Last news in Fakti

21 Ноември, 2023 15:05 2 689 3

Емануил Йорданов пред ФАКТИ: Случващото се в МВР е странно и неадекватно (ВИДЕО)

  • емануил-
  • йорданов-
  • кирил-
  • петков-
  • мвр-
  • министър-
  • петканов

Няма драма в това да разговаряш с някого по темата кадрова политика във вътрешното министерство, казва юристът

Емануил Йорданов пред ФАКТИ: Случващото се в МВР е странно и неадекватно (ВИДЕО) - 1
Снимка: Факти.бг

Случващото се в МВР е странно и неадекватно. Няма как да вземем категорично една страна, след като и от двете страни имаме хора, които нарушават закона. Няма как да кажем, че единият е прав, а другият е крив. Някак не се получава, защото още не сме разбрали какво точно е направено, какви разговори са водени, защото и вътрешният министър не даде конкретен отговор как го е натискал Кирил Петков. Той използва някакви обтекаеми формулировки, които са общи. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ адвокат Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър.

„Но аз не виждам да е болка за умиране, ако някой политик говори с вътрешния министър по темата за кадрова политика в МВР. Министърът може да чуе, може да не чуе, може да се съобрази, може и да не се съобрази. Тук трябва да се направи връзката, че парламентарното мнозинство определя изпълнителната власт. Парламентарното мнозинство е това, което излъчва изпълнителната власт чрез министри. Просто е така, но това не означава политизация“, каза юристът.

„Ще ви дам един пример от времето, когато бях министър на МВР. Имаше случай, в който в един голям български град имахме директор, който беше за уволнение и трябваше да се махне за „вчера“, както се казва. Тогава един човек, който е пряко свързан в професионален план с МВР, ми спомена за човек, който е бил дългогодишен служител в системата. Каза, че според него е качествен. Извиках го, говорихме, убедих се в качествата му и взех лично кадрово решение. В последствие, когато аз напуснах, министър Петканов го повиши, предложи го за генералско звание. Човекът стана генерал и работи още дълги години в МВР и беше полезен. Така че няма драма в това да разговаряш с някого по темата кадрова политика във вътрешното министерство“, каза още гостът.

Още от разговора вижте във ВИДЕОТО.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПАМЕТ

    2 1 Отговор
    Тоя и той забрави, че го командваха от разстояние ... и накрая никой не ухапа и с нищо не се прочу.
  • 2 Мъдурко

    3 0 Отговор
    То винаги е било такова положението в българската милиция! Само пърдят и взимат едни пари, дето ние им ги плащаме, за да ни чупят главите с палките! АСАВ!!!
  • 3 Хмммм

    1 0 Отговор
    Тоя да нема впредвид Боку?