Last news in Fakti

17 Февруари, 2015 11:49 1 192 2

В Триполи ислямисти отвличат египтяни

  • либия-
  • египет-
  • триполи-
  • отвличания-
  • ислямисти

Международната общност има на свое разположение всички нужни инструменти, ако пожелае да се намеси

В Триполи ислямисти отвличат египтяни - 1
Снимка: АП/БТА

Работниците от египетски произход са цел на зачестили похищения от екстремисти. Въоръжени ислямисти безразборно отвличат в Триполи гражданите от съседната страна, съобщава в. „Ад Дустур“.

През изминалата нощ са били отвлечени строителни работници. Те са били натикани в автомобили и закарани в неизвестна посока. Цел на отвличанията са станали и египтяните, работещи в различни части на Триполи.

Междувременно алиансът, съставен от ислямистки групи - „Либийска зора“ дори постави ултиматум от 48 часа на всички египтяни да напуснат Либия и да се върнат в родината си. В противен случай те са заплашен от мъст заради египетските бомбардировки в Либия.

Авиацията на Кайро нанесе удари по тренировъчни лагери на Ислямска държава в либийската пустиня.

Те са в отговор на показната екзекуция на 21 египетски християни - копти от джихадистите.

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси и френският президент Франсоа Оланд призоваха за заседание на Съвета за сигурност на ООН и за нови санкции срещу Ислямска държава.

Международната общност има на свое разположение всички нужни инструменти, ако пожелае да се намеси, дипломатично намекна и италианският премиер Матео Ренци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 европеец

    1 1 Отговор
    египет сключи няколко важни сделки с Русия и ИГ започнаха да преследват египтяни! Искате да спрете тероризма?! бомбардирайте вашингтон!!!
  • 2 закос

    0 0 Отговор
    Санкции ???? От кога са призната държава че да има санкции ??даите им триада и да ги няма :)