Last news in Fakti

23 Октомври, 2015 20:59 2 184 6

Нова крачка към пилотиран полет до Марс

  • марс-
  • полет-
  • екипаж

Американска ракета за пилотирани полети до Марс премина успешна изпитанията, съобщиха от НАСА.

Space Launch System (SLS) е свръхтежка ракета-носител. Тя успешно премина през всички етапи на техническа експертиза, се казва в изявлението на космическата агенция.

Успешно приключи първия етап от изпитания на двигателите на ракетата и нейните ускорители, заяви говорителят на НАСА Бил Хил.

SLS е първата система, предназначена да закара хора на Марс и най-мощната ракета-носител от времето на Сатурн V (Saturn V).

"Имаше и ще има трудности, но тези резултати ни дават увереност, че сме на верния път" ​​- каза Хил.

SLS е предтазначена да закара до Марс корабът "Орион" с екипаж на борда.

Първият пробен полет на ракета-носител е насрочен за 2018 г..


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кумчо

    1 0 Отговор
    Айде бре, нали без руски двигатели хамериканците не можели нищо да правят в космоса ?!
    Я рублевите тролчета да ни обяснят какво става - Путин карал най-голямата Лада а Обама му се помолил да му изпрати една и на него ама нъц, нека ходи пеша !
  • 2 Алфонсо

    0 0 Отговор
    Пак си измисляш. Американците спряха да правят големи двигатели, защото им трябваха веднъж на 2 години. По-целесъобразно бе да купуват от Русия. Виждам, клюките са ти хоби. Тези ги разправяй в някое гето. може и да ти се вържат. Не че ще им пука. Далече от си истината, пич. Тъмната страна прозирам в теб...
  • 3 Вълчо

    1 0 Отговор
    Не бих казал, че си измисля "Кумчо" след като няма статия в която като стане въпрос за Космос и да не завалят "експертните" оценки, че ако не са руснаците, то американците те ще си останат на Земята. Спряха совалките (пилотирани полети), защото за "ежедневно" ползване на ниска орбита се оказаха скъпи и ползват временно за по-евтино руснаците. За спътници и станции до Марс сега ползват и Atlas V, която наистина е с руска първа степен (двигател rd-180). Но заради този двигател да се твърди, че са напълно зависими от руснаците, както се опитват да ни убеждават проруските тролове е просто комично. Ракетната система Delta си е активна (последния й старт беше юли 2015) а там няма руски двигатели! Кротко си работят е по това горе на снимката в което също няма нищо руско. И не е само SLS! Ще минат няколко години и тогава ще видим кой какво има за товарни и пилотирани полети, за леки и тежки товари, както за ниска орбита така и за далечни дестинации!
  • 4 mediator37

    0 0 Отговор
    Меренето на пишки струва пари.
  • 5 Ивендер Джоунс

    0 0 Отговор
    А бе руснаците скоро ще имат 50-метрови опашки за салам,като началото на 90-те, вие ми говорите,че от тях зависело покоряването на космоса.Голям виц. Беше то ,квото беше, през 60-те и 70-те. Тогава руснаците имаха пари за тия работи.Сега гледат картофи от къде да си набавят.
  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор
    Тия нормални ли са. Затънали са в дългове до шия - десетки трилиона, нямат пари да изплащат заплати на администрацията си.

    Сега обявяват за успешни изпитания а в края чак се споменава че първият пробен полет се планира за 2018 година. Какви успехи са ви подгонили.

    Те нямат горива въпреки че цените са ниски. Въпреки напъните за увеличение на добива, добиват едвам 50% от насъщните им нужди.

    А какво ще им е положението след три години?

    Виждате как се оплетоха в терористични операции и сега са забоксували поради финансови и политически причини.