Last news in Fakti

30 Октомври, 2015 13:25 1 086 0

13 деца се удавиха край Гърция

  • гърция-
  • бежанци-
  • деца-
  • имигранти-
  • калимнос-
  • ципрас-
  • родос

Турската брегова охрана е спасила 340 бежанци за последното денонощие

13 деца се удавиха край Гърция - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко 22 бежанци, сред които 13 деца, се удавиха във водите край гръцките острови Калимнос и Родос, съобщи Yahoo News, позовавайки се на информация на гръцките власти.

Осемнадесет души са намерили смъртта си близо до Калимнос, а други трима са загинали край Родос при опит да достигнат Европа.

По информация на агенцията на ООН за бежанците общият брой на имигрантите, пътуващи към Европа през Средиземно море до този момент през годината, е 643 000 души.

В същото време „Сабах“ съобщи, че турската брегова охрана е спасила 340 бежанци за последното денонощие. Имигрантите са били намерени на лодки край западния турски бряг.

„Искам да изкажа моите дълбоки съболезнования и скръб за жертвите и тази човешка трагедия, разиграла се в наши води“, заяви премиерът Алексис Ципрас от трибуната на гръцкия парламент.

„Срамувам се от неспособността на Европа ефективно да се справи с тази човешка драма и начинът, по който всеки се опитва да прехвърли вина на другия“, каза още Ципрас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: