Last news in Fakti

10 Февруари, 2015 16:36 4 301 3

ФЕМЕН-ки атакуваха колата на Строс-Кан (видео)

  • фемен-
  • ааткуваха-
  • автомобила-
  • доминик строс-кан-
  • сутеньорство-
  • партита-
  • проститутки-
  • съда-
  • лил

Бившият шеф на МВФ дава показания по дело за сутеньорство в съда във френския град Лил

ФЕМЕН-ки атакуваха колата на Строс-Кан (видео) - 1
Снимки: АП/БТА и Femen.org

Три топлес активистки на ФЕМЕН нападнаха автомобила на бившия шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан при идването му на заседание на съда във френския град Лил, съобщи France24. На телата им бяха изписани обиди по негов адрес. Едно от момичетата, възползвайки се от разсеяността на охраната, се качи на капака на колата, а друго – на багажника, но полицията ги задържа.

Строс-Кан е обвинен в съучастие в сутеньорство заедно с още 12 други обвиняеми. Прокуратурата твърди, че е участвал в организирането на секс оргии с проститутки в САЩ и Европа, включително и в хотел „Карлтън“ в Лил, докато адвокатите му настояват, че клиентът им не е сред инициаторите и не е имал понятие, че жените на партитата са били платени жрици на любовта. Ако обвинението бъде доказано, бившият шеф на МВФ е заплашен от глоба в размер на 1,5 милиона евро и до 10 години лишаване от свобода. Утежняващи вината обстоятелства са, че в проститутската мрежа са били въвлечени множество жени.

От 28 септември 2007 до 18 май 2011 г. Строс-Кан бе управляващ директор на МВФ, но бе принуден да подаде оставка, след като камериерка в нюйоркски хотел разкри, че той се е опитал да я изнасили. Допреди скандала той бе смятан за възможен перспективен кандидат за президентския пост във Франция. Впоследствие 32-годишната жена призна, че го е натопила и сексът е бил доброволен, но въпреки това Строс-Кан бе принуден да сключи с нея извънсъдебно споразумение за 1,5 млн. долара компенсация.

Днес екс шефът на МВФ даде показания в съда в Лил по скандалното дело за сутеньорство. В обръщението си към магистратите Строс-Кан отказа да се признае за виновен и се нарече „жертва“, предаде Би Би Си.

Предполага се, че той ще дава показания в течение на 3 дни. По-рано проститутка на име Муния разказа в съда, че друг обвиняем, бизнесменът Давид Роке, й е платил 900 евро за участие в “неголямо парти“. На въпроса с кого е била по време на партито, тя назова името на 65-годишния Строс-Кан. На свой ред Роке каза, че е участвал поради делова необходимост, тъй като подобни партита му давали възможност да общува със Строс-Кан и това било важно за бизнеса му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    АУДИ
  • 2 Shmeker

    0 0 Отговор
    Пред Ауди жените сами се събличат
  • 3 KubrickStuff

    0 0 Отговор
    Some Eyes Wide Shut sh*t going on...
Новини по държави: