Last news in Fakti

26 Юни, 2015 16:00 4 112 0

Бомбен атентат в джамия в Кувейт (Снимки 18+)

  • кувейт-
  • бомбен-
  • атентат

Ислямска държава пое отговорност за инцидента

Бомбен атентат в джамия в Кувейт (Снимки 18+) - 1
Снимка: БТА/AP

Поне 13 души са загинали след бомбен атентат в шиитска джамия в Кувейт, съобщи „Индипендънт“.

Много хора са ранени, като различни информации увеличават значително броя на жертвите. Взривът се е случил в джамията „Имам Садек“ в Кувейт Сити.

Филиал на Ислямска държава в страната е поел отговорността за атаката.  Джихадистите извършиха подобни атаки в Саудитска Арабия и Йемен.  Очевидец на атаката е заявил, че по време на атентата в джамията е имало поне 2000 души.

В социалните мрежи има снимки на множество окървавени хора пред джамията. Експлозията е била причинена от атентатор самоубиец. Инцидентът се случва само часове след атентата във Франция, където двама мъже взривиха газови бутилки в предприятие край Лион.

Би Би Си съобщава, че броят на жертвите вече е достигнал 25, а броя на ранените е 202.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА