Last news in Fakti

8 Май, 2015 15:51 968 0

Двама дипломати загинаха в Пакистан след катастрофа с хеликоптер

  • пакистан-
  • хеликоптер-
  • катастрофа-
  • дипломати-
  • посланици

На борда на хеликоптера е имало 11 чужденци и шестима пакистанци

Двама дипломати загинаха в Пакистан след катастрофа с хеликоптер - 1
Снимка: Wikipedia

Военен хеликоптер катастрофира в Северен Пакистан, убивайки шестима души, включително посланиците на Филипините и Норвегия в Исламабад, съобщи Би Би Си.

Пакистанските талибани (TTP) поеха отговорност за нападението, но според говорителя на армията Асим Баджва става въпрос за техническа неизправност. Регионът, в който е паднал хеликоптерът, не е считан за убежище на екстремистите.  

Сред жертвите са и съпругите на посланиците на Малайзия и Индонезия, както и двамата пилоти на хеликоптера Ми-17.

Те пътували към откриването на туристически обект в Гилгит. Причината за катастрофата засега е неизвестна.

На борда на хеликоптера е имало 11 чужденци и шестима пакистанци, заяви Асим Баджва. Машината се е забила в сграда, част от военно училище в Гилгит-Балтистан. Все още не е известно дали в катастрофата са загинали хора на земята.

Падналият хеликоптер е един от трите, транспортирали дипломати към откриването на лифт, построен от военновъздушните сили. Премиерът на Пакистан Наваз Шариф също трябваше да участва в откриването, но самолетът му се върна след инцидента.

През последните няколко години в Пакистан катастрофираха хеликоптери от същия модел Ми-17. През 2012 година петима намериха смъртта си след катастрофа близо до Скарду, а през 2009 – 41 души в северната част на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА