Last news in Fakti

4 Юни, 2015 16:18, обновена 4 Юни, 2015 16:19 14 503 0

Експлозия на бензиностанция уби над 90 души в Гана

  • гана-
  • бензиностанция-
  • експлозия-
  • загинали

Наводненията и проливните дъждове в столицата пречат на усилията на спасителните

Експлозия на бензиностанция уби над 90 души в Гана - 1
Снимки Би Би Си

Повече от 90 души загинаха при пожар на бензиностанция в столицата на Гана, Акра, съобщава противопожарната служба в страната, цитирана от Би Би Си.

Пожарът се разрази в момент когато столицата е в бедствено положение заради проливни дъждове, които се изливат вече втори ден, оставяйки много хора без дом, а други – без електричество.

Наводненията пречат на усилията на спасителните.

Има опасения, че броят на жертвите може да се увеличи, тъй като продължава издирването на тела.

Смята се, че когато е избухнал пожарът, в бензиностанцията е имало много хора, които са се подслонили от поройните дъждове.

Президентът Джон Махама посети опожарени бензиностанция и призова за спокойствие, тъй като властите се опитват да се справят с последиците от огъня и наводненията.

Той даде висока оценка на спасителните екипи за техните усилия и животите, които са спасили, но заяви, че няма думи да изрази чувствата си към тези, които са загинали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА