Last news in Fakti

1 Юни, 2015 15:42 1 141 1

Грузия загуби надежда за екстрадирането на Саакашвили

  • саакашвили-
  • екстрадиране-
  • украйна-
  • надежда-
  • грузия-
  • гражданство

Грузинските власти обвиняват бившия президент в злоупотреба с власт и искат екстрадирането му

Грузия загуби надежда за екстрадирането на Саакашвили - 1
Снимка: БТА/ AP

Грузия загуби надежда за екстрадирането на бившия президент Михаил Саакашвили, след като той получи украинско гражданство, съобщи ТАСС.

Той бе назначен за губернатор на област Одеса, като според изданието, това слага край на правните претенции на Грузия.

„От гледна точка на закона, украинската конституция забранява екстрадирането на свои граждани на чужда територия“, сподели министърът на правосъдието на Грузия Тея Цулукиани.

На 30 май украинското президентство обяви, че Саакашвили е получил гражданство.

Бившият грузински президент е обявен в присвояване на държавни средства и злоупотреба с власт. През лятото на 2014 година той бе призован от прокуратурата, но не се яви, заявявайки, че няма да участва във „фарса“ на грузинското правителство.

Саакашвили отрече обвиненията, споделяйки, че те са „политически мотивирани“. Той проведе радикални реформи в Грузия по време на мандата си от 2004 до 2013 година. Сегашните грузински власти обаче го обвиняват в злоупотреба с власт, разхищение на средства от държавния бюджет и искат екстрадицията му обратно в страната. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ярослав станчев

    0 0 Отговор
    Къде да избяга милия?Ако се изнесе директно в САЩ ще стане хептен очевадно,че е тяхна подлога.По-добре да се спаси при другата американска марионетка,Потрошенко. Те миризливите порове се надушват.Можеше и тук да дойде,при нашия Плевню,щяха да са си лика-прилика.