Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 15:16 2 814 25

Ваня Добрева пред ФАКТИ: Преди години казах, че БСП от демократична партия ще стане авторитарна (ВИДЕО)

  • ваня-
  • добрева-
  • бсп-
  • изключена-
  • конгрес-
  • нинова-
  • радев-
  • йотова

Смятам, че това е груба грешка ръководството непрекъснато да се съревновава с Румен Радев, казва социалистката

Ваня Добрева пред ФАКТИ: Преди години казах, че БСП от демократична партия ще стане авторитарна (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

За мен не е толкова проблем Корнелия Нинова като лидер на партията БСП, а случващото се в Националния съвет. Какво се прави там? Не може непрекъснато да се прикриваме зад коректив. Този разговор за и в ръководството е нужен. Още през 2016 казах, че в БСП ще стане така, че от демократична партия ще се превърне в такава, каквато е сега – с авторитарни процеси. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ изключената от БСП Ваня Добрева.

„Скоро се чу от Корнелия Нинова много интересно твърдение, че БСП се разграничава от президента и вицепрезидента. Аз се учудих и се запитах каква е разликата между БСП и Илияна Йотова. Това става в последните месеци и виждаме как представители на БСП се разграничават. Йотова беше евродепутат от името на левицата и има значително по-голям политически и морален опит от много хора в партията. Смятам, че това е груба грешка ръководството непрекъснато да се съревновава с Румен Радев. Радев не е члена на партията. Той дойде на политическата сцена в резултат на едно допитване, на един референдум между членовете на партията каква да бъде формулата и фигурата за явяването на изборите. И тогава много мъдро бе решението да се издигне човек извън партията. Приносът на Нинова, че се спряха на човек извън партията, бе мъдър. Така Румен Радев стана независим кандидат, подкрепен от БСП. Кой точно е избрал Румен Радев, как е дошъл - не мога да кажа“, сподели Добрева.

„Много лошо впечатление ми прави сега, а това е и един от белезите на превръщането на социалистическа партия в неосоциалистическа, че започнахме да си търсим врагове, да си мислим постоянно за заговор срещу БСП. Аз не мисля, че ние можем да вървим напред, но разделени като общество. Трябва да се научим да градим мостове. Дори и за дадени въпроси, които една група споделя, а друга не. Дори и ако дадени хора смятат Корнелия Нинова за свещена. Нека да го смятат, но трябва да имаме усещането за уважение, а не да мачкаме и да изключваме всичко и всички, като се случва в БСП. След като БСП на изборите на 2 октомври спечели 9%, изведнъж се изработи една много удобно формула за поведение. Аз бях впечатлена. Вместо да бъдем основен фактор в политиката и да търсим формула, при която да участваме в управлението, ние се превърнахме в балансьор. Фактът, че поемаме загубата на толкова гласове, изискваше честен разговор“, каза още тя.

Добрева допълни, че е дала съгласието и ще участва в колективен иск за възстановяване на членството на освободените социалисти на изминалия конгрес.
„Имам 35-годишен стаж в БСП и винаги съм се отличавала със самостоятелно мислени. Искала съм оставката и на Георги Първанов - като председател на партията, и на Сергей Станишев. Това бе в периоди, в които съм била политически активна“, добави тя.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бсп

    9 5 Отговор
    винаги са били авторитарна партия.има ли вожд няма как да има демокрация.
  • 2 Боруна Лом

    6 3 Отговор
    ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ПРЕДИ МАЛКО В БЪЛГАРИЯ!ОТ РУМЪНИЯ

    Коментиран от #9

  • 3 Майна

    15 2 Отговор
    Баща ми е бил колега с Жан Виденов..
    Единствения човек , за който говореше с голямо уважение, но каза- той е идеалист , такива не стават за ,,днешната ,, политика и го ,,събориха,,..
    Да , Жан Виденов не допускаше Сорос..
    Такива хора не ,,вървят,, в мръсната политика...
    Цялата система на човешкото управление е сгодена с цел- лишаване на хората от най-важното..

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Курт

    10 2 Отговор
    Дърта кранта....Не се наядохте....Вън търговците от храма.....
  • 6 ТЪРСЯТ СЕ НОВИ ПО ВЪЗМОЖНОСТ ОЩЕ ПО-ТЪПИ

    16 2 Отговор
    ЕДИН УМЕН ЧОВЕК - СВИНАР, ТУРИ НИНОВА НАЧЕЛО, ЗА ДА МОЖЕ ДА Я КОМАНДВА, ТЯ НАМЕРИ ЕДИН ПО ГЛУПАВ ОТ НЕЯ И ГО ИЗДИГНА ЗА ПРЕЗИДЕНТ - ЗА ДА ГО КОМАНДВА, ТОЙ НАМЕРИ ДВАМА ОЩЕ ПО-ГЛУПАВИ И ГИ ТУРИ ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА С ТАЙНАТА МИСЪЛ ТОЙ ДА ГИ КОМАНДВА. АМА И НА НЕГО НЕ СЕ ПОЛУЧИ ? И ТЕ ТАКА! НА ТОВА СЕ ВИКА -ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТ ПО БЪЛГАРСКИ - ТИП УМНО СЕЛО, ПО ДОНЬО ДОНЕВ.
  • 7 пепа

    6 6 Отговор
    И тази Ваня приглася на разколниците! Да каже колко демократични са ГЕРБ! Б.Боко говори, в залата или на бившите министри , а те навели глави ,мълчат като пънове, ако се обади някой прощава се с живота! А Вие жадни за депутатски места, не спряхте да хулите БСП и по този начин обричате децата, младите и възрастни хора на мизерия! Завидяхте на Нинова, че благодарение на нейната упоритост се приеха закони в полза на обикновените хора! Работите за мафията, за десните-бесни, за канадците внедрени, просто работите срещу БЪЛГАРИЯ!
  • 8 Само питам

    9 2 Отговор
    Тази новата баба Ваня ли е? Пардон баба Ванга.
  • 9 КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Боруна Лом":

    довечера ще усетиш земята да се тресе под краката ти
  • 10 столпиново

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    вашите от нагаzzпром си го свалиха

    Коментиран от #14, #15

  • 11 12340

    7 0 Отговор
    Я дайте и мнението на Корнелия Нинова, да видим!?
  • 12 Смешен плач

    9 3 Отговор
    Тази Добрева е от екипа на Станишев и е дъщеря на Чавдар Добрев. Смята, че по наследствено право трябва да е в първите редици на БСП. Всъщност е мързел и никога не е работила нещо смислено, и тя и брат й гледат да се намърдат на сянка. Не би помогнала на никого, гледа само себе си.
  • 13 Отвратен

    8 2 Отговор
    Стига с тези изтъркани лафове демокрация, авторитаризъм и не знам си какво! Аман от нахалството ви да бъдете все вие във властта. Мнозинството не ви иска. Аз съм страничен наблюдател,, но сте ми толкова антипатични, че никога не бих пуснал вот за вас.
  • 14 Лъжата

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "столпиново":

    Свалиха го от тогавашния( в центъра)Козяк .Тотална пропаганда,блокаж на авоари ,никакви заеми.Не им харесваше на янките,че Жан Виделжан тръгна по по правилния за България път.Разнищиха страната ни,обраха ни и сега сме послушни лакеи.
  • 15 Майна

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "столпиново":

    Кои наши..?
    Неуспелите да се изкачат по стълбичката на ръководно място ,,комунисти,, направиха СДС...
    Имам достатъчно информация, щото да кажем съм ,,фамилно обременен,,..
    Е , глупостта на тези, които са скачали-,,кой не скача е червен,,/ каква простотия само/ ще я плащаме всички..

    Коментиран от #17

  • 16 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    4 2 Отговор
    Какво правят такива хора като Ваня Добрева в БСП и то цели 35 години. То от самолет се вижда, че БСП е авторитарна хартия на червени милионери.

    Лицемерие е след всичко, което направи БСП в изминалите 77 години да се твърди че тона е толерантна партия. Това изключване и вачина по който става показва, че това не е тжлерантна хартия. Делата на БСП са обратното на борба за равенство между хората, обратното на борба с бедността. Това да се делят хората на пенсионери и работници, на инвалиди и здрави ... не е социализъм. Защото има богати пенсионери, ива богати инвалиди ... и да се дават социални помощи на изброените богаташи е безобпазие. Единствените критерии за даване та социални помощи на хора трябва да е това колко са бедни. Критериите за бедност според мен са 2, първия какво ИМУЩЕСТВО притежава човека, втория каквихдоходи има. Човек трябва са е под някакъв имуществен и под доходен критериа за да е беден. Това, че някой е пенсионер или инвалид не означава, че е беден.
  • 17 столипиново

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Майна":

    че то кой от вашите не е наследствено обременен?всичките сте грешна мутация а тя бива заличена

    Коментиран от #21

  • 18 БСП

    2 2 Отговор
    БРАВО НИНОВА, ЧИСТКА БЕЗМИЛОСТНО.Б@КЛКА Е МНОГО!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Дада

    2 3 Отговор
    БСП била Демократична партия.....голям майтап
    Сигурно щото тогава е била на масата с кюфтетата
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Достойно и честно

    1 0 Отговор
    Да апелираш за идейна дискусия и управленска програма, за да търсят под вола теле, това вече е наистина груба саморазправа! Дано т. нар ръководство преосмисли грешката си, защото този народ има нужда от защита на националните интереси
  • 23 Отговорно мислене

    2 0 Отговор
    Добрева е една от малкото мислещи политици, , освен че е добър специалист литературовед, и жалко, ако не я или не щат да я чуят. Но не за първи път у нас свестните считат за луди, бг черта, която не ни прави чест
  • 24 Василев

    1 0 Отговор
    Точно казано
  • 25 Мая

    1 0 Отговор
    Тези, които защитават Нинова, наясно ли са, че едно е в кухнята, вътре, и друго навън, за наивна та публика. Щото, дори и при опитите й за лява политика, тя разгони истински левите, съюзи се с десните ПП, излъга за оръжието, заяде се с Радев, и т.н., и най-вече разсипа БСП. И става все по авторитарна...