Last news in Fakti

27 Август, 2015 08:19 1 124 2

Убиецът от Вирджиния: Аз съм човешко буре с барут

  • сащ-
  • стрелба-
  • журналисти-
  • убити-
  • барак обама

Всеки път, когато чуя за подобни трагедии, сърцето ми е разбито, каза Барак Обама

Като „човешко буре с барут“ описа себе си мъжът - Вестел Фланъган, известен още като Брус Уилямс, който уби оператор и репортер по време на живо предаване във Вирджиния, съобщава АП.

Това става ясно от изпратен от Брус Уилямс факс до телевизия Ей Би Си. От документа става ясно, че той е бил подложен на дискриминация заради това, че е чернокож и гей.

41-годишният мъж застреля в пряк ефир двама свои бивши колеги от местна телевизия в източния щат. Малко по-късно Брус Уилямс се прострелял, след като избягал с автомобил от место престъплението, преследван от полицията.

Нападателят e издъхнал в болница от раните си.

Инцидентите, свързани с използването на огнестрелно оръжие в Съединените щати, често завършващи с масова загуба на живот, стават по-опасни и от атентати. Тази позиция изрази президентът на САЩ Барак Обама в интервю за Ей Би Си. Така той коментира показните убийствата на двама журналисти във Вирджиния.

"Всеки път, когато чуя за подобни трагедии, сърцето ми е разбито", каза Барак Обама. "Ние знаем, че по време на стрелба в страната ни са убити много повече хора, отколкото при терористични атаки", заяви държавният глава.

Вестер Фланаган обяснявал, че постъпката му била отмъщение за смъртта на деветима души, застреляни от неонацист в храм за чернокожи в град Чарлтън, щата Южна Каролина през юни. Освен това Фланаган имал зъб лично на репортерката Алисън Паркър, защото, по времето, когато двамата работели заедно, тя го обиждала на расистка основа.

Убиецът работил във въпросната местна телевизия до преди около две години и половина. След уволнението му, той завел дело срещу медията с мотивите, че е бил подиграван заради цвета на кожата си и сексуалната си ориентация. Освен това считал, че е отстранен от позицията си неправомерно. Съдът обаче така и не уважил жалбите на Фланаган.

През 2000 г. мъжът съдил и друга телевизия, в която някога работил, по същите причини.

Убитата 24-годишна репортерка Алисън Паркър имала сериозна връзка с водещия на новините в местната телевизия WBDJ.

Другата жертва на стрелбата – 27-годишният оператор Адам Уард, бил сгоден за продуцентката на сутрешния блок Мелиса От. Това бил последният й ефир в WBDJ, след което започвала работа в по-голяма телевизия в друг град и Уард се местел заедно с нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 димо

    1 1 Отговор
    чернокож и гей = ... решете сами ... :)
  • 2 сссс

    1 0 Отговор
    Руският подарък за САЩ, за който ”никой не говори”

    http://rusofili.bg/%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8A%D0%BA-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B9%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE/