Last news in Fakti

19 Август, 2015 09:31 1 081 0

Турският премиер върна мандата

  • турция-
  • правителство-
  • ахмет давутоглу-
  • реджеп тайип ердоган
Турският премиер върна мандата - 1
Снимка: АП/БТА

Турският премиер Ахмед Давутоглу върна мандата за съставяне на правителството, предаде в. „Хюриет“.

Това стана на късна среща с президента Реджеп Тайип Ердоган. В момента държавният глава има възможност да се опита да състави правителството с втората партия в парламента – Републиканската народна партия.

След близо 90 минутен разговор Ердоган благодари Давутоглу за усилията му, които бяха положени през последните 40 дни, за да се сформира коалиционно правителство.

Часове преди срещата на двамата ключови политици от Партия на справедливостта и развитието (ПСР), заместник-председателят на формацията Бешир Аталай заяви, че на 12 септември ще се проведе конгрес.

Ердоган все пак има опцията да отиде на вариант за служебно правителство, в което да влязат всички партии от парламента.

Партията на справедливостта и развитието е на власт от 2002 г. Тя загуби мнозинството на състоялите се на 7 юни парламентарни избори.

Очаква се изборите да се състоят на 22 ноември. Преди това не е възможно, защото Турция е домакин на форума на Г-20.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: