Last news in Fakti

15 Юни, 2015 23:23 2 702 8

Изтребители от НАТО прихванаха руски Ил-20

  • nato-
  • нато-
  • изтребители-
  • русия-
  • балтика
Изтребители от НАТО в понеделник са били вдигнати под трегова от литовската база Шяуляй, за да прихванат летящ над Балтийско море руски военен разузнавател самолет с изключен трансподер, предаде Интерфакс.

Изтребителите са били вдигнати под тревога окол 13 часа местно време, когато бил получен сигнал за излетял от Русия за руския анклав Калининград Ил--20. 

Самолетът е летял без съгласуван план, с изключен транспондер и не е подържал връзка с Центъра за управление на полетите. Това заяви говорителят на Обединения щаб  Донатас Сухоцкис.

Специалисти от НАТО заявиха, че полет на самолет с изключен транспондер представлява опасност за въздушния трафик на гражданската авиация над Балтийско море. 

За последната седмици изтребители от Алианса на четири пъти бяха вдигани във въздуха за съпровождане на руски самолети с изключен транспондер. 
 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 путин

    2 0 Отговор
    Руснаците пак са се базикали с НАТО
  • 2 ПРЕСТИТУТКА

    0 0 Отговор
    ПРЕХВАТ Е КОГАТО Е НАРУШИТЕЛ НА ЧУЖДА ВЪЗДУШНА ТЕРИТОРИЯ,
    Г-Н ВЕНЦИ.
    А В СЛУЧАЯ РУСНАКА ЩЕ ИМ КАЖЕ ДА ГО ХВАНАТ ЗА ОНОВА ДЕТО ОТ ТРИТЕ, Е НАЙ-ДЪЛГОТО.
  • 3 onq s konq

    0 2 Отговор
    Да се кара самолет с иэключен трансподер е все едно да се кара МПС нощно време беэ светлини и мигачи.Едва ли има толкова тъпи пилоти дори и в Русия да не осъэнават че това си е живо самоубийство,но пияни-дал бог!Другият вариант е че транспотера не че е иэключен,а просто не работи както и в другите подобни случаи с други самолети.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 УАуууууууу

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Изключеният транспондер е обща практика на всички военни самолети,когато са в международното въздушно пространство.Тези самолети летят доста по- високо от гражданската авиация и затова не представляват опасност за обикновенните полети---те са опасност само за сороските кратуни.Така че,Оня слагай си шапката от алуминиево фолио и си трай---а можеш и на коня да му сложиш такава шапка.....Тогава можеш да спиш спокойно и няма да сънуваш петолъчки.......
  • 5 ссс

    1 0 Отговор
    божеее..само болен мозаък може да си помисли че русия ще тръгва да напада друга страна ..нямам думи докъде стигна антируската истерия

    маи втората студена война се очертава да е още по антипропагандна
  • 6 круп

    2 0 Отговор
    Руснаците верно се бъзикат с нато.
    Влезат ли в Русия хамериканските военни, ще се появят отново индианци в северна америка.
  • 7 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Споко, с мулето, катъра и на къра. Като ги качиш на БМВ-то, изключи и ти круизконтрола. Балата със слама на предна дясна, те са умни, ще си я разделят, ти не се напъвай с уравнение с повече от едно неизвестно...

    Коментиран от #8

  • 8 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Монго":

    Я, баничарчето - комплексар пак писало глупости.

    Анонимка.