Last news in Fakti

1 Юли, 2015 10:24 1 571 3

Ограничават до €20 тегленето от банкомат в Гърция

  • гърция

Финансовата и политическата криза в Гърция може сериозно да удари по джоба на обикновения грък, пишат местни медии. Очаква се до дни тегленето от банкоматите да бъде ограничено от €60 до €20. Без финансова подкрепа от МВФ и ЕЦБ банките в Гърция ще изпаднат в ликвидна криза и няма да имат купюри да зареждат банкоматите си.

От днес в продължение на три дни ще бъдат отворени близо 1000 банкови клона на територията на цялата страна. Те ще обслужват само пенсионери.

За тях ще бъдат увеличен двойно и дневния лимит за теглене до €120.

Банките в Гърция могат да издържат без финансова подкрепа от Европейската централна банка (ЕЦБ) между 2 и 5 дена.

Експерти обаче посочиха, че реално гръцките банки имат почти две седмици отсрочка. ЕЦБ даде ясен сигнал, че ще продължи със своята ликвидна подкрепа за тях поне до провеждането на референдума, а затягането на кранчето ще е от 6 юли понеделник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КТБ

    0 0 Отговор
    Изгораха завалиите

    Коментиран от #2

  • 2 сссс

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "КТБ":

    да не изгорим само и ние заедно с тях нали знаеш по край сухото и мокрото гори
  • 3 Ефрейтор Швейк

    0 0 Отговор
    Гръцките апахи лапнаха дръвцето много добре го гризкат.
Новини по държави: