Last news in Fakti

6 Декември, 2014 13:26 1 397 1

Американски журналист, пленен от Ал-Кайда, е бил убит

  • американски-
  • заложник-
  • убит-
  • люк съмърс-
  • ал кайда

Американският журналист Люк Съмърс, пленен от ислямистите на Ал-Кайда в Йемен, е бил убит по време на операцията за освобождаването му, съобщи БНР, катос се позова на агенция Ройтерс. Служител на йеменските сили за сигурност е съобщил за агенцията, че в южната провинция Шабва тече операция за освобождаване на заложника, но той е бил застрелян от похитителите си.

 Американският министър на отбраната в оставка Чък Хейгъл потвърди информацията, че Люк Съмърс е бил убит. И господин Съмърс и друг заложник, който не е американски гражданин, са били убити от терористите от "Ал-Кайда на Арабския полуостров" по време на операцията, заяви Хейгъл, който е на посещение в Афганистан. Сестрата на Съмърс е била информирана от ФБР за смъртта му.

Съмърс е пленен от крилото на Ал-Кайда на Арабския полуостров, смятано за едно от най-крайните, през септември 2013. По-рано през седмицата джихадистите разпространиха видеозапис с Люк Съмърс, в който заплашват да го убият, ако не бъдат изпълнени техни искания.

Американският президент Барак Обама осъди "варварското убийство" на журналиста Люк Съмърс. В изявление Обама изказа съоблезнования на близките на журналиста и подчерта, че както винаги Съединените щати не пестят усилия, за да освободят и осигурят безопасността на гражданите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Мила Мария защо слагаш варварско убийство в кавички, съмняваш ли се че е такова или какво?