Гайдарски и неговият клиент Симеон Даскалов

Историята на една 10-годишна съдебна сага за строеж в "Драгалевци", корупция и съсипани съдби (ВИДЕО) - 1
Снимка: ФАКТИ

В студиото на ФАКТИ и пред Лили Маринкова адвокат Стефан Гайдарски и неговият клиент Симеон Даскалов разказват за историята на една 10-годишна съдебна сага за строеж на жилищна сграда в "Драгалевци", свързана с явна корупция и с много съсипани човешки съдби.

Адвокат Стефан Гайдарски:
"Делата срещу моя клиент са много. Днес е първи ноември- денят на народните будители. И аз, заедно с моя приятел и клиент Симеон Даскалов, обявяваме обратно броене от днес, че на следващия първи ноември г-жа Фандъкова няма да е кмет на София. За една година има време да направи страшно много поразии. Става дума за съсипани много човешки съдби, става въпрос за явна корупция, става дума за изключително скандален случай. Г-н Даскалов е пет пъти оправдан. Спрямо него са прилагани мерки, които по своята същност приличат на сталинистките методи за въздействие. Имало е предложение Симеон Даскалов да бъде изследван за неговата вменяемост, но наблюдаващият прокурор го е отменил. Да бъде изследван дали е вменяем, защото търси истината, и с релевантни правни средства иска да помогне на хората, към които е поел ангажимент, и да защити собствения си живот и добро име".

Ето и началото на историята на Симеон Даскалов:
"Преди точно 10 години- втората половина на 2012 г., се озовах като главно действащо лице в грандиозен имотен скандал. За мен това си е имотна измама в квартал "Драгалевци". Аз заставам пред вас като инвеститор на две инвестиционни дружества. Тогава аз дори оперативно не съм се занимавал със строежа на сградата. Бях наел с облигационни договори две дружества, без да подозирам, че те са скандално известни. Едното дружество не е случайно- "Армстойинвест"- фирма за строителен надзор с принципал министъра но отбраната. Който стане военен министър, той отговаря за фирмата.
В края на 2011 година, средата на 2012 се разрази скандал в отношенията ни, защото аз тогава се усетих и разбрах, че на въпросния строеж, на който съм възложител, и на който плащам, има липси в размер между 300 и 400 хиляди лева. Аз веднага се обърнах към съда, заведох обезпечително дело. Това обаче се оказа най-малкият ми проблем. Оказа се, че конструкцията е променена, и сградата е надстроен с цял етаж в повече".

Кой и защо прави фалшив акт 14 за сградата, каква е ролята на Столична община в случая- вижте във ВИДЕОТО


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 0 Отговор
    32 ГОДИНИ СЪСИПАНА РОДИНА БЪЛГАРИЯ
  • 2 Зззз

    14 0 Отговор
    А някой да си спомня Анжел,строителят и измамил хиляди с "градът на слънцето"? За паметникът на далаверата на "Опълченска " и "Сливница" ,който дори не може да се разруши ? Хайде на гледахме се на измамници строители със сделки на зелено.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Йо Несбьо

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    "Градът на Слънцето" или "Градът на мечтите"... Не помня точно, но и аз гледах рекламите по телевизията в захлас и исках да си купя апартамент там...

    Прибраха едни чували с пари...

    Е, тук виждате пример за корупцията с участието на "Столична община". Не ми се вярва този инвеститор да лъже...