Last news in Fakti

27 Март, 2015 08:57 7 490 5

Кой е пилотът разбил самолета?

  • самолет-
  • катастрофа-
  • germanwings

Очаква се отговори от ФБР

Сътресението във Франция от новината, че вторият пилот умишлено е разбил самолета на Germanwings, е голямо. Изреждат се психолози, експерти и пилоти, които се опитват да дадат някакво обяснение, предаде Нова телевизия от Париж.

Родителите на Андреас Лубиц бяха изолирани от останалите роднини на загиналите и бяха разпитани от френските власти. От този разпит обаче в медиите изтече много малка част.

Разбра се единствено, че Андреас е бил едно обикновено момче, добро дете, обичано от родителите си, което още повече задълбава мистерията.

Французите се надяват на помощта на ФБР, тъй като Андреас Лубиц е прекарал дълъг стаж в Аризона, за да бъде обучаван като пилот. Може би именно там се крие загадката от случилото се, тъй като е преустановил за известно време подготовката си за пилот. Предполага се, че е посещавал психиатър.

В родния му град описват Андреас Лубиц като спокоен и ведър младеж. От профила му в социалната мрежа facebook става ясно, че води активен начин на живот, участва в маратони, посещава нощни клубове. На една от снимките позира до моста Golden Gate в Сан Франциско.

Британският таблоид "Дейли мейл" съобщи, че при претърсването на дома на Андреас Лубиц, германската полиция е открила

важна улика,

която обаче не е предсмъртно писмо.

Първите си уроци по въздухоплаване той получава като тийнейджър в местния клуб по парапланеризъм, в който продължил да членува и след като постъпил на работа като пилот на пътнически самолет. Приятелите му бяха шокирани от новината, че вероятно той е разбил самолета умишлено:

Германският министър на вътрешните работи съобщи, че според наличната информация Лубиц не е имал никакви връзки с тероризъм. 28-годишният пилот не е имал голям опит на борда на Airbus А320 – регистрирал е едва 630 летателни часа. Капитанът на полета е имал повече от 6000. Започнал е работа в Lufthansa веднага след като е получил лиценза си – през месец септември 2013-та година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 IKK

    1 0 Отговор
    Как може да се вземе лиценз през септември 2015 година и да се размаже самолет през март същата година!? Никой ли не чете преди публикуване !?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 миседниш накура

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "IKK":

    явно никой
  • 3 Мария Атанасова

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "IKK":

    2013 е. Благодаря за забележката!
  • 4 Plovdiv

    0 0 Отговор
    И защо е цялото това съчувствие към един масов убиец?!
  • 5 bull

    0 0 Отговор
    2013- e vzel licenza ti mai ne chetesh