Last news in Fakti

24 Август, 2015 07:17 1 148 1

Mинистър-председателят Бойко Борисов на посещение в Туркменистан

  • бойко борисов-
  • туркменистан-
  • посещение-
  • лиляна павлова-
  • визита-
  • бердимухамедов

Премиерът ще има среща с президента на Туркменистан Бердимухамедов

Mинистър-председателят Бойко Борисов на посещение в Туркменистан - 1
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Туркменистан на 24 и 25 август, съобщиха от Министерски съвет на Република България.

В състава на делегацията, която го придружава, са министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и посланикът ни в Азербайджан и Туркменистан Мая Христова.

Премиерът Борисов ще има среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов. В пленарните разговори между делегациите ще бъдат обсъдени перспективите пред двустранното сътрудничество, засилване на контактите между икономическите субекти на двете страни и други теми от общ интерес.

Предвидено е подписването на споразумение за сътрудничество между българското министерство на регионалното развитие и туркменистанското за строителство и архитектура, както и на споразумение за сътрудничество между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Съюза на индустриалците и предприемачите на Туркменистан.

Документите създават условия за укрепване и разширяване на двустранните икономически отношения и са предпоставка за установяване на трайни партньорства между представителите на бизнеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОЙТО Е СЛАБ В ГЛАВАТА

    0 0 Отговор
    ДА Е ЗДРАВ В КРАКАТА.

    РУСИТЕ ВСИЧКО НИ ДАВАХА И ГАЗ И НЕФТ И ДВА ГЕНЕРАТОРА ЗА КОЗЛОДУЙ.
    И АКЦИИТЕ ДА УПРАВЛЯВАМЕ НИЕ Т.Е. НАШАТА БАНДА БОНАНЗА ДА ДЪРЖИ КАЛЕМА И ДА ДЪЖИ ЧЕКМЕДЖЕТО С ПАРИТЕ И ТЕФТЕРА.

    МОРАЛЪТ НЕ ТЕЧЯЛ ПО ТРЪБИ СПОРЕД НАШИЯТ МОРКОВ ОГЛАВЯВЯЩ МИНИСТ. ВЪНШНИ РАБОТИ.

    А СЕГА ГОНИ ВЯТЪРА, ДОН КЕ ХОТ.
    А КАК ДА НЕ ТИЧА?
    НАЛИ МАНДАТА МУ ИЗТИЧА,
    НИМА КЕЛЕПИРА НА ДРУГ В РЪЦЕТЕ ЩЕ ИЗТИЧА?