Last news in Fakti

13 Декември, 2015 20:20 2 126 2

Иран иска мир между Русия и Турция

  • иран-
  • турция-
  • русия

Страната е готова да помага за преодоляване на напрежението

Иран иска мир между Русия и Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Иранската държава е предложила помощта си на Турция за успокояване на напрежението между Анкара и Москва, съобщи RUDAW.

Това бе заявено от вицепрезидентът на Иран Есхак Джахангири по време на среща с турския президент Реджеп Ердоган.

„Ние се притесняваме за отношенията между Турция и Русия и вярваме, че това не е от полза за региона. Ние сме готови да съдействаме за преодоляването на това напрежение“, заяви Джахангири по време на конференция в Туркменистан.

Той още призова Турция за по-голямо сътрудничество за решаването на конфликта в Сирия, въпреки различните позиция на двете държави. Президентът Ердоган заяви, че неговата страна не иска ескалация на напрежението, Според него Турция е готова на диалог. Според него отношенията между Анкара и Техеран не трябва да бъдат поставени под чувство влияние. И


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    А НЕ
    СВЪРШИ СЕ С МИРА
    БОЙ НА ТУРЦИТЕ
    ДЕТО СЕ ПРАВЯТ НА ГОЛЕМИ
    КОЙ ЩЕ ГИ БИЕ ТЕЗИ КИФОЧИ ОСВЕН ВЕЛИКА РУСИЯ
    СЕГА СЕ МАЗНЯТ ТУРЧИЛЯТА
  • 2 Балканджията

    0 0 Отговор
    Малките нации около Турция не искат този мир, Турция винаги е била държава агресор и ще бъде, най хубаво ще е заедно с Русия да я подпукат и кюрди, сириици,чеченци, арменци, гърци за да изчезне от лицето на земята, ако не със жива сила то с ядрено оръжие.