Last news in Fakti

9 Декември, 2014 11:24, обновена 9 Декември, 2014 11:30 1 504 4

Нов случай на насилие срещу чернокож в САЩ

  • полицай-
  • чернокож-
  • сащ-
  • прострелян

Бял заместник шериф стреля по чернокож мъж във Флорида, който според очевидци е бил с вдигнати ръце

Нов случай на насилие срещу чернокож в САЩ - 1
Снимка Архив АП

На фона на ожесточени протести срещу полицейското насилие и расизма в целите Съединени щати, в понеделник 28-годишен невъоръжен чернокож мъж в открадната кола е бил застрелян и тежко ранен от полицай във Флорида, съобщава Ройтерс.

Според очевидци мъжът е бил с вдигнати ръце когато служителят на еда го е прострелял.

Шерифът на Флорида призова за спокойстви. "Моля всички да не бързат да осъждат и да позволят разследването да приключи", каза шерифът на Ориндж каунти Джери Демингс на пресконференция в Орландо.

Демингс, който самият е афроамериканец, бе заобиколен от шестима религиозни лидери по време на изявлението си към медиите. Той заяви, че следователите са открили очевидци, чиито разкази са в противоречие с разказа на замесеният полицай.

Свидетелите заявяват, че мъжът е бил с вдигнати ръце когато полицаят е открил огън.

След като открил открадната кола в апартаментен комплекс, малко след полунощ в понеделник, сержант Робърт Маккарти произвел три изстрела, единият от които уцелва Седрик Барти.

Демингс заяви, че Бартин е е изпълнил полицейското нареждане на Маккарти и "е направил множество плахи движения". което е разтревожило полицая за сигурността му и той стрелял.

Барти е бил опериран и сега състоянието му е стабилно. Вторият човек в колата е бил арестуван невредим.

Стрелбата идва само няколко дни, след като 32-годишен латиноамериканец беше прострелян и убит в кола от детектив разследвал кражба с взлом в Орландо. Полицията съобщи, че детективът открил огън след като видял, че Алехандро Ноел Кордеро има пистолет.

Шериф Демингс заяви, че се опитва да води прозрачно разследване, "на фона на всичко случващо се в страната по това време."

В повечето американски градове се наблюдават мащабни протести през последните дни, след като няколко съдебни журита отказаха да повдигнат обвинения срещу бели полицаи, виновни за смъртта на двама невъоръжени чернокожи мъже в Ню Йорк и Фъргюсън, Мисури.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nigaaa

    1 0 Отговор
    Трябва да се върне робството и да ги изпратят по плантациите тия.

    Коментиран от #3

  • 2 Toko

    1 0 Отговор
    Трябва и у нас да се действа така,но ако стане тука нещо подобно полицая ще получи "смъртна" присъда
  • 3 европеец

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Nigaaa":

    тогава и турското робство да се върне, ще работиш по плантациите на турчина
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Само така избийти са м....та ви американска гражданска война направете , И От България се махнете !