Last news in Fakti

15 Август, 2014 16:41 3 027 0

Двама българи осъдени на 6 години затвор във Филипините за скиминг

  • филипини-
  • затвор-
  • българи-
  • скиминг

Емил Младенов и Любен Кънев били задържани на 15 май при опит да поставят скимиращо устройство на банкомат в мол в провинция Пампанга

Българите Емил Младенов и Любен Кънев ще лежат по шест години затвор за скиминг на банкомати във Филипините, съобщава АП.

Агенцията отбелязва, че в момента няма ясното колко пари двамата нашенци са успели да открадната.

Силите на реда във Филипините през последните месеци са започнали активна борба срещу скимирането на банкоматите след като зачестили оплакванията за нерегламентирани тегления от банкови сметки. Недоволни клиенти с ужас забелязвали, че от картите им било теглено от места, които никога не са посещавали.

Емил Младенов и Любен Кънев били задържани на 15 май при опит да поставят скимиращо устройство на банкомат в мол в провинция Пампанга.

Филипините се опитват да защитят банкоматите в опит да не компрометират страната си като туристическа дестинация. Освен „гастролиращите отвън чужденци“, силите на реда задържаха и член на елитната президентска охрана в опит да пробие защитата на банкомат на местна банка.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА