Last news in Fakti

31 Декември, 2014 16:42 2 414 0

Откриха още трима от самолета на Air Asia

  • самолет-
  • air asia
Откриха още трима от самолета на Air Asia - 1
Снимка: AP/БТА

Днес са намерени телата на двама пътници и една стюардеса във водите на Яванско море, където на 28 декември падна самолет на  малайзийската нискотарифна авиокомпания Air Asia.

По-рано през днешния ден се появи информация, че на дъното на морето хидролокатори са намерили корпуса на самолета – Airbus A320. Той се намира на 24-30 метра под морското равнище и на около 3.5 км. от мястото, където на 30 декември бяха намерени плаващи на повърхността части от самолета.

Появиха се и информации, че екипажът е разполагал с достатъчно време, за да даде сигнал за тревога, тъй като едно от общо 7-те до момента открити тела е било със спасителна жилетка.

Източници, близки до разследването, разказват пред журналисти, че основната версия за катастрофата се основава на това, че екипажът твърде дълго е чакал разрешение от кулата да промени височината, на която е летял. Какво точно се е случило на борда на самолета ще стане ясно след като бъде намерена и разшифрована черната кутия на самолета. За момента обаче лошите метеорологични условия пречат да бъде продължена операцията.

Акциите на Air Asia загубиха 11.6% от стойността си

след изчезването на полет QZ8501, извършващ курс от Индонезия до Сингапур със 155 пътници на борда и 7-членен екипаж. През 2014 г. ценните книжа на малайзийската авиокомпания са се покачили с 21.4%, съобщава Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА