Last news in Fakti

10 Юни, 2015 17:59 3 232 3

Украйна укрепва границата си с Приднестровието

  • михаил саакашвили-
  • саакашвили-
  • украйна-
  • приднестровие
Украйна укрепва границата си с Приднестровието - 1
Михаил Саакашвили

Украйна възнамерява да укрепи границата си с непризнатата Приднестровска република, заяви губернаторът на област Одеса Михаил Саакашвили. Той обвини Приднестровието в дестабилизиране на ситуацията в Украйна, както и в контрабанда и трафик на наркотици.

"Този хаос трябва да приключи. В тази област има контрабанда, наркотици, оръжие, има дестабилизация и нищо не е добре. Така че това е въпрос на вътрешна сигурността и на икономическите ни интереси ", заявява бившият грузински президент, цитиран от "Интерфакс ".

Украинският президент Петро Порошенко на 8 юни подписа закони за прекратяване на споразуменията между правителствата на Украйна и Руската Федерация за сътрудничество във военната  сфера, в областта на военното разузнаване и съвместните военни превози.

Украинският лидер прекрати също така споразуменията за транзит на временно пребиваващи в Приднестровието руски военни части през украинска територия. Отменено бе и споразумението за съвместно опазване на секретна информация.

Приднестровието е сепаратистка част от държавната територията на Република Молдова, на левия бряг на река Днестър, населена основно с руснаци, украинци, молдовани и българи (село Паркани). Под контрола е на самопровъзгласилата се на 2 септември 1990 г. Приднестровска молдовска република (ПМР), която няма международноправен статус.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай тошо

    0 1 Отговор
    Наакашвилим и Потрошенко,познайте чий заповеди изпълняват
  • 2 бай тошо

    0 1 Отговор
    Ако не знаете отговора КОНЯ С ОНЯ,КИРО и ДЕСИ/СТОЯНЧО ще ви обяснят с пяна на уста че това не е един черен чичко,а просто защитават демокрацията
  • 3 тнт

    0 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=1X9zxGzldVw
Новини по държави: