Last news in Fakti

14 Ноември, 2015 15:59, обновена 14 Ноември, 2015 19:50 2 292 1

Един от атентаторите в Париж е бил французин

  • атентаторите-
  • французин-
  • париж

Втори терорист се идентифицира като сириец

Един от атентаторите в Париж е бил французин - 1
Снимка: БТА/AP

Френските служби за сигурност са разкрили самoличността на поне двама от седемте терористи ,извършили атентатите в Париж през вчерашния ден.

Според радио Europe 1 единият от тях е французин, а другият сириец.

Терористът е бил идентифициран по отпечатъка на пръста си. Тялото му е открито край концертната зала Bataclan. По първоначална информация в залата са нахлули трима терористи, но според  главния прокурор в Париж броя на нападателите може да е бил четирима. Към момента приоритета на местните власти е разследването да тече максимално бързо. Има съмнения, че въоръжените нападения са отдавна планирани от терористите.

„Тези хора се познават по между си, те са обучени да не привличат вниманието върху себе си и да удрят заедно“, заявява Ален Шуз, който е бивш шеф на Главна дирекция на френското разузнаване.

До останките на един от терористите, които са се взривили до стадион „Стад дьо Франс“ , бе открит сирийски паспорт. Властите се опитват идентифицират тялото с данните от паспорта, но неговото състояние е изключително лошо. Вече има информации, че паспортът е на мъж, роден през 1990 г. По последни данни в района "Стад дьо Франс" е открит и паспорта на египетски гражданин, в близост до тялото на един от терористите. Не се дават подробности за неговата самоличност.

Отговорността за атаките през вчерашния ден, в които загинаха 128 души вече пое групировката „Ислямска държава“. От там заявиха, че ще има още такива атаки, ако Франция не спре с въздушните удари в Сирия.

Вече бе съобщено, че преди няколко дни в Бавария е бил задържан мъж от Черна Гора, който е превозвал бомба с колата си, пътувайки към Париж. Предполага се, че той е съучастник на извършителите на атентата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чукча

    0 0 Отговор
    Те можеха да подхвърлят и паспорт на гражданин на САЩ. Нищо не им пречи.А сирийския е за отвличане на вниманието в грешна посока.Жалко,каквото и да говорят мъртвите няма да възкресят.Радикалното решение на проблемите е тоталната екстрадация на всички,които не искат да се интегрират и мислят на новото място да живеят както са живели на старото.Народът го е казал-със стари к..ви нов бардак не става.
Новини по държави: