Last news in Fakti

11 Декември, 2015 12:14 3 393 4

САЩ към журналистка на руска телевизия: Задаваш безумни въпроси!

  • сащ-
  • журналистка-
  • въпроси-
  • безумни-
  • джон кърби-
  • ирак-
  • турция-
  • говорител

Журналистката зададе въпрос за турските войски на иракска територия

Напрежението между Вашингтон и Москва се пренесе и в брифинг залата на Държавния департамент на Съединените американски щати, съобщи „Сабах“.

Журналистка на руската телевизия „RT“ (Russia Today) бе обвинена от говорителя Джон Кърби, че задава безумни въпроси.

Причина за конфликта и раздразнението на говорителя на външното министерство на САЩ стана въпрос на журналистката за напрежението между Турция и Ирак и разполагането на турски войски близо до град Мосул.

Джон Кърби заяви, че въпросите на дамата са безумни и нелепи и ако бе на нейно място, би се засмял на себе си, ако задава подобно въпроси.

Гаян Чихакян от RT реши да разнищи въпроса дали иракското правителство иска преразглеждане на споразумението за сигурност с водената от САЩ коалиция и какво е мястото и позицията на американските власти по оста Анкара – Багдад.

Джон Кърби заяви, че коалицията „иска да провежда атаки срещу „Ислямска държава“ в Ирак – с пълното сътрудничество и съгласие на иракското правителство“. 

Ние искаме Турция и Ирак да изгладят конфликта и сме убедени, че го правят, а вие искате да направите от това голям проблем, каза още говорителят на Държавния департамент на САЩ.

На 4 декември Турция изпрати 130 войници, танкове и артилерийски оръжия в Северен Ирак. Москва остро осъди Анкара и разполагането на военни до град Мосул без съгласието на местните власти.

Реджеп Ердоган от своя страна заяви, че разполагането на турски военни е било по искане на иракския премиер Хайдер ал-Абади преди година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УПСсссссс

    1 0 Отговор
    Даамммм неудобните въпроси силно дразнят....И тоя говорител е същият като Пскаи...
  • 2 жщг

    1 0 Отговор
    Колкото са по-тъпи журналята ,токова по-им се ще да изпъкнат!!!
  • 3 юб6б

    1 0 Отговор
    Псаки е ненадмината! Нейно е първото място вовеки саради изказването: "АКО БЕЛАРУС НАПАДНЕ УКРАЙНА, 6-И АМЕРИКАНСКИ ФЛОТ ВЕДНАГА ЩЕ БЪДЕ ИЗПРАТЕН ПО БРЕГОВЕТЕ НА БЕЛАРУС!"

    http://midsammer.livejournal.com/307124.html?page=1
    и още
    http://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=ggyDgDP7Zwk
  • 4 mediator37

    1 0 Отговор
    Невротизиран е и отчаян, вероятно нещо в личен план... Може би става дума за изоставен. Не трябва да нападаме Кърби, ще ни обвинят в хомофобия.